Takaisin listaukseen

Matkaajan koti - Japanilainen sisustus

23.10.2018 | Lukuaika 3 min
Matkaajan koti - Japanilainen sisustus

Olitpa sitten jo nähnyt Japanin nähtävyyksiä tai unelmoinut matkasta, voit sisustaa kotiasi japanilaiseen tyyliin. Japanilaisen sisustuksen päätähtiä voit hyödyntää hyvin myös skandinaavisessa tyylissä, ja yhdistelemällä japanilaista ja suomalaista sisustamista, saat aikaan mielenkiintoisen kodin. Jos japanilainen sisustaminen tai Japani maana ylipäätään on lähellä sydäntä, kokeile näitä sisustusvinkkejä!

Luonnonmateriaalit tuovat harmoniaa kotiin

Rauhallisuus ja yksinkertaisuus korostuvat japanilaisessa sisustuksessa. Sisustamisen ydin onkin luonnonmateriaalit. Luonnonpuu yhdistettynä vaaleisiin pintoihin saa huoneet tuntumaan myös isommilta kuin ne ovatkaan. Vältä liian näyttäviä kuvioita ja pitäydy rauhallisissa väriteemoissa, kun yhdistelet japanilaista sisustamista suomalaiseen sisustamiseen. Jos mahdollista, suosi matalia pöytiä ja tasoja. Luonnonpuun lisäksi bambu on yleisesti käytössä japanilaisissa kodeissa. Bambumatot ja -koristeet ovat helpoin tapa tuoda ripaus Japanin tyyliä jokaiseen huoneeseen. Kokeile esimerkiksi bambusta valmistettuja koreja parvekkeelle tai bambupöytätabletteja ruokapöytään.

 

Matkaajan koti - Japanilainen sisustus

 

Puun lisäksi kivimateriaalit tuovat luonnon kotiisi. Pienet koristesuihkulähteet ovat hauska tapa tuoda hieman Japania omaan kotiin. Niiden lisäksi kivitarjottimet tai kivialustat sopivat hyvin kynttilöiden pariksi. Parvekkeella voit tehdä myös pienen kivipuutarhan käyttämällä läpinäkyvää astiaa, johon hiekan ja kivet voi laittaa. Hiekan sekaan voit laittaa myös kynttilöitä, jotka pysyvät hiekan avulla pystyssä.

Kasvit ovat iso osa sisustuksessa. Bambun lisäksi sirot kukkamaljakot kuuluvat kotiin. Suuret, tilaa vievät kukka-asetelmat eivät ole japanilaisen sisustamisen ydin. Kukkien väri tuo eloa muuten neutraaliin värimaailmaan. Esimerkiksi violetin eri sävyt tai pinkki toimivat hyvin yhteen luonnonmateriaalien kanssa.

Selkeälinjainen sisustus koko asuntoon

Japanilaiselle tyylille on ominaista selkeälinjaisuus, joka näkyy koko asunnossa. Selkeällä linjalla tarkoitetaan japanilaisessa sisustamisessa sitä, että jokainen huone on tarkoin harkittu sen mukaan, että mikään elementti ei riitele keskenään. Samalla sisustus jokaisessa huoneessa tukee yleisilmettä.  Tällainen ajattelu sopii hyvin modernista sisustuksesta pitävälle. Voit aloittaa helposti sillä, että tyhjäät asunnon turhasta tavarasta ja laitat vain sellaisia koriste-esineitä, joista eniten pidät.

Valolla on myös suuri rooli japanilaisessa sisustuksessa. Riisipaperivalaisimet ovat kevyt sisustuselementti. Makuuhuoneessa yöpöydällä voi olla esimerkiksi pieni riisipaperivalaisin, joka tuo himmeästi valoa koko huoneeseen, mutta ei ole liian kirkas illalla. Suosi myös luonnonvaloa, sillä se elävöittää neutraalimmankin sisustuksen. Riisipaperivalaisin sopii myös ulos, mutta jos pelkäät sen kastuvan, voit kokeilla myös muovisia versioita. Säänkestävyys kannattaa varmistaa ennen kuin laitat valaisimen parvekkeelle.

Tokion räväkkyyttä omaan kotiin

Vaikka japanilainen sisustus on usein rauhallista ja selkeälinjaista, voi Tokion räväkkyys rikkoa sitä juuri oikealla tavalla. Jos haluat tuoda Tokion elävyyttä kotiisi, kokeile värivaloja. Tokion valot voit luoda kotiisi värivaloilla. Suosi violetteja ja sinisiä värivaloja, joita voit laittaa esimerkiksi tasojen taakse ledinauhan avulla. Näin saat jännittävän yksityiskohdan edullisesti.

Jos neutraalius ja selkeälinjaisuus ovat mielestäsi tylsää ja haluat yllättää, voit piristää sisustustasi Tokion tapaan. Taulut saavat sisältää paljon värejä ja erikoisia kuvioita. Lisää japanilaisen populäärikulttuurin tyyliä erikoisilla printeillä ja suloisilla hahmoilla.

Jos Japani sattuu olemaan jo yksi niistä maista, joissa olet käynyt, voit tuoda matkamuistoilla haluamaasi tyyliä kotiin. Kurkkaa myös, miten koristelet kodin matkaajan tyyliin. Viimeistele japanilainen sisustus kellolla, jossa on esimerkiksi Tokion aika. Samalla se on muisto matkasta tai vihje tulevasta Japanin reissusta.

Lähteet: Fresh Home

Matkalla kotiin. Ihastu Avara-kohteisiin!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit