Hyvinkää - loistavat kulkuyhteydet ja Suomen parhaisiin kuuluva keskusta

13.04.2016 | Lukuaika 3 min

Kiinnostaisiko vuokra-asuminen puolen tunnin matkan päässä Helsingistä, kasvavassa pikkukaupungissa, jossa on yksi Suomen parhaista keskustoista? Jos vastasit kyllä, unelmakotisi saattaa löytyä Avaran Hyvinkään kohteiden joukosta!

IMG_3599.jpg

Helsingin ja Hämeenlinnan väliin rakennetun, noin 47 000 asukkaan radanvarsikaupungin ei välttämättä
arvaisi kuuluvan Suomen kiinnostavimpien asuinpaikkojen joukkoon. Esimerkiksi Elävät
kaupunkikeskustat ry:n Paras kaupunkikeskusta -palkinto meni vuonna 2015 juuri Hyvinkäälle.

Hyvinkää myös houkuttelee tehokkaasti uusia asukkaita. Kaupungin asukasluku on kasvanut jatkuvasti viimeisten 35 vuoden ajan, ja vuonna 2013 Hyvinkää oli Suomen eniten kasvava kehyskunta.

Asuntomessut antoivat kaupungin kehitykselle sysäyksen

Hyvinkään hieman yllättävältä tuntuvaa suosiota selittää se, että kaupunki ja etenkin sen keskusta on kokenut 2010-luvulla positiivisen muodonmuutoksen. Esimerkiksi keskustakortteliin vuonna 2012
auenneen kauppakeskus Willan 120 liikkeessä on tarjolla kattava valikoima sekä muotia, sisustusliikkeitä että erilaisia kahviloita ja ravintoloita. Uudistetusta Kirjastonaukiosta on muotoutunut keskustaan kaupunkilaisten vehreä olohuone, ja vanhan tehtaan tiloihin rakentuneella Villatehtaan alueella on paitsi Hyvinkään kaupungintalo, myös kiinnostavaa tapahtuma- ja kulttuuritarjontaa.

Tärkeän sysäyksen kaupungin imagolle ja kehittämiselle antoivat vuoden 2013 asuntomessut.  Niiden ansiosta syntyi kokonaan uusia kiinnostavia asuinalueita, jotka houkuttelivat Hyvikäälle heti messuvuonna satoja uusia asukkaita. Myös muualla kuin asuntomessujen myötä syntyneissä kaupunginosissa uusia asumisympäristöä kehitetään ja uusia asuntoja rakennetaan aktiivisesti. Esimerkiksi entiselle Hangon ratapiha-alueelle aivan keskustan palvelujen tuntumaan on kaavoitettu kokonaan uusi Hangonsillan alue. Avaran Hyvinkään vuokra-asunnoistakin suurin osa on 2000-luvulla rakennettuja.

Avaran luhtitalokohde Hyvinkään Martissa.

Sveitsin luonnonpuisto hemmottelee retkeilijöitä ja liikkujia

Elinvoimaisen keskustan vastapainona Hyvinkäällä pääsee nauttimaan luonnonrauhasta ja mahtavista
ulkoliikuntamahdollisuuksista ympäri vuoden. Retkeilijän, hiihtäjän tai lenkkeilijän näkökulmasta kaupungin helmi on Sveitsin 270 hehtaarin puisto ja sen luonnonsuojelualue. Tänä keväänä Sveitsin vetovoima kasvaa ennestään, kun alueelle aukeaa uusi iso seikkailupuisto.

Muuallakin kaupungissa riittää hienoja lenkkipolkuja ja hiihtolatuja - yhteensä hoidettuja ulkoilureittejä on eri puolilla Hyvinkäätä lähes 100 kilometriä. Ylpeydenaiheesta käy myös Sveitsin hiihtokeskus, jossa on neljä laskettelurinnettä ja pulkkamäki. Aktiiviset asukasyhdistykset huolehtivat kaupungin kanssa siitä, että asukkaille on talvella tarjolla myös hyväkuntoiset luistelukentät.

Kuvataidetta, musiikkia ja tapahtumia riittää

Kulttuuritarjontaakin Hyvinkäällä on enemmän kuin ulkopuolinen osaisi odottaa. Kuvataidekaupungin maineen Hyvinkää ansaitsee jo historiansa perusteella: kaupungissa ovat asuneet ja vaikuttaneet niin Helene Schjerfbeck, Tyko Sallinen, Yrjö Saarinen kuin Jalmari Ruokokoskikin. Tälläkin hetkellä Hyvinkäällä toimii kiinnostava, oma taidemuseo. Hieman toisentyyppisiä museoelämyksiä tarjoavat paikallista kulttuurihistoriaa esittelevä kaupunginmuseo ja junahullujen ykköskohde, Suomen Rautatiemuseo.

Musiikkielämyksistä voi nauttia esimerkiksi Hyvinkääsalin monipuolisissa konserteissa. Hyvinkäällä on myös oma musiikkiopisto ja lähinnä ammattimuusikoista koostuva kaupunginorkesteri. Myös harrastajateatterikenttä on aktiivinen.

Suuriksi, vuosittaisiksi tapahtumiksi ovat muodostuneet esimerkiksi helatorstaisin järjestettävät, koko kaupungin suuret kulttuurijuhlat Yhden päivän juttu ja Yhden yön juttu sekä Villatehtaan idyllisellä alueella
kesäkuussa järjestettävä musiikkitapahtuma Willatehtaan Woodstock ja elokuiset Olutfestarit.

Hyvät kulkuyhteydet sekä Helsinkiin että Tampereelle

Kaiken Hyvinkään rajojen sisäpuolelta löytyvän hyvän lisäksi kaupungin vetovoimaa lisää vielä sen loistava sijainti sekä radan että Helsinki-Tampere-moottoritien varressa, reilun puolen tunnin matkan päässä pääkaupungin sykkeestä.

Avaralla on kiinnostavia vuokra-asuntoja eri puolilla Hyvinkäätä niin kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Kruununpuiston pientaloalueella, lapsiperheiden suosimassa, kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsevassa Martissa kuin Helene Schjerfbeckin vanhalla kotiseudulla Viertolassakin. Katso kaikki Avaran Hyvinkään kohteet täältä.

Ja kerro toki myös, mikä sinun mielestäsi tekee Hyvinkäästä erityisen houkuttelevan asuinkaupungin?