Takaisin listaukseen

Näppärät säilytysratkaisut - Keittiö

24.08.2021 | Lukuaika 2 min
Näppärät säilytysratkaisut - Keittiö

Keittiö on kodin sydän. Siisti keittiö inspiroi ruoanlaittoon ja arkiset askareet helpottuvat nerokkailla säilytysratkaisuilla. Käytännöllisen keittiön saavuttaminen ei vaadi suuria investointeja. Pienillä muutoksilla ja uusiokäytöllä teet keittiöstäsi toimivan kokonaisuuden, joka innostaa kokkailemaan.

Säilytä mausteet näkyvillä ja kuivassa

Aloitetaan aiheesta, joka voi olla joko keittiön piristys tai kauhistus: mausteet. Tiedäthän, että aiemmin suosittu lieden päällä sijaitseva maustekaappi on itse asiassa huonoin mahdollinen paikka säilyttää mausteita? Höyryt ja lämpö saavat mausteet paakkuuntumaan ja menettämään arominsa turhan nopeasti. 

Hauskoilla magneettirasioilla mausteet saa säilytykseen vaikka jääkaapin oveen. Myös vetolaatikko lieden lähellä toimii – jos joudut säilyttämään purkkeja pystyssä, kannattaa nähdä hieman vaivaa ja kirjoittaa mausteiden nimet purkkien kanteen. Jotkut maustevalmistajat ovat onneksi jo ottaneet tämän huomioon etiketeissään! 

Jos kuulut niihin, jotka kerta toisensa jälkeen päättävät opetella käyttämään mausteita rohkeammin, kannattaa mausteet säilyttää näkyvillä. Aivan optimaalisimmin mausteet säilyvät paikassa, joka on paitsi kuiva, myös pimeä. Paras tapa välttää mausteiden pilaantuminen on kuitenkin käyttää niitä! 

FB Keittiön säilytysvinkit

Veitsien säilyttäminen turvallisesti

Veitset tylsyvät ja naarmuuntuvat ollessaan laatikossa. Lisäksi on huomioitava riski, että saat haavan ottaessasi veistä laatikosta. Veitsiä kannattaakin säilyttää omassa telineessään, jonka voit myös tehdä itse. Esimerkiksi magneetti on hyvä ratkaisu painavillekin kokkiveitsille, jotka tarvitsevat enemmän tilaa.

Myös tarpeeksi syvä puulaatikko täytettynä riisillä tai pavuilla toimii näppärästi pitäen veitset pystyssä niitä naarmuttamatta!

Kuvat (2 of 2).jpg

Koukkuja ja munakennoja

Koukkuihin voi ripustaa kaikenlaista patalapuista keittiövälineisiin ja tiskirätteihin. Koukuissa roikkuessaan useimmin tarvittavat tavarat ovat helposti saatavilla. 

Jos ylimmäiseen laatikkoon uhkaa kertyä kaikenlaista epämääräistä pikkusälää pussinsulkijoista tölkinavaajiin, levitä laatikon pohjalle tyhjä munakenno. Siitä löytyy oma kolo joka sortille, ja näet heti, jos pussinsulkijakokoelmasi on kasvamassa tarpeettoman suureksi. 

Paistinpannuja säilytetään usein tilanpuutteen vuoksi päällekkäin, milloin ne helposti naarmuuntuvat. Sujauta pannujen väliin isot palaset paksua huopakangasta!

Avaralta löydät unelmakeittiösi, joka kutsuu kokkailemaan!  Tutustu kohteisiin täältä.