Tania viihtyi kesätöissä Avaralla

Asumisen ääni

23.11.2021 12:00:45 / Asumisen ääni

Tania Harjunpää (kuvassa vasemmalla) oli viime kesän kesätöissä Avaralla. Pian 21 vuotta täyttävä Turun lääketieteellisen opiskelija palasi kesätöihin kotiseudulleen Helsinkiin ja pääsi Avaralla monipuolisiin tehtäviin. Tania kuljetti kesätyötiimiä kohteisiin ja tarkisti seuraavat kohteet aina etukäteen, ohjeisti kiinteistöhuollollisissa tehtävissä ja teki tehtävälistan valmiiksi. Lisäksi Tania pääsi esittelemään vuokra-asuntoja.

Helsinki-blogi-HS

- Vuokra-asuntojen esittelyt olivat minusta paras osuus kesätöistä! Kohtaamani ihmiset olivat mukavia, oli hauska päästä näkemään erilaisia asuntoja ympäri pääkaupunkiseutua ja opin nopeasti improvisoimaan esittelytilanteissa. Näin asunnon ensimmäistä kertaa samaan aikaan, kun minun piti esitellä sitä ja vaikuttaa hyvin asiantuntevalta ja ammattimaiselta, joten opin nopealla silmäyksellä poimimaan asioita, mistä kommentoida, kuten ”Täällähän on tuo sauna, sehän on tosi kiva!” tai ”Tännehän tulee tosi mukavasti luonnonvaloa noista isoista ikkunoista!”.

Vuokra-asuntojen esittelyt olivat paras osuus kesätöistä!

Usein vuokralaiset kyselivät asioita, joihin Tania ei suoraan osannut vastata, mutta hän sai aina palattua asiakkaille vielä saman päivän aikana. Tania kiittelee kesätöissä ohjeistanutta Toni Suorsaa, jonka sai aina nopeasti kiinni. Asiakkaatkin vaikuttivat tyytyväisiltä saadessaan nopeasti vastaukset mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin. 
 
Kesään mahtui myös hauskoja sattumuksia, joista parhaiten jäi mieleen pihan siistiminen päiväkodin aidalla rajatun piha-alueen vieressä. 
 
- Herätimme selkeästi lasten mielenkiinnon ja hetken päästä lapset alkoivatkin heitellä meitä kävyillä. Kun päiväkodin työntekijä kävi kieltämässä tämän, alkoivat lapset ”vahingossa” heittää palloja aidan yli, jonka jälkeen he huikkasivat meille, että voisimmeko heittää pallot heille takaisin.
 
Tania kertoo oppineensa kesätöissä erittäin paljon, muun muassa priorisointia miettiessään, mitä tehtäviä missäkin kohteessa ehtii ja kannattaa tehdä. Aikataulujen laatiminen vaati vuokra-asuntojen esittelyjen ja kesätyötiimin kuljettamisten sovittamista yhteen. 
 
- Opin myös kantamaan vastuuta, sillä työ oli hyvin itsenäistä ja vaikka toki apua ja neuvoa oli puhelinsoiton päässä saatavilla, olin kuitenkin päivän ajan vastuussa sekä itsestäni että koko työtiimistä. Lisäksi pääsin viestimään asiakkaiden kanssa suoraan puhelimitse, sillä sovin vuokra-asuntojen esittelyajat itse. Kesätyökokemuksesta oli varmasti paljon hyötyä tulevaisuuden kannalta, sillä sain itsevarmuutta siitä, että pärjään haastavammissakin tehtävissä ja osaan ratkoa vastaan tulevia ongelmia. 
 
Opin kantamaan vastuuta, sillä työ oli hyvin itsenäistä.
Tania toivoo, että tulevat Avaran kesätyöntekijät osaavat nauttia siitä, että saavat viettää päiviään ulkona mukavassa työporukassa. Käytännön vinkkinä hän neuvoo varautumaan hyvin ulkona oloon. Viime kesänä töitä tehtiin välillä lähes 30 asteen helteessä, ja kun kyse on melko fyysisestä työstä, riittävä juominen, hyvä aurinkorasvaus ja hattu pään suojana olivat ehdottoman tärkeitä. Työssä pärjäämistä ei kannata turhaan jännittää.
 
- Olkaa oma-aloitteisia ja jos ette tiedä jotain, niin kysykää rohkeasti, Avaran porukka kyllä auttaa aina!
 
 
Asumisen ääni

Asumisen ääni

Asumisen ääni kertoo tarinoita kodista ja asumisesta.