Takaisin listaukseen

Halloween: jännittävät herkut illanistujaisiin

17.10.2018 | Lukuaika 3 min
Halloween: jännittävät herkut illanistujaisiin

Halloween on nurkan takana ja on aika loihtia herkkuja, jotka yllättävät ja ehkä jopa säikäyttävät. Näiden vinkkien avulla muutat perinteiset leivonnaiset halloweeniin sopivaksi. Kokeile näitä esimerkiksi naamiaisjuhliin tai kauhuelokuvamaratoniin. Nämä herkut menevät niin pienemmille kuin isommille herkkusuille.

Brownie-hautausmaa


Tähän herkkuun tarvitset brownie-pohjan tai suklaakakkupohjan. Myös mokkapalapohja sopii, mutta tee pohjasta korkea, jotta koristeet pysyvät pohjan päällä. Esimerkiksi syvä uunivuoka tai uunipelti toimii. Jos haluat säästää aikaa, voit käyttää valmista kakkupohjaa. Töki pohjaan reikiä esimerkiksi pillin avulla, jotta saat koristeet pysymään pystyssä. Jos koristeet kaatuvat tai pohja ei ole tarpeeksi paksu, sulan suklaan avulla voit kiinnittää koristeet kakkupohjan päälle tai reunoille.


Halloween - jännittävät herkut illanistujaisiin


Koristeluun: karkkimatoja, vaaleita keksejä (voit myös leipoa itse), maitosuklaata, valkosuklaata ja hattaraa.

Välineet: pursotin, leivinpaperia, uunivuoka tai uunipelti


Keksihaudat:

 1. Sulata ensin valkosuklaa vesihauteen päällä. Anna jäähtyä. Kuorruta keksit valkosuklaaseen ja asettele keksit leivinpaperille. Laita keksit jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä ainakin tunnin.
 2. Sulata sitten maitosuklaa. Kun maitosuklaa on jäähtynyt, siirrä se pursotinpussiin. Pursota suklaa valkosuklaakeksien päälle ja kirjoita esimerkiksi “Rip”. Voit myös halutessasi tehdä hautojen sijaan kummituksia. Piirrä tällöin kekseille silmät.

Brownie-hautausmaan koristelu:

 1. Töki pohjaan reikiä pillin tai veitsen avulla. Voit halutessasi myös raapia pohjaa hieman, jotta se näyttäisi enemmän mullalta.
 2. Asettele reikiin karkkimatoja ja valkosuklaakeksit.
 3. Ripottele päälle hattaraa hautausmaan sumuksi.
 4. Anna brownien jähmettyä hieman jääkaapissa ja tarjoile!

Alien-kuppikakut


Tähän tarvitset joko valmiita kuppikakkuja tai sitten itse leivottuja muffineja. Tämän jännittävän herkun voit tuunata sen mukaan, kuinka sinulla on itselläsi aikaa. Kuppikakkujen lisäksi tarvitset veitsen, koristeet, pursottimen ja kuorrutusta.


Kuppikakkujen tuorejuustokuorrute:

Vatkaa 200 grammaa tuorejuustoa (myös maustetut käyvät) ja 130 grammaa voita keskenään. Lisää sitten noin 6 dl tomusokeria seokseen ja vatkaa niin kauan, että seoksesta tulee kuohkea. Lisää haluamaasi elintarvikeväriä seokseen muutama tippa. Tähän koristeluun tarvitset vihreää elintarvikeväriä:

 1. Pursota kuorrutus kuppikakun päälle ja tasoita veitsellä kuorrutus sileäksi.
 2. Tee alienille silmät lakritsinapeista tai salmiakista.
 3. Lisää alienille korvat lakritsipötköistä tai karkkimadoista.
 4. Tarjoile vieraillesi!

Kummitusmarengit


Tämä hyytävä herkku on simppeli tehdä, mutta saa katseet kääntymään. Voit käyttää marenkeja esimerkiksi kuppikakkujen tai brownie-hautausmaan koristelussa tai syödä ne sellaisenaan.


Marenkipohja:

 1. Erottele valkuaiset kahdesta kananmunasta.
 2. Vatkaa valkuaiset sileäksi, kovaksi vaahdoksi siten, että pinnalle syntyy korkeita kuvioita eikä seos valu, vaikka kulhon kääntäisi ympäri.
 3. Pursota seos leivinpaperilla vuorattuun peltiin, jätä kuitenkin tilaa marenkien ympärille.
 4. Paista 125 asteessa noin tunti ja anna marenkien rapsakoitua kuuman pellin päällä myös paistumisen jälkeen.

Koristelu:

 1. Sulata tummaa suklaata vesihauteessa. Voit halutessasi käyttää myös lakritsikuorrutusta.
 2. Siirrä jäähtynyt suklaa pursottimeen.
 3. Pursota viilentyneiden marenkien päälle kummituksen silmät ja halutessasi myös suu. Tee jokaisesta marenkikummituksesta erilainen! Jos sinulla ei ole pursotinta, voit käyttää myös cocktail-tikkuja tai hammastikkuja suklaan levittämiseen.

Lähteet: Country Living, Smart Schoolhouse

 

Miten sinä juhlistat halloweeniä? Aiotko pitää halloween-juhlat?

Seuraavat juhlat uudessa kodissa? Katso täältä Avaran kohteet läheltä sinua!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit