Takaisin listaukseen

Kuviot valloittavat kodin! - Näin sisustat kuvioilla

03.10.2018 | Lukuaika 3 min
Kuviot valloittavat kodin! - Näin sisustat kuvioilla

Kuviot tuovat piristystä kaikenlaisiin sisustustyyleihin, mutta erilaisten kuvioiden yhdistely voi tuntua hankalalta. Kuviot muuttavat tylsänkin huoneen mielenkiintoiseksi. Tärkeintä on kuitenkin löytää tasapaino oman tyylin ja kuvioiden välillä. Kokeile näiden vinkkien avulla kuvioita sisustuksessasi ja löydä oma, jännittävä tyylisi trendikkäiden kuvioiden keskeltä.

Erilaisten kuvioiden yhdistely

Etkö ole varma, minkälaiset kuviot sopivat sisustukseesi? Aloittamalla yksinkertaisista kuvioista rakennat helposti hillityn sisustuksen huoneeseen kuin huoneeseen. Valitse ensin yksi mieluinen kuvio, jonka ympärille lisäät muita. Helpoin kuvio on pilkkukuvio, sen avulla voit tuoda kuvioita kotiisi ilman, että se olisi liikaa silmälle. Aloita pienestä pilkkukuviosta esimerkiksi koristetyynyssä tai viltissä. Graafiset pilkut ovat muotia ja niiden kanssa sopivat tekstiilit, joissa on tekstuuria. Pilkkujen pariksi sopii muun muassa kukka- ja ruutukuvio.

Tärkeintä kuvioiden yhdistämisessä on muistaa värit. Tämä ei ole sääntö, mutta hyvä muistutus, jos haluaa kaiken sopivan yhteen. Jos valitsit pilkkukuvion, kokeile löytää kuvio, jossa on samaa sävyä kuin pilkuissa. Myös vastavärit toimivat hyvin yhteen. Lisäksi yhdistämällä kaksi väriä ja yhden neutraalin sävyn, saat rauhoittavan yhdistelmän, joka ei riitele muun sisustuksen kanssa.

 

Kuviot valloittavat kodin

 

Jos sohvalta löytyy muutama kuvioitu koristetyyny, kokeile lisätä kuvioita esimerkiksi tauluihin tai lampunvarjostimiin. Myös matoissa kuviot ovat edukseen, mutta jos maton kuviointi on suurta, pidä muu sisustus hillittynä. Näin matto on niin sanotusti parrasvaloissa. Yleisesti on hyvä myös muistaa, että kaikkien kuvioiden tulisi olla eri kokoisia verrattuna toisiinsa. Näin saat aikaan harmonian, joka toistuu koko asunnossa.

Vinkki! Graafiset kuviot kaipaavat vierelleen hempeitä tai rauhallisia kuvioita. Älä pelkää yhdistellä eri tyylejä, sillä useimmiten ne korostavat toinen toisiaan. Liian samanlaiset kuviot ja tyylit voivat käydä nopeasti tylsäksi.

Rauhallinen kuviointi makuuhuoneessa

Kohokuviot sopivat makuuhuoneeseen, sillä kohokuviot tuovat hieman näyttävyyttä, mutta eivät riko rauhallista sisustusta. Kauniisti makuuhuoneeseen sopivat kohokuviot, jotka ovat neutraalissa kankaassa. Esimerkiksi puuvillatyyny on hengittävä materiaali, mutta samalla kaunis ja hento sisustuselementti. Yksiväristen kohokuvioiden yhdistäminen muihin kuvioihin on myös helpompaa, sillä ne eivät hyppää silmille ensimmäisenä. Jos haluat väriä makuuhuoneeseen, kokeile hempeitä raitakuvioita. Valitse yksi lempivärisi, joka löytyy raitakuviosta. Muuten raitakuvion kannattaa olla neutraali tai vaalea, jotta väri erottuisi edukseen.

Kuviot voi sijoittaa myös verhoihin tai sängynpäätyyn. Verhoamalla sängynpäädyn esimerkiksi chevron- tai damask-kuviolla, saat luksuksen tuntua koko makuuhuoneeseen. Lisäksi kuvio toimii katseenkääntäjänä, jonka mukaan voi sisustaa muun osan huoneesta. Moroccan-kuvio on ollut muodissa jo pitkään, ja siitä löytyykin kauniita väriyhdistelmiä, jotka sopivat myös moderniin sisustukseen. Jos käytät isoja kuvioita makuuhuoneessa, muista myös ripotella esimerkiksi koristetyynyihin tai koriste-esineisiin pieniä kuvioita tasapainottamaan muuta sisustusta.

Räväkkä sisustus kaipaa näyttäviä kuvioita

Aina ei tarvitse olla rauhallinen sisustus, vaan joskus täytyy revitellä eri tyyleillä. Taulujen avulla voit tuoda esimerkiksi olohuoneeseen näyttäviä kuvioita, joiden mukaan voit sisustaa. Älä pelkää värejä taulussa, sillä ne voivat tuoda suunnan muulle sisustukselle. Jos pidät abstraktista tyylistä, lisää tyynyihin samoja värejä, mutta eri kuvioilla. Sohvalle voit laittaa montaakin eri kuviota tyynyjen muodossa, kunhan sohva itse on yksivärinen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sohvakin voisi olla räväkkä väriltään. Kun sopiva väri löytyy, voi sitä korostaa vastaväreillä ja yllättävillä väripareilla. Keltainen väri saa parin muista lämpöisistä sävyistä ja yllättävästä, kylmästä violetista. Siniset ja harmaat sävyt saavat jännittävän sävyparin oranssista.

Miten sinä sisustaisit uuden kotisi? Tutustu Avara-kohteisiin täältä!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit