Takaisin listaukseen

Näin sisustat kodin kesään - 3 vinkkiä kesäiseen sisustukseen

03.07.2019 | Lukuaika 3 min
Näin sisustat kodin kesään - 3 vinkkiä kesäiseen sisustukseen

Kesän sisustuksessa näkyvät vaalea sävymaailma, yllättävät väripilkut ja inspiroivat printit. Trendien lisäksi otetaan huomioon myös kesähelle, johon voi varautua sisustuksen keinoin. Miten sinä sisustat tänä kesänä?

Kesäiset sisustusideat

Vaaleat tekstiilit ja neutraalit pinnat tekevät paluun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö väriä saisi olla. Kesän sisustuksessa voi käyttää rohkeitakin värejä, mutta pieninä annoksina. Esimerkiksi pienten printtien seassa voi olla räikeää korallia, kirkasta vihreää tai näyttävää kultaista. Hempeä roosa ja puuteripinkki ovat myös muodissa. Sama pätee myös parvekkeelle. Siirrä siis asunnon teema ulkopuolelle, jotta saat yhtenäisen ilmeen.

Artesaani-tyyliin tehdyt kulhot, käsintehdyt astiat, ruukut ja puiset koristeet ovat avainasemassa kesän 2019 sisustuksessa. Jos olet innokas askartelija tai sinulla on mahdollisuus osallistua keramiikkakurssille, on tämä sisustusidea sinun juttusi. Jos kuitenkaan käsityö ei ole sinun vahvinta alaasi, voit ohittaa tämän vaiheen ja etsiä esimerkiksi myyjäisistä tai kirpputoreilta vastaavia. Käden jälki saa näkyä! Neutraalit, luonnolliset elementit sopivat myös vaaleiden tekstiilien kanssa ja tuovat luonnon lähelle koko sisustukseen. Käsintehtyjä ruukkuja kannattaa laittaa kasveille, mutta astiat sopivat koristeina vaikka yksistään.


Näin sisustat kodin kesään - 3 vinkkiä kesäiseen sisustukseen


Valitse tekstiilit sen mukaan, että ne kestävät myös kuumaa ilmaa ja eivät ole tukalia helteellä. Esimerkiksi nahkasohvan päälle voi laittaa vaalean viltin suojaksi, jotta aurinko ei kuivata sohvan pintaa. Ruokapöytä ei välttämättä tarvitse pöytäliinaa, vaan kevyt kaitaliina sopii kesäksi. Paksut nukkamatot väistyvät lyhytnukkaisten tieltä, jolloin jokaisessa huoneessa on kepeämpi, raikkaampi tunnelma.


Pimennysverhoilla viilennystä

Pimennysverhot eivät pelkästään helpota unen saantia, vaan ne myös auttavat pitämään asunnon viileämpänä kesäisin. Valitse siis esimerkiksi olohuoneeseen sekä makuuhuoneeseen verhot, jotka kääntävät kuumuuden pois. Valitse verhoksi vaalea kangas, jotta se ei ole liian raskas kesällä. Esimerkiksi vaaleanharmaa sopii monen sisustustyylin kanssa, mutta myös luonnonvalkoinen on raikas vaihtoehto. Pieni raitakuvio tai kohokuvio sopii myös värikkäiden tyynyjen kanssa. Makuuhuoneeseen kannattaa valita rauhalliset värisävyt, jotta siellä on rentouttava olla ja nukkua. Jos esimerkiksi verhoissa on paljon kuvioita, voi petivaatteet olla neutraalit värimaailmaltaan.

Pimennysverhot sopivat hyvin myös silloin, kun televisioon tai tietokoneen näyttöön osuu aurinko. Jos esimerkiksi televisiolle ei ole muuta paikkaa kuin sillä seinällä, mihin aurinko osuu, ovat pimennysverhot oiva ratkaisu. Verhojen avulla saat sopivasti pimeyttä myös elokuvailtoihin, jolloin valo ei haittaa näkyvyyttä.


Vinkki! Muista myös pitää sälekaihtimet kiinni siten, että ne kääntävät keskipäivän auringon pois.


Trooppinen tyyli kasveilla

Trooppisen ilmaston voi kokea lomamatkalla, mutta trooppisen tyylin saat kotiin perinteisten huonekasvien avulla. Kuumaa kesää kestävät muun muassa pullojukka, joka nauttii auringosta ja kestää vaihteleviakin olosuhteita sekä anopinkieli, joka on erittäin helppohoitoinen. Kuitenkin molempien kasvien kanssa on hyvä huomioida, että keskipäivän aurinko ja suora paahde saattavat olla liikaa. Reunustraakkipuu on näyttävä huonekasvi, mutta sitä ei tule sijoittaa paahteeseen tai suoraan auringonvaloon. Mehikasveista rahapuu on anteeksiantavainen unohtelijalle, mutta myöskään se ei nauti paahteesta, vaan valoisasta paikasta.

Jos kasveja ei voi esimerkiksi lemmikin vuoksi pitää, voi tilalle hankkia tekokukkia tai -kasveja. Kuitenkin helposti trooppista ilmettä saat tekstiilien avulla. Nyt trendinä ovat maalatun näköiset printit, joita koristavat monesti kasvi- tai viidakkoteema. Kokeile siis yhdistellä nykyisen sisustuksen kanssa näitä teemoja. Pienet muutokset tuovat uutta ilmettä koko kotiin.


Lähteet: Ideal Home


Katso täältä myös vinkit siihen, miten viilennät kotiasi helteellä!

Missä sinä asut ensi kesänä? Kurkkaa täältä Avaran kohteet!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit