Takaisin listaukseen

Korut järjestykseen!

18.10.2021 | Lukuaika 3 min
Korut järjestykseen!

Kaulakorut solmussa, sormukset kateissa ja korvakorut pitkin lattioita. Kaikki korut eivät pääse käytettäväksi, sillä niiden etsiminen lipastojen perukoilta ja rasioiden pohjilta vie liikaa aikaa. Lue niksit korujen järjestämiseen siten, että ne ovat helposti käden ulottuvilla ja aina kauniisti esillä.

Korulippaat sisustuselementtinä

Korurasiat ja -lippaat jäävät usein laatikostojen pimentoon. Korujen järjesteleminen usein myös paljastaa käyttämättömäksi jääneet korut, jotka voi lahjoittaa eteenpäin tai myydä pois. Kannattaakin siis tutkia tarkkaan koruvarastot, jotta tärkeimmät korut pääsevät varmasti käyttöön ja itselle tarpeettomat löytävät uuden omistajan.

Valitse korulippaasi sisustuksesi mukaan. Jos sinulla on vanha korulipas tai löydät sellaisen kirpparilta, tee siitä osa sisustustasi. Vintage-tyyli on aina muodissa, joten voit rohkeasti yhdistellä vanhaa ja uutta.

  1. Aloita ensin valitsemalla lempikorusi, jotka haluat nähdä ensimmäisenä avatessasi korulippaan.
  2. Asettele sormukset materiaalin mukaan tyynyihin.
  3. Korvakoruille on yleensä oma paikka lippaassa. Jos näin ei ole, tulee korvakorut asetella koukut ja lukot sivuilla, jotta ne eivät raavi lipasta eivätkä pistä sormiin.
  4. Roikkuvien kaulakorujen lukot laitetaan kiinni, jotta ne eivät mene solmuun muiden korujen kanssa. Laita korut lippaan omiin rasioihin tai laatikostoihin.

Korut FB

Korupuu keskipisteenä

Korupuu on sisustuksellinen tapa tuoda korut esille. Korupuuhun on helppo asettaa roikkuvia koruja. Lisäksi korvakoruille on usein omat kolot oksilla. Puun alusta toimii esimerkiksi sormusten ja rannekorujen paikkana. Jos pidät rannekorua usein, voit laittaa lempirannekorusi oksille. Voit tehdä myös oman korupuun oikeasta oksasta, jonka asetat pystyyn maljakon avulla.

  1. Valitse ensin roikkuvat korut, jotka haluat laittaa esille. Aloita riippuvista ketjukoruista ja jatka sitten pantamallisiin. Tällöin korut eivät sotkeennu laittaessa toisiinsa.
  2. Aseta latvaoksien päätyihin sormukset, joita käytät eniten. Alimmille oksille voit laittaa ne sormukset, joita et käytä kuin tiettyinä päivinä.
  3. Laita alustalle rannekellot niin, että kellon takakansi lepää hihnan päällä.

Korupuu.jpg

Näppärä alusta siroille koruille

Monesti pienet, sirot korut katoavat helposti. Korvakorujen lukko-osat vierivät lattioilla ja kylpyhuoneessa ne saattavat tippua viemäriin. Kauniit astiat sekä rasiat ovat turvallisia, mutta erittäin sisustusystävällisiä vaihtoehtoja varmistaa, etteivät korut katoa.

Korualusta.jpg

Kokeile esimerkiksi matalaa kynttiläalustaa. Alusta sopii kauniisti sisustukseen saaden näin uuden käyttötarkoituksen. Päivität samalla sisustustasi ja uusiokäytät vanhaa. Alustan reunat suojelevat koruja myös vierimiseltä. Alustaa voi hyödyntää myös kylpyhuoneessa, jolloin pestessäsi käsiäsi voit asettaa sormukset turvallisesti alustalle. Jos sinulta ei löydy sopivaa alustaa koruille, voi reunallinen kansi ajaa saman asian.

Vinkki: Tietyissä ammateissa koruja ei sovi tai voi käyttää. Ota mukaasi vanha korurasia, johon voit tarpeen mukaan laittaa korusi työvuoron ajaksi talteen. Rasia pitää korusi paikallaan myös laukussa, jolloin ne eivät vieri laukun pohjalle tai naarmuta puhelimen näyttöä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit