Takaisin listaukseen

Joulun jälkeinen siivous - Miten säilyttää koristeet ja lahjapaperit ensi vuoteen

18.01.2019 | Lukuaika 4 min
Joulun jälkeinen siivous - Miten säilyttää koristeet ja lahjapaperit ensi vuoteen

Joulu on taas ohi ja se tarkoittaa sitä, että on aika korjata pois koristeet ja löytää säilytyspaikka kaikelle jouluiselle. Voit jättää hyvästit solmussa oleville jouluvaloille ja huokaista vuoden etukäteen helpotuksesta, kun kaikki joulukoristeet ja tarvikkeet ovat järjestyksessä seuraavaa joulua varten. Jos pidät askartelusta, voit yhdistää vinkit myös askartelutarvikkeiden säilyttämiseen!

Joulukortit järjestykseen

Saadut joulukortit ovat ihana muisto joulusta, kavereista ja perheestä, mutta niiden säilyttäminen voi aiheuttaa päänvaivaa. Jos sinulta löytyy vuosien takaisia joulukortteja, voi jo tilakin loppua kesken. Tarvitset tätä säilytysratkaisua varten rei’ittimen ja mappikansion tai valokuva-albumin. Jos et halua rei’ittää kortteja, voit laittaa kortit muovitaskuihin.

Jäsentele kortit vuosien mukaan. Kirjoita mapin tai albumin kokoiselle paperille vuosiluku. Voit halutessasi piirtää tai koristella paperin. Laita se mappiin ensimmäisenä ja järjestele sitten kortit haluamallasi tavalla. Jatka tätä jokaisen vuoden kohdalla. Voit myös laittaa joulukuvia tai koristeita albumiisi ja ihailla joulukortteja aina kun siltä tuntuu!

Jos sinulta jäi puolestaan yli tyhjiä joulukortteja, voit tehdä samanlaisen ratkaisun myös käyttämättömille korteille. Vuosilukujen sijaan voit laittaa korteille eri nimet tai teemat. Esimerkiksi “eläinaiheiset” tai “tonttuaiheiset” joulukortit. Jos teet itse kortteja, voi sinulle paras säilytysratkaisu olla paperijärjestelijä tai mappi. Jos sinulta löytyy akryylinen ja läpinäkyvä laatikko, voit laittaa kortit ja korttiin liittyvät tarvikkeet siihen. Näin voit nimetä jokaisen laatikon tarvikkeiden mukaan.

Copy of Kotikuntoilu_ Näin teet toimivan kotikuntosalin edullisesti

Joulun askartelutarvikkeet talteen

Tiputa lahjapaperirullat pukupussiin ja asettele ne niin, että ne ovat limittäin. Näin ne eivät vie lisää tilaa silloin, kun laitat ne esimerkiksi varastoon roikkumaan. Kun lahjapaperit ovat asetettu, voit ripustaa pukupussin henkarilla haluamaasi paikkaan. Jos sinulta löytyy myös rusetteja ja nauhoja, voit ripustaa henkariin lahjakassin. Lahjakassin voit täyttää kaikilla paperikoristeilla, tarroilla ja ylijääneillä ruseteilla.

Vinkki! Jos olet innokas askartelija ja käytät vuoden mittaan lukuisia erilaisia lahjapapereita, voit laittaa lahjapaperit koriin esille.

Lahjakassit voit taitella ja laittaa paperijärjestelijään tai kansioon. Jos lahjakasseja on puolestaan paljon, on läpinäkyvä muovilaatikko hyvä ratkaisu. Taittele lahjakassit litteäksi ja laita tarpeen mukaan isoimpien sisälle pienemmät. Voit myös järjestellä ne värien mukaan. Jos tilaa löytyy, laita laatikkoon myös lahjanauhat, tarrat ja teipit. Näin löydät nekin samalla, kun on aika paketoida lahjoja. Laita muovilaatikkoon nimitarra, jotta löydät lahjakassit seuraavana vuonna. Aina on hyvä antaa eteenpäin saatuja lahjakasseja, jolloin sinun ei tarvitse olla ostamassa uusia joka vuosi.

Koristeiden säilyttäminen

Kukaan ei halua selvittää koriste- ja valonauhoja silloin, kun niitä pitäisi olla taas ripustamassa. Lisäksi jos koristeet ovat väärin säilytetty, ne voivat pahimmillaan mennä rikki. Erilaiset ledivalot ja valonauhat pitää säilyttää kosteudelta suojattuna. Älä myöskään laita valonauhoja sellaiseen paikkaan, jossa ne ovat puristuksessa.

Tätä helppoa säilytyskikkaa varten tarvitset vain pahvinpalasia. Ei ole väliä, minkä kokoisia valitset, kunhan nauhat voi kiertää pahvin ympäri niin, että ne pysyvät siinä. Voit käyttää myös henkareita. Kun kierrät nauhoja pahvinpalan tai henkarin ympäri, katso, että nauha kiertää tasaisesti. Näin vältyt mahdollisilta solmuilta. Jos tuntuu, ettei nauhat pysy, voit teipata ne kiinni.

Asettele nauhat muovilaatikkoon siten, että nauhat ovat vierekkäin ja pystyssä laatikossa. Voit laittaa valojen tapaan myös muut koristenauhat. Jos tilaa jää, voit laittaa samaan laatikkoon muut helposti särkyvät koristeet. Muista nimetä laatikko, jotta löydät helposti nauhat, valosarjat ja muut koristeet sitten ensi jouluna.

Vinkki! Joulupallot voivat rikkoontua, jos ne joutuvat laatikon pohjalle painavien esineiden alle. Jos joulupallojen oma laatikko on kadonnut, voit tehdä saman ratkaisun Pringles-purkilla tai tennispallopurkilla.

Missä sinä haluat viettää seuraavan joulusi? Kurkkaa Avaran kohteet täältä!

Lähteet: The Chic Site, Spaceship and Laserbeams

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit