Takaisin listaukseen

Pienkodinkoneet - Mitä oikeasti tarvitset keittiössä?

17.08.2021 | Lukuaika 2 min
Pienkodinkoneet - Mitä oikeasti tarvitset keittiössä?

On leivänpaahdinta, tehosekoitinta, mehupuristinta, voileipägrilliä ja vohvelirautaa. Olet ostanut tai saanut lahjaksi erilaisia ruuanlaitto- ja leivontavälineitä. Jokainen laite vie paljon tilaa keittiötasoilta ja kysymys kuuluukin: Mitä oikeasti tarvitset keittiössäsi? Miten voit hyötyä nykyisistä laitteistasi?Aluksi pohdi minkälainen olet keittiössä. Teetkö ruokaa intohimolla vai pakolla? Leivotko itse ahkerasti vai ostatko mieluiten leivonnaiset aina kaupasta? Tapasi kertoo tarpeesi. Voit käyttää myös nykyisiä laitteita uudella tavalla, jolloin voit vähentää keittiön tasoilla olevaa kuormaa.

Vohvelirauta

Voit käyttää vohvelirautaa myös omeletin paistamiseen. Vohveliraudalla onnistuvat myös ihanat, supernopeat leipomukset – esimerkiksi valmistaikinana myytävien kanelipullien paistaminen käy vohveliraudalla mullistavan helposti. Lisäksi proteiinipitoiset banaanilätyt onnistuvat helposti vohveliraudalla. Yksinkertaisimmillaan tarvitset niihin vain banaanin ja kaksi kananmunaa.

Voileipägrilli

Vaikka nimi on voileipägrilli, ei se tarkoita etteikö siinä voisi grillata myös kasviksia tai sitten lihatuotteita kuten makkaraa tai nakkeja. Muista vain puhdistaa pinnalta rasva käytön jälkeen!

Leivänpaahdin

Leivänpaahtimella voit paahtaa myös bataattia viipaleina! Se on hyvä korvike leivälle, mutta myös erittäin hyvä lisuke pääruoalle.

Mitä pienkodinkoneita loppuen lopulta keittiössäsi oikein tarvitset?

Tehosekoitin, sauvasekoitin ja mehupuristin

Jos teet paljon keittoja tai smoothieita, on tehosekoitin eli tuttavallisemmin blenderi hyvä olla keittiössä. Suosittelen hankkimaan koneen, joka kestää jään murskaamisen. Kuitenkin jos käytät harvoin tehosekoitinta ruoanlaitossa tai leivonnassa, riittää pelkkä sauvasekoitinkin tarpeisiisi!

Mehupuristin on täysin vapaavalintainen laite. Vain jos olet innokas tekemään smoothien lisäksi mehuja itse, suosittelen hankkimaan mehupuristimen. Kuitenkin jos tiedät käyttäväsi sitä todella harvoin, on silloin aika pistää kone kiertoon!

Vinkki! Investoimalla yleiskoneeseen voit minimoida pienkodinkoneiden määrän. Ostamalla yleiskoneeseen erilaisia osia voit muokata konetta haluamallasi tavalla. Yleiskone on muun muassa oivallinen ratkaisu leivontataikinoiden valmistukseen.

Haudutuspata saattaa helpottaa arkeasi, sillä sen avulla ruoka valmistuu samalla kun teet muita askareita tai nautit vapaa-ajastasi. Haudutuspata on yksinkertainen ratkaisu mutta nerokas keino tehdä terveellistä ruokaa helposti. Ainoa miinuspuoli on ruoan odottaminen, joten ruoka kannattaa valmistaa reippaasti etukäteen ennen kurnivaa nälkää!

Olit sitten oman keittiösi masterchef tai nälän sanelema ruoanlaittaja, et tarvitse jokaista uutta vimpainta keittiöösi. Laitteet toimivat moneen tarkoitukseen, jolloin voit myös helpottaa ruoanlaittamista. Aina ei myöskään aika riitä ruoanlaittoon, joten arkea aidosti helpottavien laitteiden löytäminen on tärkeää kiireiselle ruoanlaittajalle!