Takaisin listaukseen

Omatekoiset joululahjat lämmittävät mieltä

16.12.2016 | Lukuaika 2 min
Omatekoiset joululahjat lämmittävät mieltä

Omatekoiset joululahjat ovat ihanan persoonallisia ja parhaimmillaan niillä voi myös säästää hieman rahaa. Käsintehdyt lahjat ratkovat myös jokajouluisia ongelmia - mitä voisi antaa lahjaksi henkilölle, jolla on jo kaikkea? Entäpä henkilölle, joka ei tahdo lisää tavaraa kotiinsa?

Aloita itsetehdyllä kortilla

Kaunis kortti on mieluinen jo yksistään ja sitä on kiva katsella myös joulun jälkeenkin. Itsetehdyllä kortilla on paljon tunnearvoa ja siihen voi sisällyttää paljon hauskoja muistoja esimerkiksi kuluneesta vuodesta. Simppelin kortin teet vaikka sinulle ja lahjansaajalle tärkeästä valokuvasta, jonka taakse voit kirjoittaa jouluntoivotukset. Halutessasi voit rei’ittää kuvan alareunan ja lisätä punaisen rusetin tai muun mieleisen koristeen tuomaan lisää joulutunnelmaa!

Käsintehtyä kosmetiikkaa

Viehättävä kookos-piparminttu kuorinta sopii niin naiselle kuin miehelle. Ainekset ovat luonnollisia ja niiden hankkiminen ei maksa maltaita. Parhaimmillaan löydät tarvittavat ainekset jo kaapistasi! Tarvitset vain kookosöljyä, sokeria, piparminttu-uutetta. Halutessasi (tai jos kaapistasi sattuu löytymään) voit käyttää myös vihreää elintarvikeväriä. Voit kokeilla myös muita yhdistelmiä vaihtamalla uutteen esimerkiksi vaniljaan!

Ainekset:

 1. 1 dl tai kahvikupillinen kookosöljyä
 2. 2 dl - 4 dl sokeria valintasi mukaan (voit säädellä koostumusta sokerin ja öljyn määrällä)
 3. 1 teelusikallinen piparminttu-uutetta
 4. Valintasi mukaan 1-2 tippaa vihreää elintarvikeväriä

Ohjeet:

 1. Laita kookosöljy mikronkestävään astiaan ja lämmitä korkealla asetuksella 15-25 sekuntia kunnes kookosöljy on pehmoista.
 2. Lisää 1 dl sokeria öljyyn piparminttu-uutteen sekä elintarvikevärin kera. Sekoita tasaiseksi.
 3. Lisää loppu sokeri ja tarkista koostumus. Mitä enemmän sokeria sen karheampi koostumus ja mitä enemmän öljyä sen nestemäisempi koostumus.
 4. Lusikoi massa ilmatiiviiseen astiaan tai purkkiin ja koristele se kauniilla rusetilla tai kirjoita lahjansaajan nimi kylkeen.

Syötävät lahjat tulevat varmasti käyttöön

Jos lahjansaajalla on jo kaikkea, ovat herkut ja syötävät helppo lahjaratkaisu. Voit aina koota uudenlaisen “herkkukorin” esimerkiksi käyttäen Mason Jar -purkkia tai vastaavaa kannellista lasipurkkia. Voit täyttää purkin esimerkiksi seuraavanlaisesti:

Kuuma kaakao:

 • Kaksi pussia tummaa kaakaota
 • Vaahtokarkkeja puoleenväliin purkkia

Karkkiyllätys (esimerkkinä Pandan Enkelisuklaa):

 • Täytä purkin pohja hopeakääreisillä minttusuklailla
 • Täytä keskiosa kultakääreisillä toffeesuklailla
 • Täytä loppuosa minttusuklailla

Artikkelissa on käytetty lähteinä Simple as that -ja Love Grows Wild -blogia.