Takaisin listaukseen

Industrial sisustuksessa - 5 vinkkiä teolliseen tyyliin

20.03.2019 | Lukuaika 3 min
Industrial sisustuksessa - 5 vinkkiä teolliseen tyyliin

Industrial tai teollinen sisustus nostaa päätänsä enemmän tänä vuonna sisustuksessa. Industrial tuo sisustukseen teollista ilmettä. Materiaalit kuten betoni, tiili, metalli ja rustiikkinen puu ovat olennaisia elementtejä industrial-sisustuksessa. Jos industrial säväyttää, voit hakea inspiraatiota näiden viiden vinkin kautta.

Olohuoneen taidenäyttely

Jos kodista löytyy paljon tauluja, voit tehdä niiden avulla pienen muutoksen olohuoneen sisustukseen. Vaihda taulujen kehykset rustiikkisiin puukehyksiin tai metallikehyksiin, joiden reunat ovat kuluneet tai jopa ruosteisen sävyiset. Myös mustavalkoinen toimii industrialissa. Kaikkia kehyksiä ei tarvitse vaihtaa, vaan mitä erilaisempia kehyksiä, sen parempi. Taulut voit sijoittaa haluamallasi tyylillä, mutta esimerkiksi hyllyllä olevat voit asetella epäsymmetrisesti. Kurkkaa täältä, miten voit kiinnittää taulut myös ilman nauloja.

Vanhat peilit ovat omiaan teollisen tyylin metsästyksessä. Saat tasapainoa sisustukseen yhdistämällä rustiikkisen peilin pehmeään taustaan. Joten jos seinät ovat valkoiset, voit rikkoa harmonian peilin avulla. Samalla saat tilan tuntua olohuoneeseen.

Industrial sisustuksessa - 5 vinkkiä teolliseen tyyliin

Muista myös! Tavaroiden vähentäminen sopii myös teolliseen sisustukseen. Liian iso määrä koriste-esineitä kadottaa tyylin alleen. Valitse siis vain mieluisimmat koriste-esineet ja hyödynnä niitä teollisessa tyylissä.

Lämpimät sävyt kohtaavat kylmän

Lisää sisustukseesi lämpimiä sävyjä kuten ruskeaa, oranssia ja punertavaa. Industrialissa keskitytään paljon kylmiin metalleihin ja harmaisiin sävyihin. Lämpimät värit tuovat kontrastia kylmiin väreihin. Voit esimerkiksi yhdistää harmaan ja konjakinruskean värin tai valkoisen ja punertavan oranssin toisiinsa.

Kokeile värien yhdistämistä esimerkiksi sängyn petivaatteissa. Päiväpeitto voi olla lämpimän sävyinen kun muut petivaatteet ovat vaaleita ja kylmiä sävyltään. Lisäksi kylpyhuoneen tekstiilit kuten kylpymatto tai käsipyyhkeet voivat olla lämpimän sävyisiä, jolloin suurempia muutoksia sisustukseen ei tarvita.

Tasapainota pehmeillä materiaaleilla

Koska teollinen tyyli on kylmää ja karua, voit tasapainottaa sitä pehmeillä tekstiileillä. Pörröiset tyynyt tai kudotut villatyynyt sopivat hyvin esimerkiksi nahkasohvalle tai -tuolille. Jos kotoa löytyy kangassohva, voit kokeilla kikkaa toisin päin: nahkaa sohvatyynyissä. Makuuhuoneessa korkea nukkamatto on lämmin jaloille, mutta olohuoneessa kannattaa tarkistaa, että mattoon ei tule painaumia esimerkiksi sohvapöydästä.

Valaisimet industrialin tyyliin

Valaisimien kohdalla voit revitellä! Teollisuus näkyy lampuissa muun muassa värien ja materiaalien muodossa. Mustat metallijalat, vintage-varjostimet ja hehkulamput ilman varjostinta ovat omiaan tähän trendiin. Parvekkeelle voit ripustaa valosarjan, jossa on hehkulamppuja. Tarkista ennen ripustamista, että valosarja sopii ulkokäyttöön.

Sisätilaa ei saa myöskään unohtaa. Kokeile erilaisten materiaalien yhdistämistä toisiinsa. Jos sinulta löytyy lamppu, jossa on metallijalka, voit asettaa toisen lampun samaan huoneeseen eri tyylillä. Esimerkiksi hopeanvärinen lampunjalka ja kulunut musta lampunjalka herättävät mielenkiinnon. Jokaisen valaisimen ei tarvitse olla toisensa kopio industrial-tyylissä.

Yhdistele vanhaa ja uutta

Industrialissa voit yhdistää rustiikkisen tyylin moderniin. Moderni huonekalu saa kontrastia antiikista tai vanhasta sisustusesineestä. Muun muassa skandinaavinen tyyli saa uuden näkökulman, kun ripottelet sekaan industrialia. Selkeät linjat kannattaa rikkoa, jotta saat jännitystä sisustukseen. Älä myöskään unohda omaa persoonaasi sisustuksen alle. Omat muistot ja muistoesineet tekevät kodin!

Viimeistele koti viherkasveilla. Vehreys herättää industrialin henkiin ja piristää koko kotia pikkurahalla. Voit leikitellä sopivilla väreillä ja tuoda kirkkaat värit kotiin kasvien avulla. Esimerkiksi valkoista tai harmaata pintaa vasten punaiset kukat näyttävät upealta. Parvekkeen viherkasveista kannattaa lukea lisää täältä!

Miten sinä sisustaisit uuden asuntosi? Katso Avaran kohteet täältä ja löydä omasi.


Lähteet: Trend4homy, Mommyisawino

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit