Takaisin listaukseen

Juha viihtyy Kalasataman luovassa energiassa

17.06.2022 | Lukuaika 3 min
Juha viihtyy Kalasataman luovassa energiassa

Juha Pälve muutti vuodenvaihteessa Kalasataman Verkkosaareen Vanhalle Talvitielle valmistuneeseen kaksioon. Suurin vetovoimatekijä oli Kalasataman tunnelmallinen alue, jonka kehitystä ja monia pilottihankkeita Juha mielellään seuraa.

Tämä on samaan aikaan urbaani mutta sielukas alue, jossa on sekä teollisuutta, luovan alan toimijoita että hyvät palvelut. Mun mielestä Kalasatama on Helsingin kehittyvin ja lupaavin alue, eikä parempaa voisi ollakaan. Olen erittäin tyytyväinen alueen palveluihin, joita riittää ostoskeskuksesta ravintoloihin, Juha kiittelee.

Juha tekee töitä sekä kotoa että Fredrikinkadun toimistolta. Aluksi työmatkat taittuivat metrolla, mutta nyt Juha on vaihtanut kävelyyn tai joskus juoksuun. Kävelyreitteihin on hienoja vaihtoehtoja, Hermannin rantatietä Uspenskin katedraalille tai Katajanokalle asti, tai vaihtoehtoisesti Hakaniemen siltaa. Matkaan kuluu noin 45 minuuttia. Päivätyönsä lisäksi Juha tekee musiikkia, ja on käynyt Kalasatamassa kuutisen vuotta studiolla. 

 

Juha viihtyy Kalasataman luovassa energiassa

Kodikkaasti kehittyvällä alueella 

Töiden ja musiikin lisäksi Juha haluaa myös rentoutua kodissaan. Iso lasitettu parveke pääsee käyttöön kevään tullen, ja kitara soi parhaiten avarista ikkunoista ulos katsellessa. Alueelta löytyy loputtomasti harrastusmahdollisuuksia, ja Juhan suunnitelmissa on CrossFitin aloittaminen 700 metrin päässä sijaitsevalla salilla. Jätkäsaaresta muuttanut Juha odottaa innolla ensimmäistä kesäänsä kalasatamalaisena, sillä Mustikkamaalle on helppo kävellä vaikka uimarannalle, ja Teurastamon alue herää kesällä eloon terasseineen.

Tämä on ensimmäinen koti Oulusta lähtemisen jälkeen, joka tuntuu kodilta. Tää alue ja sen viba on itselle sopiva. Koen että tämä on mun paikka, jossa pystyn kasvamaan ja voin viihtyä täällä pidempään. Se saa tämän paikan tuntumaan kodilta. Joskus intuitio on älykkäämpi kuin mitä osaa järjellä perustella, ja tästä alueesta mulla oli se intuitio.

Vuokraa heti -palvelusta sai vastauksen pikana

Oululaislähtöinen Juha on ehtinyt asua myös omakotitalossa Järvenpäässä seitsemän vuoden ajan. Runsaampi tila mahdollisti harrastamista kotona ja luonto oli lähellä, mutta tällä hetkellä Juha viihtyy erinomaisesti urbaanissa Kalasatamassa. Haaveissa on omistusasunto alueelta, mutta pelkästään lainanhoitokulut nousisivat helposti vuokran suuruisiksi, etenkin nyt kun korot uhkaavat nousta. Omistusasunnon täytyisi olla nykyistä kotia reilusti pienempi.

Jätkäsaaren vuokra-asunto oli yksiö, jonne ei omakotitalosta muuttaessa mahtunut montaakaan tavaraa. Kalasataman kaksiossa tilaa on 45.5 neliötä. Muutaman viikon suunnittelun jälkeen sisustus syntyi neljän tunnin verkkoshoppailun avulla. Vaikka Juha ei pidäkään sisustusta täydellisenä, on jokaisen kodin alue mietitty toimivaksi. 

Juha on ollut hyvin tyytyväinen Avaraan vuokranantajana. Talo on erittäin viihtyisä, pinnat uusia ja pohjaratkaisu onnistunut. Uudessa talossa kaukolämmön piirissä asuminen on myös energiatehokasta. 

Avaraan on helppo saada yhteys, ja vastauksen saa nopeasti. Niin kävi myös marraskuussa, kun Juha hetken mielijohteesta kesken työpäivän päätti kokeilla Avaran Vuokraa heti -palvelua. Juuri valmistumassa ollut asunto näytti hyvältä jo virtuaaliesittelyssä. Vastaus tuli 20 minuutissa. Sen jälkeenkin kaikki tiedotteet muutosta, avaimen nouto ja koko muuttoprosessi sujui erinomaisesti. Vuokralaisen infopaketti-kansio odotti valmiina asunnossa, ja esimerkiksi saunavuorojen varaaminen onnistuu sovelluksen kautta.

Kaikki on niin modernia ja automatisoitua kuin vain voi olla. Aina ennen vuokranantajalla on ollut joku tietty henkilö, johon on oltu yhteydessä. Avaralla kaikki toimii modernin tehokkaasti ja luotettavasti, ja ennen kaikkea vuokralaiselle helposti. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit