Takaisin listaukseen

Meikkien järjestäminen - 3 vinkkiä meikkipöydän ja peilikaapin järjestelyyn

03.08.2019 | Lukuaika 4 min
Meikkien järjestäminen - 3 vinkkiä meikkipöydän ja peilikaapin järjestelyyn

Tiedätkö, koska meikki on vanhentunut? Onko sinulla lukuisia meikkejä, jotka tarvitsevat siivoamista sekä järjestelyä? Oli sinulla sitten kasvava meikkikokoelma tai muutama arjen luottotuote, voit poimia täältä toimivat vinkit meikkien järjestelyyn sinulle sopivalla tavalla!

Tyhjää ja tarkista vanhat meikit

Tästä on hyvä aloittaa, sillä meikkien laatua sekä säilyvyyttä kannattaa tarkkailla. Aloita tyhjäämällä meikkivarastot tai peilikaapin jemmat. Löytyykö sellaisia tuotteita, jotka ovat jo menneet vanhaksi? Hyvä nyrkkisääntö on, että jos meikki tuoksuu pilaantuneelta tai koostumus on täysin muuttunut, se tulee heittää pois. Kuitenkin on hyvä pitää mielessä myös se, että meikeissä on omat säilyvyysmerkinnät.

Ripsiväri: 3 kuukautta

Nestemäinen rajausväri: 2-3 kuukautta

Rajauskynät: 2-4 vuotta

Meikkivoide: 1-2 vuotta

Puuterit ja puuterimaiset tuotteet, kuten poskipuna tai luomiväri: 3-5 vuotta

Nestemäinen tai voidemainen tuote, kuten poskipuna tai korostustuote: 1 vuosi

Aurinkovoiteet: Uusi tuote kannattaa hankkia joka kesä, jotta suoja toimii varmasti.

Kasvovoiteet ja muut voiteet: 2-12 kuukautta, riippuen tuotteesta. Säilytä voidetta oikein, jotta se pysyy hyvänä. Tarkista aina tuotteen säilytysaika.

 

Meikin levittyvyys myös paljastaa meikin kunnon. Voit testata esimerkiksi huulipunan levittyvyyttä kädelle tai meikkivoiteen levitystä sudilla. Tärkeintä on hygienia. Myös meikkisutien ja -sienien vaihtamista kannattaa harkita, jos peseminen ei enää auta. Meikkisienet olisi hyvä vaihtaa useasti. Älä säilytä meikkejä myöskään suorassa auringonvalossa, vaan viileässä paikassa. Jääkaappiin meikkejä ei kannata laittaa.

 

Meikkien järjestäminen - 3 vinkkiä meikkipöydän ja peilikaapin järjestelyyn

 

Toimivuus ja esteettisyys

Jos omistat meikkipöydän tai olet varannut paikan tietyltä hyllyltä kaikille meikeillesi, on tämä vinkki omiaan sinulle. Varsinkin, jos keräät meikkejä tai omistat monia paletteja tai huulipunia, voit tehdä järjestelystä helppoa ja esteettistä yhdellä kerralla. Aloita luokittelemalla omistamasi meikit. Jos esimerkiksi huulipunia on paljon, voit lajitella ne koostumuksen mukaan satiinista mattaan tai nestemäisistä perinteisiin huulipuniin. Jos sävyjä on lukuisia, voit järjestää ne sävyjen mukaan. Kun järjestely on tehty, voit laminoida tai kirjoittaa lapulle meikkien olinpaikat. Esimerkiksi huulipunille oma laatikko, paleteille sekä yksittäisille luomiväreille oma.

Järjestelijät helpottavat siivoamista. Esimerkiksi akryyliset laatikot tai tilanjakajat ovat hyviä vaihtoehtoja. Kuitenkin voit olla myös luova ja tehdä oman järjestelijän. Huulipunien, rajauskynien sekä monien muiden meikkituotteiden mukana tulee rasia tai laatikko, jota voit hyödyntää uusiokäytössä. Lisäksi perinteiset tarjottimet, läpinäkyvät lasipurkit tai lasit käyvät hyvin järjestelijöistä.

Sävyjä voi olla paljon, joten jos keräät esimerkiksi huulipunia, voi oikean sävyn löytäminen olla hankalaa. Tarvittaessa voit tehdä sävyistä oman listan, jotta löydät punat ilman aikaa vievää etsimistä. Voit myös laminoida jokaisesta sävystä oman tarran, jonka kiinnität huulipunan päälle. Tämä toimii sellaisten punien kanssa, joista ei näe päällepäin sävyä.

Jos meikkejä ei ole paljon, voit valita suoraan paikat meikeille. Erottele juhlameikit ja arkimeikki toisistaan. Voit käyttää meikkipussia tai akryylista järjestelijää. Jos tila ei riitä järjestelijälle, voit laittaa hyllylle meikit riviin siinä järjestyksessä, kuin käytät niitä. Peilikaappi on hyvä pyyhkiä tai puhdistaa kostealla liinalla. Viimeistele puolestaan meikkipöytä valolla sekä peilillä. Voit myös hankkia peilin, jossa on säädettävät valot.


Muista myös meikkisudit

Meikkien lisäksi on hyvä huomioida myös tarpeelliset työkalut, joita meikkaamiseen tarvitaan. Meikkisudit, meikkisienet sekä vanulaput ja -puikot, ovat monella käytössä meikatessa. Lisäksi meikinpoistoaine tai kosteusvoiteet kannattaa laittaa sellaiseen paikkaan, jotta ne ovat helposti käytettävissä meikatessa ja meikinpoistossa. Peilikaapissa voit toteuttaa tietynlaisen järjestyksen, jonka mukaan käytät tuotteita poistaessasi meikkejä. Näin näet myös nopeasti, mitä tuotteita tarvitset lisää tai mitkä tulee heittää pois. Meikkipöydällä tai lipastossa voit säilyttää vanulappuja, paperia sekä vanupuikkoja, jos tarvitset niitä meikatessasi. Esimerkiksi korkea lasipurkki toimii hyvin vanulapuille ja matala lasi vanupuikoille.

Meikkisudit, joita käytät päivittäin, voit asetella lasiin tai keraamiseen astiaan. Pyri siihen, että sudit eivät vaurioidu säilytyksessä. Voit kuitenkin käyttää koristeita, kuten koristekiviä tai -helmiä, jotta meikkisudit pysyvät pystyssä valitsemassasi astiassa. Halutessasi voit viimeistellä järjestelyn sisustamalla meikkipöytä kukka-asetelmalla tai nätillä taululla, joka kuvaa hyvin harrastustasi.


Lähteet: Terve ja Yle

Lisää säilytystilaa löydät Avaralta!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit