Takaisin listaukseen

Veeran roskistaide ilahduttaa Kuhilaskujan asukkaita Joensuussa

20.12.2021 | Lukuaika 1 min
Veeran roskistaide ilahduttaa Kuhilaskujan asukkaita Joensuussa

Joensuun Kuhilaskuja 5:ssä parannettiin viihtyvyyttä 13-vuotiaan yksityisyrittäjä Veeran tekemillä lajittelua ohjaavilla jäteastia-taideteoksilla.

- Katsoin netistä erilaisia kuvia kierrätykseen liittyen, joista lopulta kokosin omat ideani jokaiseen maalaukseen. Käytin maalauksissa samaa naamaideaa. Sen idean sain ensimmäisestä maalatusta roskiksestani.
 
Veera hahmotteli ja väritti kuvat aina ensin paperille, sitten himmeästi liidulla roskiksen pintaan, jotta maalaaminen oli helpompaa. Veera hankki itsenäisesti tietoa maaleista ja roskisten pesusta ja käytti vedenkestäviä Mastonin Hammer-maaleja.
 
- Roskiksen pinta oli helppo maalattavaksi, paitsi jos joissakin oli vähän kulumaa. Tällöin maalia piti laittaa siihen kohtaan enemmän.
preview-full-Kuhilaskuja 5 jätetaide

Arvostus lämmittää taiteilijasielua

Maalaamisen lisäksi Veera piirtää. Hänen lempipiirtotekniikkansa on piirtää mahdollisimman realistinen kuva. Maalaamisessa hän ei aina pyri realistisuuteen. 
 
- Olen kuullut positiivisia kommentteja maalauksistani läheisiltä ja muilta. On ollut todella kiva kuulla, että tosi moni arvostaa tekemääni työtä. Luulen että olen aina ollut taitelijasielu, sillä olen jo pienestä pitäen nauttinut taiteesta, kuten piirtämisestä. Mutta kuitenkin taideosaamiseni on tullut esiin vasta näinä muutamia vuosina, kun olen tehnyt sitä aktiivisemmin.

Haaveissa ammattitaiteilijuus

Veera tähtää aikuisena ammattitaiteilijaksi. Hän on jo tehnyt Kuhilaskuja 5:n roskisten lisäksi muitakin tilaustöitä, kuten piirtänyt lemmikkejä, muutamia roskiksia ja muita taideteoksia. 
 
- Luulen, että unelmieni tilaustyö olisi, että saisin maalata jonkin suuren julkisen paikan roskiksia, kuten Linnanmäen puhuvia roskiksia. 
 

Veeran tavoittaa hänen Facebook-sivuiltaan. Kannattaa käydä kurkkaamassa, miten kekseliäitä leivonnaisia Veera on toteuttanut!