Oulu on kaunis, viisas ja suuri

13.06.2016 | Lukuaika 2 min

Suomen kaunein koti -ohjelman tuomari, sisustustoimittaja Hanna Sumari julisti kesäkuun alussa blogissaan, että Oulu saattaa olla koko Suomen kaunein kaupunki.  Ohjelman kuvausten takia Ouluun matkustanut Sumari kehui erityisesti kaupungin puistoja, kauniita vesialueita ja pitkälle kesäiltaan paistavaa aurinkoa.

Merikosken suihkulähteet ovat olleet yksi Oulun tunnusmerkeistä.

Oulun häikäisevän kauniiden kohteiden joukkoon täytyy ehdottomasti lisätä myös Hailuodon upeat hiekkadyynit, Nallikarin hiekkaranta ja kauppatori, jonne tunnelmaa luovat erityisesti pienet, persoonallisia putiikkeja ja kahviloita täynnä olevat vanhat aitat. Vaikuttava näky on myös suoraan merestä nouseva, Marjatta ja Martti Jaatisen 1980-luvulla suunnittelema Oulun pääkirjasto.

Paljon muutakin kuin teknologiaosaamista

Paitsi kaunis, Oulu on myös älykäs. ICT-alan joukkoirtisanomiset ovat 2010-luvulla koetelleet teknologiakaupungin mainetta, mutta irtisanotut huippuosaajat ovat saaneet nopeasti pystyyn vaikuttavan määrän kiinnostavia startup-yrityksiä. Vuosina 2012–2015 Oulun seudulla syntyi Pohjois-Pohjanmaan liiton tiedotteen mukaan lähes sata uutta ICT-alan yritystä!

Ja toki oululainen äly ja osaaminen ovat paljon muutakin kuin ICT-alaa. Kaupungissa kukoistaa Suomen toiseksi suurin, noin 16 000 opiskelijan yliopisto. Kymmenessä eri tiedekunnassa opetetaan ja tutkitaan ahkerasti lukuisia eri tieteenaloja molekyylilääketieteestä kasvatus- ja kauppatieteisiin. Koko perheen tiedekeskus Tietomaa puolestaan pitää huolen siitä, että oululaiset pääsevät tutustumaan tieteen ihmeisiin heti lapsesta asti.

Suuresta kaupungista löytyy jokaiselle unelmakoti

Kauneuden ja viisauden lisäksi Oulu voi kehuskella Suomen mittakaavassa myös suuruudellaan. Vireällä, jatkuvasti kasvavalla ja kehittyvällä kaupunkiseudulla on jo yli 200 000 asukasta. Suuruus näkyy muun muassa runsaana tapahtuma- ja kulttuuritarjontana. Elokuulta syyskuulle jatkuvat Oulun juhlaviikot, heinäkuun lopussa Kuusisaaressa järjestettävä perinteinen rock-festivaali Qstock, talven Musiikkijuhlat ja kesä-heinäkuussa kaupungin tapahtumilla täyttävät Oulun Päivät ovat vain osa kaupungin valtavasta tarjonnasta.

Suuruus merkitsee Oulussa myös monipuolisia asumisen mahdollisuuksia. Oulun seudulta löytyy jotain jokaisen makuun, oli oma unelmakoti sitten moderni kerrostaloasunto merenrannassa kaupungin keskustassa tai omalla pihalla varustettu perheasunto vehreän luonnon rauhassa. Avarallakin on Oulussa kattava valikoima kiinnostavia vuokra-asuntoja sekä perheille, opiskelijoille että urbaanille city-ihmiselle!

Seuraavaksi Oulu panostaa lapsiin

Kun on itse suuri ja kaunis, on varaa katsoa kunnioittavasti myös pieniä. Oulun kaupunki nostikin vuoden 2016 alussa profiiliansa vielä entisestään ottamalla käyttöön UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -toimintamallin. 

Päätös tarkoittaa, että Oulu sitoutuu kaksi vuotta kestävään kehitystyöhön lasten parhaaksi, ja lasten asian ajamista on tarkoitus jatkaa myös projektin päättymisen jälkeen. Linjaus on hieno ja viisas. Lasten hyvinvoinnista huolehtiminen nimittäin takaa sen, että Oulu säilyy kauniina, viisaana ja suurena myös jatkossa – tulevaisuuden aikuisten käsissä.Oulu panostaa lapsiin ja lasten hyvinvointiin asuinkaupunkina.