Takaisin listaukseen

Inga ja Juuso rentoutuvat kotona Koskelan Vaahterassa

19.07.2022 | Lukuaika 3 min
Inga ja Juuso rentoutuvat kotona Koskelan Vaahterassa

Viime vuoden kesäkuussa avopari Inga ja Juuso muuttivat juuri valmistuneeseen Koskelan Vaahteraan, historialliselle Koskelan sairaalan alueelle rakentuneeseen uuteen asuinkortteliin. Aiempi asunto Pihlajamäessä oli isompi, mutta Koskelan Vaahteran 42,5-neliöisellä kaksiolla oli yksi ehdoton houkuttelutekijä:

Halusimme nimenomaan uudiskohteeseen. Teen itse remonttihommia työkseni, joten en halunnut kohteeseen, johon tulisi putki- tai julkisivuremppaa tai vastaavaa. Kun pääsen töistä, en halua tulla uudelle työmaalle, Juuso kertoo.

Koskelan loistavat kulkuyhteydet ovat lyhentäneet työmatkoja aiempaan verrattuna. Bussi Ingan työpaikalle Kivihakaan menee aivan oven edestä.

Riittää, että lähtee 2 minuuttia ennen bussin tuloa, Inga naurahtaa.

Koskelan kulkuyhteydet ovat niin hyvät, ettei omaa autoa välttämättä tarvitse. Ingan ja Juuson mielestä auto olisi mukava, mutta jo pelkästään pysäköinti on melko arvokasta. Prisma on kuitenkin lähellä, K-Market ja Alepa vielä lähempänä, apteekki, Posti ja R-kioskikin aivan vieressä.Inga_Juuso_Koskela_Vaahtera

Ulkoilua upeissa koskimaisemissa

Uudiskohteita on tarjolla rajallisesti, ja Inga ja Juuso kaipasivat alueelta luonnon läheisyyttä. Pariskunta ulkoilee ja kävelee yhdessä eikä siksi halunnutkaan aivan keskustaan. Korona on rajoittanut kodin ulkopuolella harrastamista, mutta vapaa-ajalta kaivataankin enemmän rentoutumista raskaan työn vastapainoksi. 

Koskelassa on rauhallista ja erittäin hyvät ulkoilumahdollisuudet. Viihtyisä Vanhankaupunginkoski puistoalueineen ja merenrantaa kulkevine kävelyteineen on aivan vieressä.

Me ollaan mietitty koiran hankkimista, kun muutenkin ulkoillaan. Tänne saa tuoda koiran ja naapureilla onkin tosi paljon lemmikkieläimiä. Se voisi olla tulevaisuudessa sellainen harrastus, Juuso sanoo.

Kotona viihdytään yhdessä

Inga tekee vuorotyötä, jolloin aamuvuoroon täytyy herätä viideltä, ja illalla on päästävä aikaisin nukkumaan. Iltavuoroviikolla puolestaan ehditään nähdä vasta viikonloppuna. Inga nauttii siististä kodista ja on omien sanojensa mukaan kova siivoamaan. Viihtyisä koti on tärkein vastapaino kiireiselle arjelle.

Huonekalut mietittiin tarkkaan, koska ruokapöydälle haluttiin jättää tilaa. Sen ääressä onkin pidetty esimerkiksi peli-iltoja kavereille. Avoin pohjaratkaisu on toimiva, sillä keittiössä hääräilijäkin voi osallistua keskusteluun. Pariskunta kokkaa yhdessä ja nauttii sarjojen katselusta joko sohvalta tai sängystä. Televisio makuuhuoneessa mahdollistaa myös pitkät viikonloppuaamut.

Sisustuksessa Inga on päässyt toteuttamaan itseään, olen antanut aika vapaat kädet, ja tää onkin nyt tosi kivan näköinen. Inga on tehnyt tosi paljon tämän eteen, mä olen ollut vain roudarina, Juuso sanoo.

Juuso sai valita uuden sohvan ja sängyn, ja muutama taulu on Juuson valitsema. Ihan valmista ei ole vieläkään. Täällä on tosi vähän kaappitilaa, joten jonkinlaista lipastoa pitäisi hankkia, Inga kertoo.

Vuokrasopimus tehtiin virtuaaliesittelyn perusteella ja kaikki on sujunut pääsääntöisesti oikein hyvin. Uudiskohteeseen muuttaminen on osoittautunut haaveiden veroiseksi. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit