Takaisin listaukseen

Luo asuntoosi viihtyisä kotitoimisto

15.04.2021 | Lukuaika 2 min
Luo asuntoosi viihtyisä kotitoimisto

Viime vuonna yli miljoona suomalaista siirtyi työskentelemään kotoa käsin. Moni heistä on tykästynyt etätöihin ja aikoo jatkaa kotoa käsin työskentelyä ainakin osan viikkoa jatkossakin. Oman työtilan tarvitsevat myös opiskelijat ja omaa yritystä kotoa käsin starttailevat. Nyt on viimeistään aika laittaa kodin työpiste kuntoon!

Stressitön ympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet motivoivaan työntekoon ja ylipäätään rauhalliseen puuhasteluun koneen äärellä. Jos työpisteesi on täynnä sekalaisia tavaroita ilman minkäänlaista järjestystä, ja käytät suurimman osan ajastasi työvälineiden etsimiseen, menee sinulta aikaa hukkaa.

Työpöydän järjestäminen unohtuu helposti. Työhön liittyvät asiakirjat, välineet ja paperit lojuvat ties missä. Nyt on oikea aika järjestellä tavarat oikeille paikoilleen ja nauttia järjestelmällisestä kotitoimistosta.

Viihtyisä_kotitoimisto

Mistä muodostuu kotitoimisto?

Olennaista on, että sinulla on paikka, jossa työskentelet. Tila ei välttämättä riitä erilliseen työhuoneeseen, mutta ainakin tarvitset työpöydän, jossa on säilytystilaa ja esimerkiksi yhden pienen kapean lipaston tai kaapiston. Halutessasi voit laittaa hyllyn työpöytäsi yläpuolelle, riippuen työpöytäsi mallista.

Jotta jaksat myös tehdä töitä kotitoimistossasi, on hyvä muistaa ergonomia. Markkinoilla on laaja valikoima ergonomisia hiiriä, hiirimattoja ja näppäimistöjä. Lisäksi on elintärkeää, että työtuolisi on mukava ja se tukee selkää. Moni pitää myös satulatuolista, jolloin selkä on heti istuessa hyvässä ryhdissä tuolin ansiosta. Sähköpöytä lisää mahdollisuuden työskennellä välillä seisaaltaan, mutta sopiva pino tukevia pahvilaatikoita on toimiva budjettiratkaisu. 

Mitä tarvitset päivittäin?

Listaa asiat ja tavarat tärkeysjärjestykseen: tarvitsetko jotain tiettyä kansiota tai asiakirjaa joka päivä? Jos työpöydässäsi on säilytystilaa, järjestä sieltä ensiksi paikka joka päivä tarvittaville asioille. Näin ne ovat varmasti heti saatavilla, kun niitä tarvitset!

Järjestä oheistarvikkeille kaunis ja siisti paikka

Kynä, se ikuisesti hukassa oleva tapaus. Aina kun kynää tarvitsee, se on hukassa. Järjestä siis parhaat ja eniten käytetyt kynät esimerkiksi lasipurkkiin. Voit myös sisustaa samalla käyttämällä jotain mieluista lasipurkkia tai koristella sen itse tyylisi mukaan!

Tulostuspaperit on hyvä sijoittaa lähelle tulostinta ja skanneria, jotta tarvittaessa niitä ei tarvitse etsiä uudestaan tulostusta varten. Esimerkiksi lipasto helpottaa huomattavasti papereiden säilyttämistä. Lisäksi tulostusmuste on hyvä muistaa laittaa lipastoon, jotta se on suoralta auringonvalolta suojattu.

Sisusta kotitoimisto viihtyisäksi

Kotitoimisto voi olla myös kaunein paikka koko asunnossa! Toimiston ei ole tarkoitus olla liian vakava ja voitkin halutessasi leikitellä väreillä, pintamateriaaleilla ja sisustusesineillä. Kotitoimistolla vain mielikuvitus on rajana!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit