5 ideaa isänpäivälahjaksi

08.11.2021 | Lukuaika 3 min

Isä, isi, iskä, paappa, pappa, ukki, isoisä.. Rakkaalla vanhemmalla tai isovanhemmalla on monta nimeä! Isänpäivää vietetään sunnuntaina 14.11. Lahjan löytäminen voi tuntua hankalalta, jos isältä tai isoisältä löytyy jo kaikkea. Kurkkaa nämä viisi isänpäivälahjaa ja löydä isällesi, isähahmollesi tai isoisällesi loistava lahja!

Aineeton lahja

Jos isältä löytyy jo kaikkea, voi aineeton lahja olla paras ratkaisu. Onko isällä jokin harrastus, johon voisit osallistua antamalla hänelle teemaan sopivan lahjakortin? Jos isä pitää esimerkiksi tietyn urheilujoukkueen seuraamisesta, voi lahjakortti tai lippu kyseisen joukkueen peliin olla haluttu lahja. Jos puolestaan isä tykkää musiikista, ei konserttilipulla tai kulttuurilahjakortilla voi mennä pieleen.

Aineeton lahja voi olla myös omaa aikaa. Järjestä yhteinen reissu tai lounas sellaiseen paikkaan, josta isä varmasti pitää. Yhteinen hetki perheen kanssa on aina arvostettua. Pyri siihen, että isä ei tiedä mihin häntä ollaan viemässä. Näin saat myös yllätettyä isänpäiväsankarin!

Itse tehty lahja

Itse tehty lahja on kaunis ele. Varsinkin perheen pienet lapset voivat askarrella korttien lisäksi muita isälle tai isoisälle sopivia lahjoja. Yhdessä tehty muistoalbumi tai leikekirja kaikista ihanista, hauskoista ja tärkeistä muistoista on sekä isälle että isoisälle upea lahja. Kerätkää isältä salassa kuvia talteen ja liittäkää ne albumiin tai leikekirjaan.

Leikekirjan voi tehdä myös isän omista harrastuksista tai kiinnostuksen kohteista. Esimerkiksi vanhoista autoista pitävä isä voisi arvostaa kuvakirjaa autoista, kun puolestaan jalkapallosta pitävä isä voisi tykätä jalkapalloteemaisesta leikekirjasta. Lisäksi kirjaa voi jatkaa aina tarpeen mukaan, jolloin siitä tulee yhteinen harrastus.

Hemmottelupäivä

Isäkin tarvitsee hemmottelupäivänsä. Onko isä tai isoisä valittanut niska- tai selkäkivuista? Hanki hänelle lahjakortti hierojalle. Jos puolestaan isä jo käy hierojalla, voi myös laitteista olla apua kotona. Hanki hänelle hierontalaite, lämmitettävä kauratyyny tai rulla, jonka avulla isä voi kotonakin lievittää kipuja. Myös paljon harrastavalle kannattaa hankkia sellaisia välineitä, joilla voi venytellä harrastusten jälkeen.

Myös yhteinen reissu hotelliin tai kylpylään on hieno lahja. Jos isä ei oikein välitä kylpylälomista, voi myös mökkireissu olla hyvä vaihtoehto. Jos isällä on tiedossa jokin paikka, josta hän on aina pitänyt, on lahjan hankkiminen vieläkin helpompaa.

Laatua vaativalle isälle

Aina lahjaa ei tarvitse pitää salassa. Vie isä tai isoisä liikkeeseen, josta hän pitää ja tarjoa jotain, mikä sopii juuri hänelle. Oli kyseessä sitten neule, kengät tai esimerkiksi hyvä talvitakki, on ainakin se varmasti sopiva ja tarpeellinen. Vältä ostamasta lahjoja ostamisen vuoksi. Osta sellainen lahja, jolle tulee varmasti käyttöä.

Jos kuitenkaan isä ei ole varma siitä, mitä hän tarvitsisi tai on liian vaatimaton kertomaan tarpeistaan, on lahjakortti aina toimiva ratkaisu. Lisäksi perhe voi pohtia onko isällä jotain mennyt rikki, jonka tilalle olisi aika hankkia uusi. Myös tavaroiden tai vaatteiden huoltaminen on kaunis lahja. Vie kengät suutarille tai rikkinäinen takki ompelijalle korjattavaksi.

Hyvää ruokaa isälle

Isän tai isoisän voi viedä ravintolaan isänpäivänä, mutta monesti ravintolat ovat täyteen pakattuja muista isänpäivää viettävistä perheistä. Itse tehty ruoka on aina hieno ajatus, joka varmasti sopii isälle. Pohtikaa yhdessä perheen kanssa menu, josta isä tykkää, ja kokatkaa se isälle valmiiksi. Tämän voi toteuttaa myös aamupalalla, jolloin isä saa herätä herkulliselle aamiaiselle.

Jos kokkaaminen tai leipominen ei ole vahvinta osaamistasi tai aika on kortilla, voit myös koota eväspaketin isän lempiherkuista. Laita herkkukoriin välipaloja, jälkiruokia tai hyvää juotavaa. Jos isä joutuu työn tai harrastusten vuoksi paljon matkustamaan, voit ottaa tämän huomioon kasatessasi herkkukoria. Viimeistele kori rusetilla ja isänpäiväkortilla!