Takaisin listaukseen

Lahjojen paketointivinkit - Näyttävä paketointi

19.12.2017 | Lukuaika 3 min
Lahjojen paketointivinkit - Näyttävä paketointi

Nyt on aika paketoida lahjoja, sillä joulu lähestyy vauhdilla. Kaunis paketointi on melkein lahja jo itsessään ja ekologisilla vaihtoehdoilla säästät samalla ympäristöä. Aina ei tarvitse edes paketointipaperia kauniin paketin tekemiseen. Jos perinteinen paketointi tuntuu tylsältä tai etsit uusia ideoita lahjojen paketointiin, kokeile näitä vinkkejä.

Ekologinen paketti

Vanhat lahjakassit toimivat loistavasti perinteisen paketointipaperin toimesta. Jos kaapin pohjalta löytyy lahjakasseja, voit käyttää ne uudelleen joululahjojen paketoimisessa. Aloita pakkaamalla lahja kassiin. Jos lahja on vaikean muotoinen tai se on helposti särkyvä, pakkaa se ensin pahvilaatikkoon, jotta lahja ei kolahda tai kaadu lahjakassissa. Jos kyseessä on erittäin helposti särkyvä lahja, laita laatikkoon silvottua sanomalehtipaperia suojaamaan lahjaa. Sulje sitten lahjakassin suu. Lisää sivuun koristeruusu tai nauha, jonka voit kihartaa veitsen avulla. Jos lahjakassissa on narut, voit halutessasi leikata narut irti, jolloin lahjakassi näyttää enemmän lahjapaketilta.

Lahjapaperina voi toimia myös vanha sanomalehti tai jopa vanha tapettipaperi. Näin saat samalla lahjaan rustiikkisen ulkoasun, joka jää lahjansaajan mieleen. Sido lahja puuvillanarulla. Jos haluat koristella esimerkiksi sanomalehdestä tehtyä pakettia entisestään, pujota naruun nappi. Sijoita nappi keskelle lahjaa ja pujota narut siten, että nappi jää keskelle pakettia. Sido loppuu normaalisti. Nappiin voit jälkikäteen pujottaa myös kortin, jolloin kortti pysyy hyvin kiinni ja teippiä ei tarvita.

Vinkki! Myös kangas toimii hyvin paketoinnissa. Vanhat huivit ja ylijääneet kangaspalat voit hyödyntää paketoinnissa tai sitten lahjan suojaamisessa.

Aikakausilehdistä rusetiksi

Ekologisuus ja ympäristöystävällisyys näkyvät myös tässä koristeessa. Pakettiin saa helposti mielenkiintoista ilmettä käyttämällä värikästä aikakausilehtipaperia rusetissa. Tarvitset vain sakset, aikakausilehden, teippiä tai liimaa.

  1. Aloita leikkaamalla aikakausilehdistä 20 cm pituisia suoria suikaleita kuusi kappaletta (noin 2 senttimetrin levyisiä)
  2. Taittele paperi keskeltä siten, että toinen puoli keskikohdasta katsottuna osoittaa oikealle.
  3. Taittele tämän jälkeen oikealle osoittava kulma toisen paperin pään kanssa kiinni niin, että yläpuolelle jää kolmio
  4. Liimaa saadut terälehdet keskeltä toisiinsa niin, että päät ovat kaikki liimattu yhteen.
  5. Muodosta ruusu jatkamalla siten, että koko ympyrä sulkeutuu paperiterälehdillä.
  6. Lisää keskelle halutessasi nappi peittämään liimausjälkeä.

Kaunista pakettia koristein

Jos kotoa löytyy värikkäitä kartonkipapereita ja puuvillanarua, voit käyttää niitä tässä paketointityylissä. Paketoi lahja esimerkiksi pahvilaatikkoon ja vuoraa haluamallasi kartongilla paketti. Värinä voit käyttää perinteisiä jouluvärejä, mutta voit myös käyttää värejä, jotka toistuvat lahjassa.

  1. Aloita leikkaamalla kartongista kuusenkoristeen, kuusen tai tähden muotoinen paperinpala.
  2. Koristele esimerkiksi lasten kanssa paperinpalaset haluamallasi tavalla. Tähän sopivat erilaiset glitterit, värikynät ja koristenauhat.
  3. Rei’itä paperinpala ylänurkasta siten, että siitä mahtuu läpi puuvillanaru.
  4. Sido koriste naruineen pakettiin ja asettele koriste keskelle pakettia.

Tämä koristustapa toimii myös joulukorttien kohdalla. Voit halutessasi kirjoittaa koristeen taakse tai päälle lahjansaajan nimen ja jouluntoivotukset. Jos haluat lisätä koristusta lahjaan, pujota naruun ennen sitomista puuhelmiä tai koruhelmiä.

Lähteinä käytetty: A Piece of Rainbow, The Casual Craftlete, Fellow Fellow, Whole Living

Toivelistalla uusi asunto? Tutustu Avaran tarjontaan täältä!