Takaisin listaukseen

Auton siivoaminen - Vinkkejä auton sisätilojen puhdistukseen

21.09.2021 | Lukuaika 2 min
Auton siivoaminen - Vinkkejä auton sisätilojen puhdistukseen

Tuliko kesällä matkailtua autolla ympäri Suomen? Jos kulkupelisi ei ollut vuokraamoon palautettavaa mallia, on nyt korkea aika siivota se lomareissujen jäljiltä. Auton sisätiloihin jää helposti tavaroita ja roskia lojumaan lattioille, puhumattakaan lemmikkien karvoista ja likatahroista penkeissä tai kojelaudassa. Kokosimme yhteen helppoja niksejä auton sisätilan puhdistukseen.

Irralliset tavarat ja roskat kuriin

Aloita irrallisista tavaroista, esimerkiksi huulirasvoista ja kynistä, joita lojuu pitkin ja poikin autoa. Jos tahdot pitää tietyt tavarat autossasi, mieti niille turvalliset paikat. Autossa ei saa pyöriä irrallista tavaraa, joka saattaa ajautua polkimien alle. Irtotavara saattaa myös olla hengenvaarallista kolaritilanteissa.

Autoon voi tuoda valmiiksi roskapussin roskia varten. Jos takapenkillä matkustaa lapsia, heille voi antaa oman pussin. Näin säästyt roskilta lattioilla ja penkkien alla.

Auton siivous FB

Pese pinnat ilman myrkkyjä

Kuten asunnonkin, myös auton sisätilat voi puhdistaa ilman myrkkyjä. Esimerkiksi oliiviöljy toimii hyvin nahkaisen tai tekonahkaisen kojelaudan puhdistamiseen. Samalla se kosteuttaa kojelaudan nahkapintaa, jolloin mahdolliset naarmut ja hankaumat hälvenevät pinnasta. Testaa kuitenkin öljyn soveltumista ensin pienelle alueelle. Muovivalmisteiset kojelaudat, joissa on epätasainen pintakuvio, kannattaa harjata hammasharjalla ja palasaippualla, jonka jälkeen sen voi pyyhkiä veteen kostutetulla talouspaperilla tai rätillä puhtaaksi. 

Jos kodistasi löytyy ikkunalasta, on se omiaan myös auton penkkejä varten! Tarvitset lisäksi ikkunalastan kaveriksi vedellä täytetyn suihkepullon. Suihkauta pari kertaa pinnoille vettä ja vedä ikkunalastaa ylhäältä alas päin vakain ottein. Karvat ja hiukset nousevat ylös tuppoina, jotka on helppo imuroida pois. 

Auton siivous blogi

Vaikeiden tahrojen peseminen onnistuu taloussoodan, tiskinpesuaineen ja kuuman veden avulla. Sekoita yhteen 2 ruokalusikallista tiskinpesuainetta, 2 ruokalusikallista taloussoodaa ja 2 desilitraa kuumaa vettä. Kasta puhdistusharja (mieluusti karkeapintainen) seokseen ja harjaa pinnat pyörivin liikkein. Tämän jälkeen pyyhi penkit pyyhkeellä, imuroi pesun aikana tulleet mahdolliset pölyt ja anna auton sisätilojen kuivua pitämällä ikkunoita auki.

Lattiamatot kannattaa pestä kertaalleen vedellä ja pesuaineella. Kumi- ja muovimatoille riittää suihkutus pesuaineella ja vedellä, mutta kangasmattojen likatahrat voivat jättää tunkkaisen hajun pesun jälkeenkin. Hajut saat pois ruokasoodalla! Ripottele mattojen päälle reilusti ruokasoodaa, anna vaikuttaa 10-20 minuuttia ja imuroi sitten sooda pois.

Puhtaalla ja raikkaalla autolla on ihana ajella!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit