Mutkatonta autoilua Avaran yhteiskäyttöautolla

12.04.2021 | Lukuaika 1 min

Aimo-yhteiskäyttöauto-kuva
 
Avara on kehittänyt yhteistyötä Aimo Parkin kanssa pilotoimalla sähköisiä yhteiskäyttöautoja Avara-kohteisiin Vantaan Kivistöön, Helsingin Rastilaan ja Tampereen Santalahteen. Auton voi napata käyttöönsä kätevästi kiinteistön parkkihallista tai pihalta oman tarpeen mukaisesti ja kohtuullisin kustannuksin. Autot ovat saaneet hyvän vastaanoton, ovathan ne täyssähköisenä ympäristöystävällisiä ja kaiken lisäksi helppoja käyttää. 
 
Haastattelimme asukastamme Joonas Väätäistä hänen kokemuksistaan yhteiskäyttöauton käytöstä.
 
Kuulin yhteiskäyttöautosta taloyhtiöltäni. Täyssähköauto kiinnitti ensimmäisenä huomioni, sillä En ollut aiemmin ajanut täyssähköautolla. Myös helppo käyttöönotto madalsi kynnystä kokeilla palvelua.
- Joonas Väätäinen, Avaran asukas

Joonas kertoo arvostavansa auton vuokrauksen ja käytön helppoutta. 

- Auton vuokraus ja käyttö oli sähköautonoviisillekkin helppoa. Auto on ollut hyvä ajaa säällä kuin säällä, Joonas kertoo.
 
Joonas kertoo käyttäneensä yhteiskäyttöautoa sekä työajoihin että vapaa-ajan menoihin, jossa auto on iso apu varsinkin aikataulujen järjestelyissä. Myös tavaroiden kuljetuksessa autosta on ollut runsaasti hyötyä, kun auto löytyy näppärästi suoraan oman kotitalon alakerrasta.
 
Avaran yhteiskäyttöautojen pysäköinti on ilmaista Aimo Parkin hallinnoimilla pysäköintialueilla, joka mahdollistaa mutkattoman ajon myös kaupungissa. 
 
En ole kertaakaan joutunut lataamaan autoa kesken ajon, sillä akku kestää kaupunkiajoa varsin mallikkaasti. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen palveluun. Se on todella kätevä autottomalle satunnaiseen ajoon.