etusivu-matkalla-kotiin-background

Vuokra-asumisen blogi

Veeran roskistaide ilahduttaa Kuhilaskujan asukkaita Joensuussa

20.12.2021 12:01:13 / Kirjoittaja Asumisen ääni

0 Kommenttia

Joensuun Kuhilaskuja 5:ssä parannettiin viihtyvyyttä 13-vuotiaan yksityisyrittäjä Veeran tekemillä lajittelua ohjaavilla jäteastia-taideteoksilla.

Lue lisää

Vaihtoehtoinen joulukuusi

9.12.2021 14:36:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Joulu

0 Kommenttia

Joulukuusen hankkiminen on monelle tärkeä jouluperinne. Kuitenkaan kaikki eivät hanki joulukuusta esimerkiksi allergian takia. Oli syysi sitten allergia taikka vain joulukuusen pois laittamisen aiheuttama ärsytys, voit silti tuoda kotiisi joulun tunnelmaa vaihtoehtoisella joulukuusella! Listasimme muutaman kauniin vaihtoehtoisen joulukuusen, joiden avulla piristät kotiasi uudella tavalla:

Lue lisää

Tania viihtyi kesätöissä Avaralla

23.11.2021 12:00:45 / Kirjoittaja Asumisen ääni

0 Kommenttia

Tania Harjunpää (kuvassa vasemmalla) oli viime kesän kesätöissä Avaralla. Pian 21 vuotta täyttävä Turun lääketieteellisen opiskelija palasi kesätöihin kotiseudulleen Helsinkiin ja pääsi Avaralla monipuolisiin tehtäviin. Tania kuljetti kesätyötiimiä kohteisiin ja tarkisti seuraavat kohteet aina etukäteen, ohjeisti kiinteistöhuollollisissa tehtävissä ja teki tehtävälistan valmiiksi. Lisäksi Tania pääsi esittelemään vuokra-asuntoja.

Lue lisää

5 ideaa isänpäivälahjaksi

8.11.2021 11:55:33 / Kirjoittaja Asumisen ääni

0 Kommenttia

Isä, isi, iskä, paappa, pappa, ukki, isoisä.. Rakkaalla vanhemmalla tai isovanhemmalla on monta nimeä! Isänpäivää vietetään sunnuntaina 14.11. Lahjan löytäminen voi tuntua hankalalta, jos isältä tai isoisältä löytyy jo kaikkea. Kurkkaa nämä viisi isänpäivälahjaa ja löydä isällesi, isähahmollesi tai isoisällesi loistava lahja!

Lue lisää

Näin ripustat taulut täydellisesti – jopa kokonaan ilman rumia reikiä

2.11.2021 9:00:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Sisustus ja inspiraatio

0 Kommenttia

Uuden kodin sisustamisen suurimmaksi haasteeksi osoittautuu usein taulujen ripustaminen. Tyhjät seinät kaipaisivat eloa, mutta sekalaiset taulut ja julisteet eivät tunnu löytävän paikkaansa. Etenkään vuokra-asunnon seiniin ei uskalla porata reikiä, jos ei ole varma, että kyseessä on taulun lopullinen sijoituspaikka. Edellisen asukkaan ruuvien ja naulojen kohdille omat taulut taas harvoin sopivat.

Lue lisää

Halloween on täällä!

26.10.2021 11:30:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Halloween

0 Kommenttia

Halloweenia pidetään usein amerikkalaisena perinteenä. Se juontaa kuitenkin juurensa kelttijuhlasta, Samhainista, jolloin ihmiset sytyttivät kokkoja ja pukeutuivat pahoja henkiä karkottaviin asuihin. Nimi Halloween syntyi All Hallow’s Evestä, johon naamiaisasujen lisäksi myöhemmin liittyi myös karkki tai kepponen -perinne. Suomessa puolestaan on vuosituhansien ajan juhlistettu sadonkorjuuta, kekriä. Toisin kuin nykypäivän Halloween, kekrisesonki oli koko lokakuun ja kekrin perimmäinen tarkoitus oli tuoda ihmiset yhteen juhlimaan uutta satoa.

Lue lisää

Korut järjestykseen!

18.10.2021 10:42:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kodin sisustus

1 Kommentti

Kaulakorut solmussa, sormukset kateissa ja korvakorut pitkin lattioita. Kaikki korut eivät pääse käytettäväksi, sillä niiden etsiminen lipastojen perukoilta ja rasioiden pohjilta vie liikaa aikaa. Lue niksit korujen järjestämiseen siten, että ne ovat helposti käden ulottuvilla ja aina kauniisti esillä.

Lue lisää

Pienillä muutoksilla kaunis ja toimiva eteinen

11.10.2021 9:47:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Eteinen antaa ensivaikutelma koko asunnosta. Kuitenkin usein unohdetaan, että eteistäkin voi sisustaa ja koristaa mieleisellä tavalla. Tutustu budjettisisustukseen ja tyylittele eteisesi edullisesti toimivaksi ratkaisuksi, joka kutsuu vieraat peremmälle kotiisi.

Lue lisää

Kuivakaapin organisointi - Niksit säilytykseen

5.10.2021 9:11:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja keittiö

0 Kommenttia

Sotkuinen kuivakaappi hankaloittaa ruoanlaittoa ja lannistaa innostuneenkin kokkailijan. Päälle tippuvat jauhopaketit ja variseva sokeri eivät houkuttele laittamaan ruokaa. Lisäksi epäsiisti kaappi kätkee sisäänsä paljon aineksia, joita voisi vielä käyttää. Pahimmillaan ostetaan uutta tilalle, jolloin myös ruokahävikki lisääntyy. Jotta vältyttäisiin sekamelskalta ja ruokahävikiltä, on aika tehdä kuivakaappisiivous.

Lue lisää

Nollahukkavinkeillä vähennät jätteen määrää

27.9.2021 15:14:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni

0 Kommenttia

Zero Waste eli suomeksi nollahukka on elämäntapa, joka perustuu jätteen vähentämiseen, päästöjen pienentämiseen ja roskattomaan elämään. Vaikka nimessä onkin nolla, ei kaikelta jätteeltä ja roskalta voi välttyä. Täydellistä roskattomuutta on vaikea saavuttaa, mutta jätteettömämpää elämää kohti voidaan pyrkiä pienin askelin - yksi hävitetty roska kerrallaan.

Lue lisää