Takaisin listaukseen

Koristele vappu kotiin ja ruokapöytään

27.04.2018 | Lukuaika 3 min
Koristele vappu kotiin ja ruokapöytään

Vappua juhlitaan 1.5 ja se on työväen juhlapäivä. Vapun perinteisiin kuuluvat visusti sima, ilmapallot ja tippaleipä. Vapun hengen voit tuoda myös kotiisi muutamalla koristeella, jotka piristävät toukokuun ensimmäistä näyttävillä väreillään.

Vappu lasten kanssa

Hauskan vappukoristeen saat pienellä vaivalla. Lisäksi koristeen askartelu on mielekästä puuhaa pienelle lapselle. Tähän koristeeseen tarvitset värikkäitä kartonkipapereita, sakset, kuulto- tai silkkipaperia, lyijykynän ja liimaa.

 1. Aloita piirtämällä kartonkipaperiin ilmapallon muotoinen kuvio.
 2. Piirrä pallon keskelle muotoja, jotka leikataan irti. Jätä kuitenkin reunalle sentin verran tilaa, jotta kuulto- tai silkkipaperin voi liimata kartongin taakse.
 3. Leikkaa pallon sisältä piirretyt muodot irti.
 4. Asettele ilmapallo kuulto- tai silkkipaperin päälle siten, että pallon sisällä olevat tyhjät kohdat täyttyvät.
 5. Liimaa sitten kuulto- tai silkkipaperi kartonkipaperin alle.
 6. Leikkaa reunat silkkipaperista ja tasoita.
 7. Lisää ilmapalloon naru tai kiinnitä sellaisenaan esimerkiksi parvekkeen lasiin.

Koristetta voit muokata myös siten, että laitat erivärisiä kuulto- tai silkkipaperin palasia kartongin taakse, jolloin saat monivärisen ilmapallon. Koristeen voi myös kehystää, jolloin siitä saa kauniin muiston vapun riennoista.

vappukoristeet

 

Koriste kruunaa siman

Tämä koriste on vaivaton, mutta näyttävä yksityiskohta. Tarvitset drinkkilaseja tai perinteisiä juomalaseja, pillejä, kimaltavaa kartonkipaperia ja sakset. Koristeet voit tehdä myös yhdessä lasten kanssa.

 1. Aloita leikkaamalla kartonkipaperista haluamiasi muotoja. Vaihtoehtoina voivat olla esimerkiksi vappupallot, tähdet ja naamiaismaskit. Pyri tekemään jokaisesta suunnilleen samankokoisia.
 2. Tee paperiin kaksi reikää siten, että pilli mahtuu rei’istä läpi. Älä kuitenkaan tee liian isoja reikiä paperiin, sillä pilli tippuu muuten pois. Jos pillit ovat isoja, voit tehdä yhden reiän paperiin ja pujottaa pillin läpi siten, että pillin taitekohta pitää pillin ja koristeen paikallaan.
 3. Taita hieman kartonkipaperia, jotta pilli on helpompi asetella.
 4. Lisää serpentiiniä, jos haluat vielä näyttävämmän lopputuloksen.
 5. Kaada lopuksi lasiin simaa ja nauti hauskasta koristeesta!

Ruokapöytä valmiina juhlaan

Vapun herkuilla täytetty juhlapöytä odottaa juhlijoitaan. On aika siis koristella ja viimeistellä ruokapöytä vappua varten. Tätä koristetta varten tarvitset serpentiiniä, sakset, liimaa ja muutaman ilmapallon. Jos haluat lisää koristeita, voit käyttää myös vappuhyrriä ja -viuhkoja. Ympäröi tarjotin tai tarjoilulautanen serpentiinillä siten, että saat serpentiinin lautasen ympäri ainakin kolme kertaa. Liimaa serpentiinin reunat kiinni, jotta serpentiinistä muodostuu lautasen tai tarjottimen ympärille seppele.

Laita viuhkat ja hyrrät lasipurkkeihin samalla tavalla kuin kukka-asetelman. Sirottele esimerkiksi koristekiviä lasipurkkien pohjalle, jos tuntuu, että koristeet eivät muuten pysy paikoillaan. Sido lasipurkki serpentiinillä viimeistelläksesi koristeet.

Lopuksi voit laittaa ilmapalloja kiinni esimerkiksi pöydän jalkoihin, näin ne nousevat reunoilta, mutta eivät ole syöjien tiellä. Jos ilmapallot eivät pysy tai ne eivät sovi pöydän malliin, voit laittaa ilmapallot valaisimeen kiinni siten, että ne asettuvat kattoa vasten.

Iloinen vappu uudessa asunnossa! Katso täältä Avara-kohteet läheltä sinua!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit