Sen oikean sohvapöydän löytäminen olohuoneeseesi

25.09.2018 | Lukuaika 4 min

Etsitkö sohvapöytää, joka sopisi sisustukseen, mutta olisi samalla myös käytännöllinen? Vai haluatko jotain ihan erilaista, sohvapöydän, joka kääntää katseet? Oli miten oli, sen oikean sohvapöydän löytäminen vaatii hieman metsästämistä. Lisäksi sohvapöytä kaipaa hieman sisustamista, jotta se pelaisi yhteen koko kodin kemioiden kanssa. Näiden vinkkien avulla löydät juuri sen oikean sohvapöydän, joka sopii sinun tyyliisi.

Sisustukseen sopiva materiaali ja tyyli

Siro metallipöytä tai lasipöytä keventävät koko huoneen ilmettä. Metallipöytä, esimerkiksi tarjotinpöytä, toimii helposti myös monitoimihuonekaluna. Metalli materiaalina kestää ja väristä riippumatta se sopii monen huonekalun kanssa yhteen. Lisäksi se on helppo puhdistaa, jos koko pöytä on tehty metallimateriaaleista. Lasipöytä, oli sitten osittain metallia tai puuta, on aina tyylikäs. Se kuitenkin vaatii hieman enemmän huomiota siivouspäivänä. Lasia tulisikin pyyhkiä useammin, jotta sen pinnalle ei ehdi muodostua hankalasti irtoavaa likakerrosta. Lasin päälle kannattaa laittaa liina tai esimerkiksi tarjotin, jotta se suojaisi lasipintaa kulutukselta.

 

Näin valitset oikean sohvapöydän

 

Jämäkät puupöydät tuovat luonnon kotiisi. Kestävä, trendikäs puupöytä sopii silloin, kun tilaa löytyy. Jos tilaa on vähän, ei isoa puupöytää kannata hankkia keskelle huonetta. Varsinkin, jos puupöytä on aitoa puuta, jolloin sen siirtäminen on raskasta. Kuitenkin jos tilaa löytyy, on puinen materiaali klassisen kaunis. Pienet kulumajäljet tuovat vain lisää luonnetta pöydän elävään puupintaan.

Muovi- ja puukuitupöydät ovat helppo ratkaisu silloin, kun haluat vaihdella tai siirrellä pöydän paikkaa. Muovin kanssa tarvitsee kuitenkin varoa naarmuja, sillä kaikki muovipinnat eivät kestä suurkulutusta. Tämä kannattaakin varmistaa ennen pöydän hankkimista.

Sohvapöydän sisustaminen

Pöydän värin mukaan on hyvä aloittaa sisustaminen. Jos pöytä on tummaa puuta tai musta metallipöytä, kannattaa sisustusesineiden olla vaaleita tai kirkkaita väriltään. Kun taas vaihtoehtoisesti vaalea pöytä kaipaa koristeita, jotka erottuvat vaaleasta väristä. Aina voi kuitenkin yhdistellä molempia, jos haluaa vaihtelua sisustukseen.

Kevyet ja sirot pöydät kaipaavat kevyttä sisustusta, jotta tavaramäärä ei hukuta pöytää alleen. Kuitenkin jos pöytä on television edessä, ei koriste-esineiden kannata olla korkeita. Valitse matalia maljakoita ja tuo korkeuseroa koriste-esineisiin kirjojen avulla. Esimerkiksi kaksi kirjaa maljakon alla tuo korkeutta, mutta ei pilaa näkyvyyttä televisioon. Jos sohvapöytä on lähellä ikkunaa, kannattaa koriste-esineet valita aurinkoa ajatellen. Säihkyvät tai kimalletta sisältävät koriste-esineet saattavat ärsyttää silmää siinä kohtaa, kun aurinko osuu koristeisiin. Matalan pöydän kohdalla voit testailla, miltä korkeat koristeet näyttävät varsinkin, jos pöytä sijaitsee television lähellä.

Jos haluat vaihtelua, voit muokata sohvapöydän sisustusta nopeasti tarjottimen avulla. Tarjottimen voi valita materiaalin mukaan siten, että se korostaa sohvapöydän omaa materiaalia tai tekstuuria. Puupöydälle sopii hyvin metallinen tai marmorinen tarjotin, kun taas metallille puu tai keraaminen tarjotin. Jos puupöydällä on puutarjotin tai muu puinen alusta, kannattaa valita eriväristä puuta kuin pöytä itse on. Näin koriste myös erottuu pöydältä kauniisti.

Monikäyttöiset sohvapöydät

Aina ei tarvitse olla yhtä selkeää sohvapöytää. Tarjotinpöytä tai pöytäsarja ovat hyviä esimerkkejä pöydistä, jotka toimivat myös apupöytinä. Jos pöytä on materiaaliltaan kevyt, voit siirrellä pöytää aina tarpeen mukaan. Pöytä voi olla myös osittain parvekepöytänä, jos materiaali on säänkestävää.

Jos pöytä on pieni kooltaan, sopii pöytä myös sivupöydäksi. Käytä hyödyksi myös jakkaroita, sillä tilanteen niin vaatiessa ne sopivat myös pöytätasoiksi. Pieni sohvapöytä on helppo myös silloin, jos tilaa on vähän. Jos esimerkiksi kotiin tulee paljon vieraita, voi pienen sohvapöydän siirtää sivuun siksi aikaa, että kaikki mahtuvat huoneeseen. Jos olohuoneesta löytyy levitettävä sohvasänky, voi paras ratkaisu sohvapöydäksi olla siro moniosainen pöytäsarja. Pöytäsarjan eri osia voi täten käyttää esimerkiksi yöpöytänä vieraille.

Juuri sellainen koti kuin haluat. Löydä omasi Avaralta!