Takaisin listaukseen

Vuokrasopimuksen sähköinen allekirjoitus säästää aikaa ja vaivaa

12.05.2016 | Lukuaika 2 min
Vuokrasopimuksen sähköinen allekirjoitus säästää aikaa ja vaivaa

Uudistununt Avara on viime aikoina panostanut aktiivisesti digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Tavoitteena on kuunnella asukkaita entistä paremmin ja tarjota nopeaa, luotettavaa ja joustavaa palvelua, joka vastaa nykypäivän digitaalisen maailman odotuksiin. Osana parempaa asiakaskokemusta Avara otti maaliskuussa 2015 käyttöön sähköisen allekirjoituksen, jonka avulla vuokralainen voi allekirjoittaa vuokrasopimuksensa nyt myös sähköisesti verkossa.

Parempaa asiakaskokemusta sähköisillä lisäpalveluilla

Kyseessä on lisäpalvelu, eli asukas voi edelleen allekirjoittaa vuokrasopimuksen perinteisesti paperiversiona. Palvelun tarkoituksena on parantaa asiakaskokemusta tarjoamalla joustavampi ja nopeampi lisävaihtoehto perinteiselle allekirjoitukselle. 

Avara hyödyntää suomalaista Signomin allekirjoituspalvelua vuokrasopimusten allekirjoituksessa. Palvelua voivat käyttää kaikki, joilla on sähköpostiosoite ja pankkitunnus. Palvelu on helppo, nopea ja luotettava tapa allekirjoittaa vuokrasopimus. 

Yli 90% vuokrasopimuksista allekirjoitetaan neljän tunnin sisällä siitä, kun vuokralainen on saanut vuokrasopimuksen.

Sähköinen allekirjoitus on erityisen kätevä vaihtoehto niille vuokralaisille, jotka asuvat sellaisella paikkakunnalla, jossa ei ole fyysistä Ovenian asiakaspalvelupistettä tai vuokralainen on allekirjoitushetkellä ulkomailla. Yhä suurempi osa vuokralaisista on tottunut käyttämään sähköisiä palveluita ja ovat olleet iloisesti yllättyneitä, että vuokrasopimuksen voi nyt allekirjoittaa sähköisesti ilman, että tarvitsee käydä fyysisesti paikan päällä.

Ympäristöystävällinen, aikaa ja vaivaa säästävä vaihtoehto

Palvelu on saanut erinomaisen vastaanoton. Jo toukokuussa 2015 70% vuokrasopimuksista allekirjoitettiin sähköisesti. Parhaimpina kuukausina sähköisten vuokrasopimusten allekirjoitusosuus oli jopa 90%. Asiakkaat ovat kokeneet palvelun säästävän aikaa ja vaivaa ja olevan ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteiselle paperisen vuokrasopimuksen allekirjoittamiselle.   

Avaran suunnitelmissa on ottaa käyttöön myös vuokrasopimuksen sähköinen irtisanominen vuoden 2016 aikana. Tavoitteena on tarjota palvelua, joka on nopeaa ja joustavaa myös asiakkaan muuttaessa pois. Lue lisää uudistuneen Avaran palvelukehityksestä tulevalle vuodelle.