Mitä lahjaksi äidille? - Aineettomat äitienpäivälahjat

10.05.2019 | Lukuaika 4 min

Mitä antaa lahjaksi äidille, joka ei halua tavaraa? Aina lahjan ei tarvitse olla fyysinen, vaan se voi olla aineeton. Aineeton lahja on samalla hyvä muistutus siitä, että elämykset ja kokemukset ovat lahja itsessään. Tärkeintä on, että lahja tekee äidin iloiseksi. Kurkkaa vinkit aineettomiin äitienpäivälahjoihin täältä!

Helpotusta arkeen

Äideillä saattaa olla aina jotain tehtävänä, joten lahjaksi olisi hyvä antaa vapaapäivä kaikista näistä kotiaskareista ja töistä. Tämä lahja on hauska toteuttaa lasten kanssa, sillä he voivat ideoida keinoja, joilla auttaa äitiä askareissa. Lahjaksi voi tehdä kuponkeja, joita äiti voi käyttää aina halutessaan. Kupongit voivat sisältää esimerkiksi lattioiden imuroimisen, tiskikoneen tyhjäämisen ja täyttämisen sekä kukkien kastelun. Näin äiti saa valita minkä askareen kanssa perhe auttaa tai minkä hän saa jättää kokonaan välistä.

 

_DSC9363

 

Aina kuponkien ei tarvitse sisältää pelkästään kotiaskareiden kanssa auttamista, vaan niihin voi kirjoittaa muita hauskoja lupauksia. Esimerkiksi yhdellä kupongilla saa yhden halauksen ja toisella vastakeitetyn kahvin sänkyyn. Lisäksi kupongit on helppo mukauttaa oman perheen tyyliin ja tapoihin.


Hemmottelua ja rentoutumista

Hanki äidille lahjaksi omaa aikaa, jolloin hän saa rentoutua ja nauttia olostaan. Hanki lahjakortti äidille kylpylään, kasvohoitoon, hierontaan tai kampaajalle. Jos äidillä on ollut toiveita esimerkiksi hieronnasta, on tämä loistava lahjaidea. Lisäksi lahjakortin avulla lahjansaaja voi itse valita hyvän ajankohdan lahjan lunastamiseen sekä käyttämiseen.

Jos kokemusta löytyy lahjakortin lunastamisen unohtamisesta, tai jos aikaa sen käyttöön ei riitä, on yhteinen rentoutumishetki myös ihana idea. Viemällä äiti rentoutumaan, voit varmistaa, että hän pääsee nauttimaan olostaan. Jos äidillä on kiire, voi lahjaksi riittää myös se, että teet hänelle aikaa kiireen keskelle.


Kulttuuria ja nähtävyyksiä

Jos äidin sydäntä lähellä on kulttuuri, taide sekä kokemukset, on lahjakortti eri tapahtumiin toimiva idea. Lahjakortiksi voi valita museolahjakortin tai maksaa sisäänpääsymaksun näyttelyihin. Myös sarjaliput eri teattereihin ovat erinomainen vaihtoehto äidille, joka rakastaa teatteria.

Jos äiti puolestaan nauttii kirjojen lukemisesta, voisi aineeton versio kirjoista olla äänikirjat tai e-kirjat. Näin äiti voi halutessaan kuunnella lempikirjojaan myös äänitettyinä versioina tai lukea niitä helposti muun muassa puhelimesta. Lisäksi, jos et ole varma minkä kirjan äiti haluaisi juuri nyt, voit helpottaa valintaa tällä.


Musiikkia ja elokuvia

Musiikista pitävän äidin lahjaksi voi harkita konserttilippuja tai konserttilahjakorttia. Konserttilahjakortin hyvä puoli on se, että äiti voi itse valita konsertin tai esityksen, jossa hän haluaa käydä. Jos puolestaan elokuvat ovat hänen juttunsa, voi yhteinen elokuvailta olla hauska kokemus. Lisäksi koko perhe voi viettää aikaa elokuvateatterissa.

Musiikin vuoksi ei tarvitse lähteä välttämättä kotoa kauemmas. Tee lista valmiiksi äidin lempiartisteista ja hanki hänelle sopiva sovellus. Eri musiikkisovelluksista ja -palveluista löytyy varmasti jokin mieluinen, joka sopii hänen käyttöönsä.


Uusia kokemuksia

Olisiko äiti tarpeeksi rohkea huvipuistojen laitteisiin tai kenties kalliokiipeilyyn? Onko jotain, mitä äiti on aina halunnut kokeilla, mutta ei ole vielä päässyt kokemaan? Nyt on hyvä aika valita äidille sellainen elämys lahjaksi, josta hän on voinut vain unelmoida. Uuden harrastuksen aloittaminen, uuden urheilulajin kokeileminen sekä extreme-lajit ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja lahjaksi.

Jos tällaiset kokemukset ovat hieman liikaa, voi vaihtoehdoksi valita jotain rauhallisempaa. Esimerkiksi uusien asioiden oppiminen kurssien avulla tai perheen osallistuminen äidin nykyiseen harrastukseen, ovat myös päteviä lahjaideoita. Jos äidillä on jo jotain, mitä hän on halunnut tehdä, on lahjan valitseminen entistäkin helpompaa.


Äitienpäivä omassa kodissa

Äitienpäivää voi viettää kuitenkin myös rauhallisesti kotona. Tarjoile äidille aamupala sänkyyn tai laula äidin lempilaulu. Tee ruokaa tai tilaa ruokaa kotiin. Nauttikaa yhteisestä ajasta kodin rauhassa. Yhteinen aika ja rentoutuminen ovat monelle äidille tärkeä lahja. Näin voit näyttää, että hänen kanssaan vietetty aika on arvokasta.

Lisää vinkkejä aineettomiin lahjoihin täältä!Äitienpäivän viettoa uudessa kodissa? Katso täältä Avaran kohteet!