Takaisin listaukseen

6 helppoa viherkasvia kotiin ja parvekkeelle

02.08.2022 | Lukuaika 3 min
6 helppoa viherkasvia kotiin ja parvekkeelle

Onko viherpeukalosi keskellä kämmentä? Unohtuuko kasvien kastelu? Kasteletko liikaa? Viherkasveilla sisustaminen piristää koko asuntoa sekä parveketta, mutta kasvien hoitaminen, kastelu ja yleisesti niistä huolehtiminen saattaa unohtua tai olla haastavaa. Nämä viherkasvit ovat sinulle, joka haluat vehreyttä kotiisi ilman stressiä.

Rahapuu

Rahapuu on yksi yleisimmistä huonekasveista sisustuksessa. Se on anteeksiantavainen sellaiselle, joka unohtaa kastelun pitkäksikin aikaa. Rahapuu on myös kaunis, ajaton ja kestävä kasvi, joka ei hermostu muuttuvista säätiloista. Rahapuu kukoistaa aurinkoisessa paikassa, mutta liian suora auringonvalo voi kuivattaa sitä. Rahapuusta näkee päältä päin koska se tulee kastella. Sen pulleat, pallomaiset lehdet muuttuvat ryppyisiksi ja pehmeiksi, jos se tarvitsee vettä. kastelun unohtaminen ei tapa rahapuuta heti, koska se varastoi jokaisella kastelukerralla vettä. Silti on hyvä viimeistään 10 päivän kohdalla muistaa kastella, jotta rahapuu kasvaa.

Aloe vera

Aloe vera on tyylikäs, mutta myös erittäin hyödyllinen – se nimittäin raikastaa ja puhdistaa ilmaa. Aloe vera sopii monenlaiseen ympäristöön. Se nauttii auringonvalosta, joten suora auringonvalo ei haittaa, ja aloe vera viihtyy myös parvekkeella. Aloe vera kestää kuivuutta, ja riittää että sen kastelee kaksi kertaa kuukaudessa. Aloe vera ei myöskään saa helposti kasveille ominaisia kasvitauteja.

Aloe Vera

Anopinkieli

Anopinkieli on anteeksiantavainen viherkasvi, joka sopii aloittelevalle viherpeukalolle. Oli kyseessä sitten varjoisa tai puolivarjoisa paikka, anopinkieli kestää vaihtelun. Kastelun unohtaminenkaan ei haittaa anopinkieltä, sillä se kestää kuivuutta. Tärkeämpää on, että anopinkieltä ei kastella liikaa, sillä jos sitä kastellaan liian usein, sen juuret mätänevät. Paras kasteluväli on kahden viikon välein, mutta tällöinkään kasvia ei tule hukuttaa veteen. Niukka vesimäärä riittää anopinkielelle. Helppouden lisäksi anopinkieli on käytännöllinen kasvi. Kuten aloe vera, anopinkieli raikastaa ja puhdistaa ilmaa.

Pullojukka

Pullojukka on trendikäs kasvi, joka kestää aurinkoa ja kuivuutta. Tämä kasvi sopii erinomaisesti myös parvekkeelle, vaikka siellä olisi kuumakin. Aivan suora, paahteinen aurinko voi kuitenkin kuivattaa kasvin lehtiä. Jos lehdet ruskettuvat, voi kuivat päät leikata saksilla pois. Näin vihreät, elinvoimaiset lehdet saavat enemmän energiaa kasvaa.

Pullojukkia löytyy suuressa ja pienessä koossa. Valitsit sitten suuren tai pienen, on kastelu sangen helppoa tämän kasvin kohdalla. Multa kastellaan muutaman kerran kuukaudessa reilusti, jonka jälkeen se saa kuivahtaa kunnolla kasteluiden välillä. Kun kylmät ilmat yllättävät ja asteet tippuvat viiteen, kannattaa pullojukka siirtää sisälle.

Pullojukka

Jukkapalmu

Vaikka nimi on lähellä pullojukkaa, ei jukkapalmu ole sille sukua. Mutta kuten pullojukka, myös jukkapalmu nauttii auringosta ja harvasta kastelusta. Edes suora auringonvalo ei haittaa jukkapalmua, sillä se tarvitsee runsaasti valoa. Jos se ei saa tarpeeksi aurinkoa, sen lehdet kellastuvat.

Jukkapalmu sopii kesäisin parvekkeelle, mutta talvisin se kannattaa siirtää sisälle. Kun jukkapalmu kastellaan, se tulee kastella kunnolla. Multa saa olla todella märkää, ja sitten jukkapalmun voi jättää taas pitkäksi aikaa kastelematta. Kun multa on kuivunut kunnolla, on seuraavan kastelun aika.

Jukkapalmu

Kirjorönsylilja

Kirjorönsylilja on kaunis viherkasvi, joka sopii huoneenlämpöön. Kirjorönsyliljaa ei tule sijoittaa suoraan auringonvaloon tai paahteeseen. Parhaiten kasvi menestyy tasaisessa huoneenlämmössä, hajavalossa tai puolivarjoisalla paikalla. Kasteleminen on helppoa, sillä tämä kasvi nauttii vedestä. Tärkeää on siis pitää multa kosteana. Lisäksi on hyvä muistaa, että liika kuivahtaminen ei sovi tälle kasville. Vaikka lehdet kuivahtaisivat tai lakastuvat, on kasvin juuristo erittäin sitkeä selviytyjä. Lisäksi kuten anopinkieli ja aloe vera, kirjorönsylilja puhdistaa huoneilmaa.

kirjorönsylilja

 

Lähteenä käytetty: Huonekasvit

Kaipaatko avarampaa kotia viherkasveillesi? Tutustu Avara-koteihin täällä!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit