Takaisin listaukseen

Aktiivista asumispalveluiden kehittämistä

15.04.2016 | Lukuaika 1 min
Aktiivista asumispalveluiden kehittämistä

Vuokra-asujalle saattaa välillä olla hieman hämmentävää, kuinka vuokra-asumiseen liittyvät eri organisaatiot ja tahot toimivat. Mikä on isännöintiyhtiön rooli? Entä mikä huoltoyhtiön? Tai varsinaisen vuokranantajayrityksen, eli Avaran?  Pyysimme Avaran vuokrauspäällikköä Satu Lehtistä avaamaan, mitä vuokrauspäällikön työnkuvaan kuuluu.

Avaran vuokrauspäällikkö Satu Lehtinen.

Vuokrauspäällikkö varmistaa, että Avaran vuokrauksen periaatteet ja toimintamallit jalkautetaan käytäntöön yhdessä vuokrauksesta vastaavan Ovenian kanssa.

Vuokrauspäällikkönä vastuullani on vuokrauksen ja asumispalveluiden johtaminen ja kehittäminen. Tehtäväni on huolehtia siitä, että kehittämämme toimintamallit ja periaatteet toteutuvat kaikissa Avara-kodeissa. Vuokralaisille tämä näkyy yhdenmukaisina palveluina ja periaatteina paikkakunnasta riippumatta. Päivittäisestä asioiden hoitamisesta, kuten asuntojen vuokraamisesta, asunnonvaihdoista ja irtisanomisesta, vastaavat Ovenian myyntineuvottelijat.

Vuokrauspäällikön tehtävänä on lisäksi huolehtia vuokrientarkistusten ja asuntojen markkinoinnin periaatteista sekä asukaskyselyistä.

Kasvavana tehtäväkenttänä ovat myös kuntien kanssa yhdessä tuotettavat asumisneuvontapalvelut. Avaran kehittämä asumisneuvontamalli on jo käytössä Oulussa ja sitä tullaan laajentamaan myös muualle.

Työnkuvaan kuuluu myös Avaran asukkaiden yhteisöllisyyden edistäminen. Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia keinoja, joilla saisimme asukkaat aktivoitumaan, tekemään ja ideoimaan asioita yhdessä. Yhteisöllisyyttä emme kuitenkaan pysty rakentamaan yksin. Pystymme tarjoamaan toimintamallit, apua ja tukea, mutta yhteisöllisyys lähtee asukkaidemme aktiivisuudesta ja halusta tehdä asioita yhdessä naapureiden kanssa.

Otamme Avarassa mielellään vastaan kehitysehdotuksia, joita voi lähettää esimerkiksi Avaran kotisivuilla olevan asukaspalautteen kautta.