Takaisin listaukseen

Mitä pakata mukaan ulkomaanmatkalle?

12.10.2016 | Lukuaika 3 min
Mitä pakata mukaan ulkomaanmatkalle?

Olet lähdössä lomalle. Liput on ostettu lentokoneeseen ja hotelli varattu. Odotat lomaa innolla ja haaveilet tulevasta matkasta - mutta sitten muistat pakkaamisen. Pakkaamisen ei tarvitse olla turhauttavaa eikä vaikeaa! Voit aloittaa vaivattoman pakkaamisen näillä ohjeilla:

Vaatteet

Jos olet lomalla yhden viikon, suosittelen ensimmäiseksi pakkaamaan kenkäparin, jotka ovat siistit, mutta mukavat jalassa. Tämän jälkeen pakkaa vaatekaappisi mukavimmat housut. Esimerkiksi mustat housut sopivat eriväristen yläosien kanssa! Housujen lisäksi pakkaa kaksi toppia tai t-paitaa, joita voit vaihdella olosuhteiden mukaan. Yhdistä mukaan paitoihin tai toppeihin sopiva neuletakki tai bleiseri, jonka voit laittaa päällesi esimerkiksi kylmänä iltana. Jos olet menossa juhlimaan illalla, ota mukaasi vain yksi juhlavaate, jonka voit yhdistää esimerkiksi bleiserin kanssa. Lisäksi muista alusvaatteet ja sukat jokaiselle päivälle! Jos hotellilla on mahdollista pestä pyykkiä, voit ottaa mukaan kolmet sukat ja kolmet alusvaatteet.

1 viikon lista:

 • 1 paria kenkiä
 • 1 housut (tai hame)
 • 1 juhlavaate
 • 1 neuletakki tai bleiseri
 • 2 toppia tai t-paitaa
 • 3 sukat
 • 3 alusvaatteet

Pakkaamisohjeet sopivat myös pidemmälle matkalle! Esimerkiksi kolmen viikon reissulle suosittelen ottamaan:

3 viikon lista:

 • 1 paria kenkiä
 • 1 neuletakki tai bleiseri
 • 2 housut (tai hame)
 • 4 toppia tai t-paitaa
 • 5 sukat
 • 5 alusvaatteet

Muista myös: saatat ostaa matkoilta vaatteita, joiden pitää mahtua matkalaukkuun paluumatkalla! Lisäksi pukeudu rennosti, mutta lämpimästi lentokoneeseen. Käytä neuletta tai lämmintä huivia koneessa, sillä lentokone saattaa olla todella kylmä.

Hygieniatarvikkeet ja lääkkeet

Aloita ostamalla matkakokoinen hygieniasetti, joka sisältää esimerkiksi 5 tyhjää ja kirkasta purkkia tai pulloa. Voit käyttää matkalla vain 100 millin tai 100 gramman kokoisia hygieniatuotteita. Jos käytät värikosmetiikkaa, suosittelen pakkaamaan yhden luottoluomiväripaletin, jolla voit tehdä myös korostukset! Valitse värit sen mukaan, että voit tehdä yhdellä paletilla neutraalin päivämeikin ja näyttävän juhlameikin. Huulipunaksi yksi neutraali nude-värinen ja yksi värikäs puna.

Pakkaa kaikki hygieniatarvikkeet yhteen läpinäkyvään, uudelleensuljettavaan litran kokoiseen muovipussiin, jotta turvatarkastajat näkevät heti tarvikkeet, joita olet viemässä mukanasi!

Lääkkeiden tulee olla alkuperäispaketeissaan ja on suositeltavaa ottaa mukaan myös resepti tai todistus lääkkeistä.

Muista myös: voit myös jättää pakkaamatta shampoon tai deodorantin, sillä voit ostaa ne useimmiten matkakohteesta. Esimerkiksi painepakkaukset eivät mene läpi turvatarkastuksesta mahdollisen riskin vuoksi, joten roll-on-deodorantin ostaminen paikan päällä on suositeltavaa!

Elektroniikka

Koska on oletettavaa, että puhelin on aina mukana, suosittelen sen lisäksi siihen sopivia kuulokkeita! Lisäksi kamera kannattaa pakata mukaan, ellei ota matkakuvia puhelimella. Nykyään voit hyödyntää yhtä laitetta moneen tarkoitukseen, joten ei kannata pakata koko talouden elektroniikkaa mukaan matkalle. Esimerkiksi kannettavan tietokoneen mukaan ottaminen saattaa olla vain vaivaksi matkalla, joten puhelin toimii korvaavana laitteena.

Muista myös: älä unohda latausjohtoja kotiin! Jos sinulla on mukanasi varaparisto, on sen oltava käsimatkatavaroissa suojattuna.

Yhteenveto:

Pakkaa mukaan sellainen tavara, josta sinulle on oikeasti hyötyä matkalla. Jätä tilaa matkamuistoille ja tuliaisille! Lue säännöt matkatavaroista ja tarkista mitä saat tuoda lentokoneeseen! Voit tutustua Finavian oppaaseen tästä.

 

Kirjoituksessa on hyödynnetty artikkeleita Pinterest ja Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos