Takaisin listaukseen

Kaunis joulupöytä

22.12.2017 | Lukuaika 3 min
Kaunis joulupöytä

Jouluna on tarkoitus syödä vatsa täyteen mitä ihanimmista jouluruoista. Joulupöytä on siis aika kattaa kauniiksi rakkaita varten. Kokeile näyttäviä ratkaisuja tai koristele pöytä perinteikkäästi näiden vinkkien avulla.

Joulun taikaa pöytäkoristein

Saat joulupöytään joulun taikaa helposti tämän pöytäkoristeen avulla. Tarvitset vain koristekiviä, kirkkaita maljakoita, joulukoristeita kuten kuusenkoristeita, käpyjä, liimaa ja hilettä.

 1. Valitse mieleiset maljakot pöydän keskipisteeksi
 2. Ripottele pohjalle reilusti koristekiviä. Kivet voivat olla esimerkiksi valkoisia, jolloin kivet edustavat lunta
 3. Pese ja puhdista kävyt. Levitä liimaa esimerkiksi sudin avulla tai käytä puikkoliimaa
 4. Levittele sanomalehden päällä glitteriä tai hilettä käpyihin. Anna kuivua tunnin verran
 5. Taputtele liika hile pois kävyistä altaan päällä
 6. Sijoita vuorotellen käpyjä ja joulukoristeita maljakkoon. Voit käyttää esimerkiksi kahta eriväristä kuusenkoristetta, jolloin saat näyttävämmän kokonaisuuden. Helpoin vaihtoehto ovat joulupallot, sillä ne mahtuvat varmasti maljakkoon kuin maljakkoon
 7. Koriste on valmis. Asettele maljakot pöydälle mieleiseen kohtaan

Voit myös koristella maljakon kynttilällä. Lisää ensin pohjalle koristekiviä. Jos haluat tuoda huoneeseen myös joulun tuoksua, laita reunoille kuusen oksia. Asettele kynttilä koristeiden päälle siten, että se ei keiku maljakossa. Myös hileiset kävyt kimaltelevat kauniisti kynttilän valossa. Voit yhdistellä myös joulukranssin ja kynttiläkoristeen, jolloin saat pöydän keskipisteeksi upean asetelman. Näin pystyt hyödyntämään myös jo olemassa olevia joulukoristeita.

joulupöytä 1200_628.jpg

Säväytä vieraat yksityiskohdilla

Kattausta tehdessä täytyy muistaa myös lautasliinat ja niiden taittelu. Monesti taittelu on työlästä tai lautasliina päädytään laittamaan vain muutamalla taitoksella lautasen päälle tai sivulle. Voit kuitenkin tehdä lautasliinasta ja sen taittelusta mielenkiintoisemman lisäämällä jouluista tunnelmaa myös niihin. Tarvitset puuvillalankaa, kanelitangon ja kuusen oksia.

 1. Rullaa lautasliina tiiviiksi rullaksi
 2. Leikkaa kuusen oksista pienet palaset lautasliinaa varten. Voit halutessasi muotoilla oksaa niin, että se ei törrötä reunoilta
 3. Asettele kuusen oksat rullan päälle
 4. Laita kanelitanko kuusen oksan viereen
 5. Sido rulla puuvillanarulla tiukasti niin, että kanelitanko ja kuusen oksa pysyvät paikoillaan
 6. Asettele lautasliina lautasen päälle.

Kun ruoka on syöty ja on jälkiruoan aika, voi kanelitangon hyödyntää esimerkiksi glögilasissa tai jälkiruoassa. Kuusen oksa tuo miellyttävää tuoksua ruokapöytään ja sen voi laittaa koristeeksi esimerkiksi maljakkoon tai pöydälle kynttilöiden viereen lautasliinan käytön jälkeen.

Paikkakortit piparitaikinasta

Hauskan yllätyksen voit järjestää myös piparitaikinan avulla. Leivo perinteiset piparit, joiden päälle voit kirjoittaa vieraan nimen kuorrutteella. Asettele pipari paikalleen lautasen tai lautasliinan päälle. Voit halutessasi sitoa piparin narulla lautasliinaan, jolloin se pysyy varmasti oikealla paikallaan.

Lahjaksi ruokailun jälkeen voit antaa nimikirjaimin koristellut piparit esimerkiksi lahjakassissa. Lisäksi voit koota kanelitangosta, pipareista ja glögistä jälkiruokapaketin, jonka vieras voi viedä myös kotiin. Pakkausmateriaalin voit korvata myös lasipurkilla. Siihen mahtuvat niin joulusuklaat, piparit kuin kanelitankokin. Samalla voit koristella purkin jouluisesti kuusen oksan ja puuvillanarun avulla.

Lähteinä käytetty: Paper and Lace, Pink Lover

Ihana joulu uudessa keittiössä. Tutustu Avaran kohteisiin täältä!