Takaisin listaukseen

Matkaajan koti - Ranskalainen sisustus

28.11.2018 | Lukuaika 3 min
Matkaajan koti - Ranskalainen sisustus

Vaikka Ranska olisi tuttu vain elokuvista ja ruoasta, voi sisustukseen tuoda ripauksen Pariisia ja ranskalaisia yksityiskohtia. Ranskalaista hienoutta ja näyttäviä yksityiskohtia voi tuoda myös tasapainottamaan nykyistä sisustusta. Jos Ranska sattuu olemaan jo lempilomakohteesi, on tämä sisustus juuri sinun juttusi!

Ranskan sisustusvärit ja -tyyli omassa sisustuksessa

Helpoin tapa tuoda hieman Ranskaa sisustukseen ovat värit. Riippuen alueesta, värit ovat usein aika neutraaleja. Tämä on kuitenkin makuasia, mutta yleisesti helpointa on aloittaa neutraaleista, harmonisista väriyhdistelmistä. Väripaletti voisi olla vaaleanharmaa, pinkki ja luonnonvalkoinen. Voit myös yhdistellä modernia värimaailmaa yhteen vintage-tyylin kanssa. Kulutetut pinnat ja hempeät koriste-esineet kuuluvat ranskalaiseen sisustukseen. Jos värit ovat hempeät, voit tasapainottaa niitä myös modernien kalusteiden kanssa. Esimerkiksi vanhaa posliinivaasia voi hyödyntää kukkavaasina, mutta sen alle voi laittaa tasapainoksi modernin puutarjottimen.

Matkaajan koti - Ranskalainen sisustus (1)

Kiemuraiset kuviot toimivat hyvin ranskalaisessa sisustuksessa. Jos pidät Pariisin tunnelmasta, voit kokeilla kiemurakuvioita esimerkiksi koristetyynyissä, petivaatteissa ja myös verhoissa. Jos haluat vain ripauksen Ranskaa kotiisi, saat sen aikaan koristeellisilla kuvakehyksillä. Kullan ja platinan värit tuovat hienostuneisuutta kotiin, joten voit kokeilla niitä aluksi pienissä määrin. Jos oikein innostut sisustamaan ranskalaisesti, sopii kullan väriset kyntteliköt ja valaisimet hyvin tyyliin. Suuremmat huonekalut voivat olla hempeänkin värisiä. Vaaleansiniset ja roosansävyt piristävät valkoista sisustusta.

Makuuhuone ranskalaisittain

Romanttinen huone syntyy pitsireunuksilla ja röyhelöillä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koko huoneen tulisi olla verhoiltu röyhelöillä. Esimerkiksi koristetyynyt sängyllä tai päiväpeiton reunus voivat olla pitsiä tai röyhelöä. Verhoissa voi olla koristereunus, joka tuo romanttisen sävyn huoneeseen. Värit voivat olla lähellä luonnonvalkoista, sillä siihen on helppo yhdistää muun muassa tummaa puuta. Tummapuisten huonekalujen lisäksi voit kokeilla kylmiä sävyjä koriste-esineissä. Hopeinen peili tai korupuu ovat nopea keino saada hieman ranskalaista tyyliä makuuhuoneeseen.

Älä myöskään unohda printtejä! Printtien ei tarvitse olla kirkkaita. Nimenomaan haaleat printit sopivat ranskalaishenkiseen sisustamiseen. Jos haluat kokeilla jotain uutta, lisää tyynyihin tai istumatyynyihin tupsut. Printtien lisäksi kukkakuviot ovat oiva lisäys sisustukseen. Jos kukkakuviot tuntuvat liian voimakkaalta omassa sisustuksessa, voit tasapainottaa niitä tekstiileillä, joissa ei ole mitään kuvioita.

Ranskan maatilojen tunnelmaa

Maanläheinen, rauhallinen, mutta silti niin koristeellinen maatilatyyli sopii hyvin myös suomalaisen sisustuksen pariksi. Harmoniset värit kuten beige ja luonnonvalkoinen yhdistyvät tummanruskean ja harmaan kanssa. Murretut sävyt ja ripaus pastellia kruunaavat koko komeuden. Jos pidät maalaishengestä, voit kokeilla vintagehuonekaluja. Niiden ei tarvitse olla antiikkia, vaan voit tehdä itse niistä vintageen sopivia. Hiekkapaperia käyttämällä saat maaliin pinnan, niin kuin tavara olisi jo hieman kulunut.

Käytä puuvillaa koristetyynyissä. Tekstuuria voit tuoda erilaisilla pinnoilla tai kuvioilla. Ranskalaiseen tyyliin voit käyttää tyynyjä, joissa on jokin motto tai kirjoitus. Räväkät kuviot eivät suoranaisesti kuulu maalaistunnelmaan, mutta voit yllättää ja luoda jännittäviä yhdistelmiä omassa sisustuksessasi.

Elegantti kylpyhuone

Eleganttia tunnelmaa saat loihdittua lasipurkeilla. Helppo, mutta edullinen tapa tuoda ranskalaista tyyliä sisustukseen on tehdä itse etikettejä lasipullojen ja -purkkien kylkeen. Samalla säästät luontoa, kun vaihdat esimerkiksi vanulappujen muovirasian kestävään lasiastiaan. Siirrä siis kaikki vanupuikot, -laput ja muut tarvikkeet lasiastioihin. Voit myös laittaa koriin kaiken tarpeellisen, jolloin kaikki löytyy samasta paikasta. Samalla kori näyttää tyylikkäältä kylpyhuoneessa. Viimeistele sisustus pienellä kukkakoristeella, jonka voit asetella lasiastiaan.

Lähteet: Decoratio, Loombrand

Aina on ihana palata kotiin. Tutustu Avara-kohteisiin täältä!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit