Takaisin listaukseen

Mukavampi etätyö - 3 vinkkiä

18.03.2020 | Lukuaika 3 min
Mukavampi etätyö - 3 vinkkiä

Koronavirus on pakottanut meidät kaikki pysähtymään, ja ennennäkemättömän suuri prosentti väestöstä tekee nyt töitä kotoa käsin. Monelle tilanne on tuttu, etätyöt ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina ja siitä on tullut monessa yrityksessä ihan perusarkea, mutta joillekin tilanne on ihan uusi. Keräsimme 3 tärkeintä ohjetta, joiden avulla teet etätyöpäivästäsi mahdollisimman mukavan.

1. Erota etätyöpiste kodin tärkeimmistä oleskelualueista

Uudessa tilanteessa kannattaa kiinnittää huomio asioihin joihin voi vaikuttaa, ja jättää mahdollisimman vähälle murehtimiselle ne asiat, joille ei mitään tässä hetkessä voi. Jos etätyö on uusi juttu, kannattaa fokus kiinnittää siihen, että vaikka ympäristö muuttuu itse työ pysyy samana. Etätyön vaikeus saattaa olla se, että työpäivää on vaikeampi lopettaa, erottamalla selkeästi työpisteen työpisteeksi ja jättämällä muun kodin kodiksi pysyy vapaa-ajan ja työajan välinen ero selkeämpänä.

2. Kiinnitä huomiota työasentoon ja työpisteeseen

Toinen tärkeä asia on se, että etäpäivänä ei tulisi vetäydyttyä sohvannurkaan mytyksi koneen äärelle. Hyvä ergonomia ei koske vaan toimistoa, kunnon työasento ja toimiva työpiste ovat tärkeitä asioita myös kotona. Kasaa kotityöpisteesi omien tarpeittesi mukaan, mutta vähintään hyvän työtuolin, oikeankorkuisen pöydän ja hyvän valaistuksen tulisi kuulua etätyöpisteen varusteisiin. Mahdollisuuksien mukaan panosta myös erilliseen näyttöön ja näppäimistöön. Ja jos mitenkään pystyt tekemään työtä välillä seisaaltaan, tee niin.

 

etätyö-avara-2

3. Älä unohda itseäsi, äläkä kollegoitasi

Joillekin etätyön tekeminen ei ole se helpoin tapa tehdä töitä. Kun sosiaalisuus jää pois, yksinäisyys voi alkaa painaa. Valitse, että et jää yksin, pidä yhteys työkavereihin päivittäin teille sopivimmalla tavalla. Tavatkaa virtuaalisesti jonkun etäpalaverityökalun välityksellä tai puhukaa puhelimessa. On myös hyvä huomioida se, että kun työkaverit eivät ole rytmittämässä työpäivääsi, sinun täytyy tehdä se itse. Muista pitää taukoja, nousta ylös jaloittelemaan ja venyttelemään. Hyödynnä se että olet kotonasi, käytä kahvituntisi vaikka siihen että viet roskat tai ulkoiluttaa koiran. Kotona työskentely on myös mahdollisuus moneen tosi kivaan juttuun, kun vaihtaa näkökulmaa.

Kiva etätyö Top 10.

  1. Lemmikit saavat seuraa koko päiväksi.
  2. Säästät lounas- ja työmatkakustannuksissa.
  3. Voit tilata ruokaa kotiin lempiravintolastasi.
  4. Voit tehdä rauhassa taukojumppaa, miettimättä mitä muut ajattelevat.
  5. Saat laulaa ääneen.
  6. Saat nukkua sen ajan mitä yleensä menee laittautumiseen.
  7. Voit olla rennoimmissa vaatteissasi.
  8. Työmatkaan ei mene yhtään aikaa. 
  9. Voit katsoa lempisarjaasi lounastunnin ajan.
  10. Kukaan ei keskeytä sinua.

Käytä lounastuntisi tarkastamalla, olisiko lähelläsi vapaana koti jossa olisi ylimääräinen huone työhuoneeksi.👉 Katso täältä lähimmät Avara-kohteet

Lähteet:

Yle: https://yle.fi/uutiset/3-11259240

Iltasanomat; https://www.is.fi/asuminen/art-2000001015066.html

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit