Vuokra-asunnot Helsinki

Helsinki on Suomen suurin kaupunki. Espoo, Vantaa ja Kauniainen mukaan luettuna seudulla asuu yli miljoona ihmistä. Helsinki tarjoaa mitä mahtavimmat puitteet kulttuurin ja liikunnan harrastamiseen.


Avaran asuntotarjonta Helsingissä

Avaralla on kohteita Helsingin Vuosaaressa, Tapanilassa, Arabianrannassa ja Viikissä.


Näytä suurempi kartta

Vuosaari

Vuosaari sijaitsee itäisessä Helsingissä, meren rannalla. Se on Helsingin metrolinjan pääteasema, josta matka Helsingin keskustaan kestää noin 20 minuuttia. Vuosaari on yksi Helsingin halutuimmista asuinalueista tällä hetkellä*. Vuosaari on viihtyisä ja rauhallinen asuinalue, josta löytyy tekemistä kaikenikäisille. Vuosaaresta löytyy sekä kerrostalo-, pientalo- että rivitaloasutusta.

 

Vuosaaren palvelut
1 kirjasto
1 ostoskeskus
2 terveysasemaa
13 koulua
29 päiväkotia
1 kulttuurikeskus
1 uimahalli
2 urheilukenttää

 

* Lähde: Taloussanomat 31.8.2010

Tapanila

Pohjois-Helsingissä sijaitseva Tapanila on seudun vanhimpia asuinalueita. Tapanilan länsipuoli on pientalovaltaista ja itäpuoli 1960-1070-luvulla rakennettua kerrostaloaluetta. Itäpuolelta löytyy myös vuonna 2005 valmistunut Fallkullan kerrostaloalue. Tapanila on pieni ja idyllinen kylä, josta löytyy ”menneen maailman tunnelmaa”. Alue on vehreää ja puistomaista, ja sitä pidetäänkin yhtenä Helsingin rauhallisimpana kaupunginosana. Tapanilassa on vahva kyläyhteisö, jolla on paljon toimintaa läpi vuoden.

Tapanilassa on rautatieasema, josta pääsee 20 minuutissa Helsingin keskustaan. Sinne kulkevat myös lukuisat bussit. Malmin lentokentälle on matkaa vain noin 2 km, Helsinki-Vantaalle 10 km.

 

Tapanilan palvelut
1 kirjasto
3 koulua
5 päiväkotia
1 urheilukeskus

 

Arabianranta

Arabianranta on uusi asuntoalue Helsingin itäisessä kaupunginosassa. Arabianranta kuuluu osana Toukolaan, jonka uskotaan asuinalueena kiehtovan yhä enemmän ja enemmän trendikkäitä asunnonhakijoita. Arabianranta viehättää alueena monia, ja lisäksi alueen taloissa on juuri tehty perusparannuskorjauksia. Arabianranta on yhtä taiteen ja kulttuurin keskittymää. Alueella sijaitsee muun muassa Taideteollinen korkeakoulu sekä Pop & Jazz-konservatorio. Alueella noudatetaan myös prosenttitaiteen periaatetta, jonka mukaan rakennuskustannuksista tietty prosenttimäärä käytetään taidehankintoihin.

Arabianrannan liikenneyhteydet ovat hyvät. Raitiovaunulinjat 6 ja 8 liikennöivät Arabianrantaan Hietalahdesta ja Salmisaaresta. Keskustaan Arabianrannasta pääsee noin 12 minuutissa bussilla. Sörnäisten metroasemalle on noin 6 minuutin raitiovaunumatka. Arabianrannasta pääsee myös kätevästi Pasilaan, joka monelle toimii työmatkojen vaihtoasemana.

 

Arabiarannan palvelut
2 kirjastoa
6 koulua
5 päiväkotia

 

Viikki

Viikki sijaitsee Koillis-Helsingissä. Se on noin 10 000 hengen kaupunginosa, josta on matkaa Helsingin keskustaan 8 km. Viikki sopii asuinpaikaksi erityisesti luonnossa liikkuvalle ja lapsiperheille. Sitä on kutsuttu Helsingin vihreäksi helmeksi, jossa kaupunki ja maaseutu kohtaavat. Viikkiä leimaa erityisesti peltomaisema ja vehreät luontoalueet. Siellä sijaitsee myös Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue.

Viikin liikenneyhteydet ovat hyvät, sillä poikkiliikennöivä Jokeri-linja kulkee sen läpi. Kaupunginosa sijaitsee aivan Lahdenväylän tuntumassa, joten autolla pääsee halutessaan nopeasti määränpäähän. Viikkiin liikennöi lisäksi useat bussilinjat keskustasta, Herttoniemestä ja Malmilta.

 

Viikin palvelut
1 kirjasto
1 kauppakeskus
2 koulua
9 päiväkotia

 

Helsinki tarjoaa tapahtumia ja kulttuuria vuoden jokaisena päivänä

Helsingissä järjestetään vuosittain yli 50 festivaalia, ja sieltä löytyy 70 liikuntahallia ja yli 350 urheilukenttää. Matkailijoille Helsinki näyttäytyy parhaiten nähtävyyksien kautta: Linnanmäki, Korkeasaari, Suomenlinna, Kiasma, Temppeliaukionkirkko ja Senaatintori. Siinä Helsinkiä parhaimmillaan, unohtamatta kuitenkaan Esplanadin puistoa, upeita terassikahviloita tai lukuisia toreja.

Kuitenkin suurin syy Helsinkiin muuttoon löytyy usein työmarkkinoista ja henkilökohtaisista sidoksista – ei siis urbaanin ilmapiirin tai vapaa-ajan mahdollisuuksien takia. Tämä todetaan vuoden 2011 alussa julkistetussa tutkimuksessa.

Liikkuminen on helppoa Helsingissä

Helsingin seudun joukkoliikenne on jo kahdesti sijoittunut kansainvälisessä tutkimuksessa Euroopan parhaimmaksi. Metrot, lukuisat bussi- ja raitiovaunulinjat pitävät huolen siitä, että oman auton hankinta ei ole välttämätöntä. VR:n lähi- ja kaukoliikenne tuo tuhansia ihmisiä päivittäin aivan kaupungin keskustaan.

Haaste sinänsä toimivassa Helsingin joukkoliikenteessä on poikkiliikenne. Poikkiliikennettä vauhdittamaan on luotu Jokeri-bussilinja, joka kulkee Itäkeskuksesta päätepysäkkinään Espoon Westend. Huonolla tuurilla työmatkoihin saattaa silti mennä reilu tunti, jos matka vaatii kulkuneuvon vaihtamisen Helsingin keskustassa.