Takaisin listaukseen

Näin onnistut ikkunanpesussa - 5 vinkkiä

02.04.2020 | Lukuaika 2 min
Näin onnistut ikkunanpesussa - 5 vinkkiä

Kevät tulee hiljalleen, ja valon lisääntyessä on taas aika kerrata vinkit onnistuneeseen ja mahdollisimman mukavaan ikkunanpesuun! Ikkunoiden peseminen ei ole kaikille ihan sitä mieluisinta hommaa. Oikeanlaiset välineet auttavat, mutta joskus lasit tuntuvat jäävän raitaisiksi ja työstä jää vaan kelju fiilis. Kiukku on kuitenkin hyvä nielaista, sillä puhtaat ikkunat päästävät asuntoon valoa ja tekevät kodin yleisilmeestä skarpimman. Ikkunoiden peseminen on myös ekoteko, sillä asunnon kylpiessä luonnonvalossa sähkövalaistuksen tarve pienenee. Seuraavilla vinkeillä onnistut. 

ikkunapesu-avara

1. Käytä hyödyksesi pilvinen päivä

Valitse ikkunanpesuun tyyni, pilvinen pakkaseton päivä. Suora auringonpaiste kuivattaa ikkunan lasin liian tehokkaasti, jolloin raitoja pääsee muodostumaan. Jos inspiraatio iskee aurinkoisena päivänä, pese ikkunat varjon puolelta.

2. Käytä hetki aikaa esivalmisteluun

Aloita pyyhkimällä pölyt sälekaihtimista, ikkunanpuitteista ja -pielistä sekä ikkunanlaudalta ja tuuletusikkunasta. Peitä ikkunan alapuolella oleva lattia liinalla. Katso että välineistö on kunnossa; parhaaseen lopputulokseen pääsee hyvillä välineillä. Puhtaat rätit ajavat saman asian kuin ikkunanpesin. Lasit kuivataan ikkunalastalla. Viimeistelyssä parhaat välineet ovat nukkaamaton mikrokuituliina tai vanhan kansan tapa; sanomalehti.

3. Pesuainetta ja vettä kohtuudella

Käytä vettä kohtuudella, purista ylimääräiset vedet pois rätistä ennen pesua. Hyvä huomio on myös se, että jos pesuainetta on liikaa, se jättää lasin pintaan nopeasti uutta likaa keräävän kalvon. Pesuaineeksi riittääkin muutama tippa astianpesuainetta 3–4 litraan vettä.

4. Kuivaa huolellisesti

Kuivaa ikkunat yhdensuuntaisin, napakoin vedoin ikkunankuivaimella ja kuivaa se jokaisen vedon jälkeen liinalla. Pidä ikkunalasta lasiin nähden pystyssä kulmassa. Anna pestyn pinnan kuivahtaa rauhassa, jotta ikkunoiden väliin ei synny huurua. Ikkunapinnat voi viimeistellä mikrokuituliinalla tai sanomalehdellä hankaamalla.

5. Palkitse itsesi

Anna itsellesi lupa palkintoon suoriuduttuasi ikkunanpesusta. Mene kasvohoitoon, lue hyvää kirjaa tai keitä vaikka kuppi kahvia ja syö koko levyllinen lempi suklaatasi. Näin mieleen jää toiminnasta positiivinen muistijälki ja aloittaminen voi olla ensi kerralla mukavampaa. 

Jos into heräsi ja puhtia riittää, katso vinkit nopeaan suursiivoukseen täältä!

Kaipaatko uusia maisemia? Katso täältä vapaat asuntomme.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit