Takaisin listaukseen

Remontointi tuo Avaran vuokrakoteihin modernin ilmeen

31.08.2021 | Lukuaika 3 min
Remontointi tuo Avaran vuokrakoteihin modernin ilmeen

Rakastetuinkin koti voi alkaa vuosien mittaan näyttää liian elämää nähneeltä. Koska asukkaidemme asumisviihtyvyys on meille ensisijaisen tärkeää, haluamme Avara-kotiemme vastaavan nykypäivän vuokra-asujan tarpeita ja asuntomarkkinoiden kysyntää. Asumisviihtyvyyden takaamiseksi kartoitamme säännöllisesti Avara-kotien kuntoa ja tuomme käyttöikänsä päähän tulleet tähän päivään ajanmukaistamisremontilla.

Ajan hermolla elämistä

Moni asia muuttuu parissa kymmenessä vuodessa. Sisustustrendit elävät, kodin pinnat kuluvat ja märkätilojen tekninen käyttöikä tulee tiensä päähän. Kartoitamme aktiivisesti Avara-kotiemme kuntoa, ja kun havaitsemme kunnostusta tai ajanmukaistamista vaativan asunnon, suoritamme sille asumisviihtyvyyttä nostavan remontin.

Näitä niin sanottuja viihtyvyyssaneerauksia ei toteuteta automaattisesti kaikissa kohteissa. Asuntojen ajanmukaistamispäätös tehdään aina tapauskohtaisesti perustuen asunnon kokonaisvaltaiseen arvioon, sekä tekniset että viihtyvyyteen liittyvät seikat huomioiden. Ajanmukaistaminen koskee siten vain valikoituja asuntoja, joissa on ikääntymisen myötä tarvetta modernisoinnille.

Tällä hetkellä ajanmukaistuksia tehdään mm. Kotkassa, Oulussa ja Jyväskylässä. Remontit suoritetaan asukkaiden vaihdon yhteydessä asuntojen ollessa tyhjillään. Remontin myötä asumisviihtyvyys nousee, ja asunnon vuokrat luonnollisesti tarkistetaan.

Hiekkalaiturintie 17 a 2_3

Keittiö, märkätilat ja sauna saavat uuden elämän

Asuntojen ajanmukaistaminen koskee pääasiassa keittiö- ja märkätiloja sekä saunaa, joissa kulumista tapahtuu yleensä eniten. Asuntoja ei muuteta lähtökohtaisesti toiminnallisesti, joten vaatekaapit, eteinen ja kalusteiden paikat säilyvät ennallaan. Muutamissa tapauksissa on kuitenkin esimerkiksi isoista kaksioista tehty kolmioita tehokkaammalla neliöiden hyödyntämisellä.

Ajanmukaistuksien materiaalivalinnat on tehty sisustussuunnittelija Maija Rasilan toimesta. Hän on suunnitellut kylpyhuoneen ja keittiön konseptit, joita toteutetaan nyt kaikissa uudistettavissa kohteissa. Sisustuksen materiaalit ovat raikkaita ja ajattomia.

Kylpyhuoneisiin tehdään kokonaisvaltainen remontti, jonka yhteydessä uusitaan kaikki vesikalusteet ja asennetaan peili- ja allaskaappi. Mikäli saunan panelointi ja lauteet ovat tulleet käyttöikänsä päähän, voidaan myös ne uusia remontin yhteydessä. Kylpyhuoneisiin tehdään tapauskohtaisesti myös mukavuuslattialämmitys, useimmiten teknisestä tarpeesta eli käytännössä maanvaraisiin asuntoihin. 

Keittiön faceliftejä tehdään osassa uudistettavista kohteista. Esimerkiksi useissa Kotkan ja Oulun kohteissa päivitetään työtasoja, välitilalevyjä, valaistusta, vetimiä, altaita ja hanoja. Liedet uusitaan keraamisiksi ja niihin kohteisiin, joissa sellaista ei vielä ole, asennetaan astianpesukoneet. Myös jääkaappipakastimia uusitaan tarpeen mukaan.

Hiekkalaiturintie 17 a 2_12

Tutkittua asumisviihtyvyyttä

Sen lisäksi, että Avara-kotimme näyttävät hyviltä, tulee niiden vastata myös muita modernin asumisen kriteerejä. Asumisviihtyvyyden maksimoimiseksi emme halunneet lähteä arvailemaan, minkälainen olisi aidosti ja ergonomisesti hyvä Avara-keittiö, vaan selvitimme asian yhdessä Työtehoseuran ja keittiösuunnittelun ammattilaisten kanssa.

Asuntoja remontoidessamme otammekin huomioon myös ergonomiset asiat, kuten astianpesukoneen nostamisen ergonomisesti oikealle tasolle, niin hyvin kuin ne vain ovat mahdollisia. Laatikostoissa suosimme vetolaatikostoja, ja kaikkiin laatikostoihin tulee remontin yhteydessä melua vaimentavat hidastusmekanismit, mikä ei ole itsestäänselvyys vanhemman ikäpolven asunnoissa. Myös jätteiden lajittelua on parannettu mahdollisuuksien mukaan.

Ajanmukaistamisremonteilla tähdätään ennen kaikkea tasapainoiseen kokonaisuuteen. Mikäli asunnoissa havaitaan remontin yhteydessä jokin tasapainoa ja asunnon harmoniaa rikkova häiriötekijä, kuten kolhiintuneet ovenkarmit, huolehditaan tämänkaltaiset ajan jättämät kolhut samalla kuntoon.

Haluatko kurkistaa juuri remontoituun Avaran vuokrakotiin? Astu sisään Hansinkatu 12:een Vantaalla

Haluaisitko muuttaa vasta remontoituun Avara-vuokrakotiin? Kaikki Avara-kodit löydät osoitteesta https://oma.avara.fi/ 
Saneerattujen kohteiden kohdalla on maininta ajanmukaistuksesta ja sen laajuudesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit