Takaisin listaukseen

Piristä kotia pikkurahalla - 4 edullista vinkkiä sisustamiseen

05.03.2019 | Lukuaika 3 min
Piristä kotia pikkurahalla - 4 edullista vinkkiä sisustamiseen

Aina ei tarvitse ostaa uutta saadakseen sisustukseen nopeasti uutta ilmettä. Pikkurahalla piristät jokaisen huoneen sisustusta ilman, että tinkisit tyylistä. Tiukka budjetti ei haittaa. Kokeile näitä neljää vinkkiä omassa sisustuksessasi.

Olohuoneen uusi tyyli

Aloita lampunvarjostimista. Muuttamalla valaisimien ulkoasua voit vaikuttaa siihen, kuinka uudelta vanha esine näyttää. Lampunvarjostimilla voit myös vaikuttaa valon sävyyn tarvittaessa. Jos valaisimessa ei ole varjostinta, voit myös vaihtaa lamppujen paikkaa huoneissa. Esimerkiksi olohuoneen lamppu voi löytää uuden tarkoituksen makuuhuoneesta ja toisin päin! Näin saat vaihtelua molempiin huoneisiin. Valaistus on myös tärkeä osa sisustamista. Katso täältä vinkit, miten sisustat valolla.

Siirry sitten lipaston ja kaappien kahvoihin ja vetimiin. Esimerkiksi kirkkaat kristallia muistuttavat vetimet ja kahvat näyttävät kauniilta ja ovat ajattomia. Myös eri värisiä metalleja kannattaa kokeilla sisustuksessa. Vaalean puun kanssa toimii esimerkiksi musta tai kupari, tumman puun kanssa kulta ja valkoisen kanssa hopea. Katso täältä myös vinkit, miten sisustat metalleilla!

 

Piristä kotia pikkurahalla - 4 edullista vinkkiä sisustamiseen

 

Makuuhuoneen muodonmuutos

Makuuhuoneessa suurin katseenkääntäjä on useimmiten sänky ja petivaatteet. Näitä muuttamalla saat usein koko huoneen ilmeen muuttumaan. Kuitenkin petivaatteet ja lakanat voivat samalla olla se kallein investointi. Pikkurahalla voit sen sijaan hankkia uuden koristetyynyn sängylle tai ommella yksityiskohtia vanhaan tyynyliinaan. Esimerkiksi paljetit, tupsut, napit ja koristenauhat ovat helppoja ommella tyynyliinan reunaan.

Verhojen vaihtaminen ei tapahdu pikkurahalla. Verhojen sijaan voit hankkia tai tehdä itse verhojen pitimiä tai verhonauhoja, joilla pitää verhot siististi auki tyylistä tinkimättä. Kokeile esimerkiksi koristeellisia tupsuja tai kimaltelevaa nauhaa.

Kurkkaa myös budjettisisustajan sisustusvinkit ja säästä rahaa!

Kylpyhuoneeseen luksusta edullisesti

Peili tuo aina tilaa huoneeseen kuin huoneeseen. Kylpyhuoneessa peili on standardi, mutta miksi et voisi tuoda kylpyhuoneeseen myös koristepeiliä? Peilin ei tarvitse maksaa maltaita ollakseen näyttävä. Voit myös muokata vanhaa koristeellista peiliä.

Vinkki! Peileillä sisustaminen pätee myös eteisessä. Jos eteinen tuntuu ahtaalta, kannattaa seinälle nostaa suuri kokovartalopeili. Näin tuot tilaa sekä uutta ilmettä huoneeseen. Samalla se on myös käytännöllinen.

Kylpyhuoneen piensisustus on helppo muuttaa pikkurahalla. Esimerkiksi hammasharjakupit, käsienpesuaine ja saippua-alusta muuttavat ilmettä nopeasti. Valitse materiaaliksi sellainen, josta ei näy helposti roiskeet tai kosteus. Mattaiset tai ruostumattomat materiaalit toimivat hyvin kylpyhuoneessa.

Suihkuverhon vaihtaminen ei tuhoa budjettia, mutta sillä on suuri vaikutus koko huoneen sisustukseen. Jos kylpyhuone on pienikokoinen, valitse vaaleita värejä, joissa on hieman tekstuuria. Vaalea väri suurentaa huonetta ja tekstuuri puolestaan vetää katseet puoleensa. Jos haluat kuitenkin kokeilla uutta ja näyttävää, valitse printtikuvioinen kangas. Esimerkiksi kukkakuvio tummalla taustalla herättää varmasti mielenkiinnon.

Muista kirpparit

Kotiin ei tarvitse tuoda aina sitä kalleinta mahdollista design-huonekalua tai sisustuselementtiä. Kirpputorit ovat monesti täynnä siroja sisustusesineitä, kuten vaaseja ja maljakoita, laatikoita ja kynttilöitä, joilla saat piristystä sisustukseen.

Vinkki! Käy läpi omat koriste-esineet ennen kuin ostat jotain uutta. Tavaran vähentäminen voi myös muuttaa sisustusta mieleiseen suuntaan. Voit myös viedä kirpputorille tai kysäistä naapurilta, josko tavaralle olisi vielä käyttöä. Jos käsityötaitoja löytyy, voit aina muokata vanhaa esinettä nykyiseen sisustukseen sopivaksi. Kynttilänjalat ja lyhdyt voit maalata uudestaan materiaalille sopivalla maalilla. Sama pätee taulu- ja peilikehyksiin.


Kotiin on aina ihana palata. Katso Avara-kohteet läheltäsi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit