Vuokra-asunnot

Vuokra-asunto on koti miltei jokaiselle suomalaiselle jossain elämän vaiheessa. Vuokra-asuntoon on helppo muuttaa, ja vuokralla asuminen onkin usein paras vaihtoehto. Suomen 2,9 miljoonasta asunnosta noin 900 000 on vuokra-asuntoja. Vuonna 2014 kaikista asuntokunnista vajaa kolmannes eli 824 000 asuntokuntaa asui vuokralla. Jopa yli puolet nuorista 20-29 –vuotiasta asuu vuokra-asunnossa.

 

Miksi vuokra-asuntoon?

Vuokra-asunto on helppo ja joustava ratkaisu asumiseen. Vuokralaisena sinun ei tarvitse huolehtia remonteista, yhtiökokouksista tai muista omistusasujaa kuormittavista toimista. Vuokralla asuessa et joudu sitomaan suuria pääomia kiinni asuntoon. Lisäksi jos sinulle tulee eteen muutto toiselle paikkakunnalle, on vuokra-asunnosta helppo lähteä ja mennä vuokralle uuteen kohteeseen. Vuokra-asuntojen kysyntä on kovaa erityisesti kasvukeskuksissa. Asuntokauppamarkkinoiden epävarmuuden odotetaan vahvistavan vuokra-asumisen suosiota entisestään.

 

 Avaran vuokra-asunnot

Vuokra-asuntomme ovat laadukkaita ja niitä on ympäri Suomen. Viihtyisät vuokra-asuntomme ovat nykyaikaisesti varusteluja. Vuokra-asuntovalikoimastamme löytyy tällä hetkellä lähes 8.000 korkeatasoista vuokra-asuntoa, ja määrä kasvaa uusien kohteiden valmistuessa. Vuokra-asuntojemme joukosta löydät varmasti omaan elämäntilanteeseensa sopivan kodin.Päivitämme jatkuvasti vuokra-asuntotilannetta, joten suosittelemme käyttämään asuntohakupalvelumme löytääkseksi viimeisimmät tiedot vapautuvista ja vapaista vuokra-asunnoista. Paras ajankohta tarkastaa vapautuvia vuokra-asuntoja on yleisesti kuukauden loppu.

 

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota vuokra-asuntoa pohtiessa?

  • Asunnon sijainti ja liikenneyhteydet
  • Vuokranantajan toiveet vuokrasuhteen kestosta
  • Veden ja sähkön kuuluminen vuokraan
  • Internet-yhteyden saatavuus
  • Lämmityskulut
  • Mahdollisten tulevien remonttien aikataulu
  • Astian- ja pyykinpesukoneen sijoitusmahdollisuudet
  • Autopaikka
  • Varastotila

 

Käytä asunnonhakupalveluamme 

Vapaat sekä vapautuvat vuokra-asunnot löytyvät helposti asuntohakupalvelustamme. Esittelemme jokaisen vuokrakohteen kuvien kera. Kiinnostuksen herätessä ilmoittaudu hakijaksi sivuillamme, niin otamme yhteyttä heti, kun sopiva vuokra-asunto löytyy.

 

Vuokra-asuntojen hinnat ovat suhteellisen vakaita. Vuokrat noudattelevat yleistä hintatason kehitystä. Avaran vuokra-asunnoissa vuokralla-asuminen on turvallinen vaihtoehto, koska Avara on luotettava sopimuskumppani. Voit siis olla varma, että vuokrasopimuksen toinen osapuoli noudattaa vuokrasopimusta ja lakia.

 

Me Avarassa uskomme hyvään vuokra-asumiseen

Viihtyisä asuminen on sitä, että jokainen ottaa huomioon muut asukkaat ja kohtelee toisen omaisuutta kuin omaansa. Jokainen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan yhteiseen vuokra-asumisen viihtyisyyteen. Rohkaisemme sinua kantamaan vastuusi ja kertomaan myös lapsille ja vieraille, miten yhteisissä tiloissa ja pihalla käyttäydytään, ja näyttämään itse hyvää esimerkkiä. Kukapa ei esimerkiksi haluaisi, että piha on mukava ja siisti.

 

Ota myös selvää mistä asioista olet vuokralaisena vuokra-asunnossani vastuussa. Isännöintitoimistosi asiakaspalvelu auttaa sinua vastuukysymyksissä ja kannattaa aina kysyä kenen vastuulla korjaukset ovat. Löydät myös sivustomme Asukkaan palvelut-osiostamme Asukkaan oppaan, jossa kerrotaan vastuunjaosta.