Takaisin listaukseen

Juhlista vappua kotona - 4 vinkkiä vappukoristeluun

29.04.2019 | Lukuaika 3 min
Juhlista vappua kotona - 4 vinkkiä vappukoristeluun

Vappua juhlitaan pian, joten on aika sisustaa koti sekä parveke teemaan sopivaksi. Koristeiden ei tarvitse olla monimutkaisia ollakseen näyttäviä. Pidit sitten aikuisten vappujuhlan tai lasten vapun, löydät vinkkejä vappukoristeluun Avaralta!

Kuoharipullosta maljakoksi

Tämä koriste on aikuisten vappujuhlaan. Jos juhlassa on juotu kuohuviiniä, voi pullon käyttää uudelleen koristeena. Tämän voit tehdä myös koristepulloista tai vanhoista lasipulloista. Tarvitset koristetta varten vain kukkia tai tekokukkia, serpentiiniä, glitterinauhaa, sakset ja liimaa.


 1. Pese pullo huolellisesti
 2. Jos etiketti on kaunis, ei sitä tarvitse repiä pois. Jos kuitenkin päätät ottaa etiketin irti, muista pestä pullo myös ulkopuolelta, jotta mahdollisia liimajälkiä ei jää.
 3. Leikkaa glitterinauhasta kaksi pätkää ja sido ne pullon kaulaan rusetille.
 4. Kiharra serpentiiniä saksien avulla ja sido se löysästi myös pullon kaulaan.
 5. Jos haluat, voit koristella pullon kyljen tyylisi mukaan. Esimerkiksi liimaamalla silkkipaperia tai kartongista leikattuja koristeita, voit sommitella pullon vaikka asuntosi tyylin mukaisesti.
 6. Kaada hieman vettä maljakkoon, jos laitat asetelmaan aitoja kukkia.
 7. Laita uusi maljakkosi ruokapöydän koristeeksi!

 

Itse tehdyt sekoitustikut ja pillit

Juomatikut ja pillit saavat uuden ilmeen, kun koristelet ne itse. Näiden tekeminen sopii myös perheen pienille. Tarvitset juomatikkuja tai pillejä, kartonkipaperia monessa eri värissä, tusseja, sakset (myös kuviosakset käyvät) sekä teippiä.


 1. Aloita piirtämällä kartonkiin kuva tussilla. Esimerkiksi pusuhuulet, naamiot, eläimet sekä kukat ovat helppoja, mutta hauskoja tehdä. Pyri tekemään kuvasta niin iso, jotta pillin tai tikun voi laittaa kuvasta läpi. Jos teet kuvaa sekoitustikkuja varten, jätä enemmän tilaa rei’ille.
 2. Väritä ja koristele kuvat vapun mukaan. Käyttäkää mielikuvitusta! Anna kuivua, jos koristelussa on käytetty liimaa.
 3. Leikkaa kuva irti kartonkipaperista ja taivuta sitä hieman, jotta se on helpompi asettaa juomatikusta tai pillistä läpi. Tee kaksi reikää, jos pujotat sen tikkuun. Pilliä varten voit laittaa teippiä, jotta se pysyy varmasti paikoillaan.

 

vappu

 

Värikkäät vappuviuhkat

Vappuviuhka on helppo tehdä itse ja samalla hauska yksityiskohta vappupöydässä. Tarvitset tätä koristetta varten sakset, silkkipaperia (voit käyttää montaa eri väriä), teippiä tai liimaa, narua tai puutikkuja. Silkkipaperien tilalla myös servetit käyvät ja jäätelötikut toimivat hyvin puutikkujen toimesta.


 1. Levitä silkkipaperia tai servettejä pöydälle päällekkäin. Voit halutessasi liimata paperit kiinni yhdestä reunasta.
 2. Leikkaa paperien alareunaan viillot.
 3. Rullaa paperit viuhkaksi käyttäen tikkua pohjana. Rullaa tikku sisälle ja liimaa tai teippaa lopuksi viuhka yhteen.
 4. Laita vappuviuhka esimerkiksi maljakkoon tai ripusta se narulla parvekkeelle.

Ilmapalloja ja kukkia

Kukat sopivat juhlaan kuin juhlaan, mutta vappuna ne edustavat myös alkavaa kesää. Nyt voit yhdistellä kesäkukat tai kukka-asetelman vappuun ja koristella kukat ilmapallojen avulla. Tarvitset kukkia tai valmiin asetelman, pieniä ilmapalloja, pitkiä tikkuja tai narua. Lisäksi voit käyttää serpentiiniä tai muita koristenauhoja. Tämä koriste sopii erinomaisesti parvekkeelle, sillä sieltä saattaa jo valmiiksi löytyä kukkaistutus, johon koristeen voi laittaa.


 1. Aloita löytämällä hyvä paikka koristeelle. Koska ilmapallot voivat olla tikun tai narun päässä, kannattaa varmistaa, että ne eivät turmele kukkia tai viherkasveja. Voit esimerkiksi sitoa koristeen kukkaruukun ympärille tai paksuvartisen kasvin runkoon, jos kasvi kestää sen.
 2. Täytä ilmapallot. Voit halutessasi sitoa ilmapalloihin narun lisäksi myös serpentiiniä.
 3. Sido ilmapallot naruissa valitsemaasi paikkaan. Jos käytät pitkiä tikkuja, voit laittaa ilmapallot myös niihin kiinni.
 4. Lisää vielä serpentiiniä kukkaruukkujen ympärille. Jos teit vappuviuhkan, lisää se myös koristeeksi upottamalla tikku multaan!

Katso täältä myös muut vappuvinkit!


Kesä lähestyy. Onko aika uudelle kodille?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit