Takaisin listaukseen

Johan Lundgren tutustui kesätyössään Avaralla vuokraustoimintaan

26.09.2022 | Lukuaika 2 min
Johan Lundgren tutustui kesätyössään Avaralla vuokraustoimintaan

Aalto-yliopistossa toista vuotta kiinteistötaloutta ja geoinformatiikkaa opiskeleva Johan Lundgren vietti viime kesän Avaralla vuokraajana. Johan käsitteli hakemuksia ja irtisanomisia ja hoiti asuntojen uudelleenvuokraamisia ilmoituksineen ja markkinointeineen. Neljä kuukautta Kampin toimistolla kuluivat nopeasti, ja Johan koki päässeensä hyvin sisään porukkaan. 

Muut vuokraajat olivat alusta asti tukena ja työkaverit muutenkin supermukavia, eipä voisi parempaa toivoa!

Johan kuuli mahdollisesta kesätyöpaikasta Avaralla työskentelevän tutun kautta ja laittoi saman tien viestiä. Haastattelujen jälkeen kesätyöpaikka oli hänen. Johan kertoo olleensa toimiston nuorin, mutta sanoo, ettei se haitannut ollenkaan. Erityisesti hän nautti pari kertaa viikossa toimistolla tarjotuista yhteisistä aamiaisista, joilla pääsi juttelemaan työkavereiden kanssa. Mieleen jäi myös hauska piknikpäivä Koffin puistossa pelejä pelaten.

Johan Avaran kesäpiknikillä

Erilaiset alueet ja asiakkaat pitivät työn mielenkiintoisena

Mukavan työyhteisön lisäksi Johan kertoo nauttineensa myös itse työstä. Erilaiset asiakkaat takasivat, etteivät päivät käyneet tylsiksi. Johan sai hoidettavakseen Pohjois-Suomen kohteita Oulusta ja sen ympäristöstä, Rovaniemeltä, Kemistä, Torniosta ja Sodankylästä.  

Vuokraajana Johan oppi nopeasti, kuinka tärkeää markkinointimateriaali kohteista on. Joillain alueilla tarjontaa on vähän ja kohteet tekevät muutenkin kauppansa, mutta etenkin kilpailuilla alueilla hyvillä kuvilla on suuri merkitys ja niillä pystyy erottumaan joukosta. Kohteiden esittelymateriaalit, Google ja kartat auttoivat myös pääkaupunkiseudulla kasvanutta Johania, sillä kaikki alueet eivät toki olleet entuudestaan tuttuja.  

Kesälomien aikana Johan sai hoidettavakseen myös pääkaupunkiseudun kohteita ja pääsi muun muassa pitämään näyttöjä Espoon Kirstinmäen uudiskohteessa – välillä yksittäisille vuokraajille, välillä parinkymmenen ihmisen joukoille.  

Johan kesätöissä Avaralla

Vuokraustoiminnan tuntemisesta on hyötyä kiinteistösijoittamisen alalla

Kesätyö Avaralla oli Johanille ensimmäinen oman alan työpaikka. Johan kertoo oppineensa ymmärtämään vuokra-asuntomarkkinaa paremmin, mikä on kiinteistösijoittamisen kannalta erittäin hyödyllistä.

Oli mielenkiintoista huomata, miten tärkeää isännöinnin, huollon ja vuokraajien yhteistoiminta on. Nyt ymmärrän paremmin minkälaisia asioita pitää saada toimimaan, jotta vuokraustoiminta olisi kannattavaa.

Johan pääsi Avaralla myös osallistumaan ensi vuoden budjettien suunnitteluun antamalla näkemyksiä omasta alueestaan, jonka vuokrakysynnästä hän ehti muodostamaan hyvän näkemyksen.

Johan suosittelee lämpimästi Avaraa työnantajana ja neuvoo kesätyötä kaipaavia olemaan rohkeasti yhteydessä vuokraustiimiin!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit