Takaisin listaukseen

Sisustajan kalenterit - Tee oma kalenterisi

29.01.2019 | Lukuaika 3 min
Sisustajan kalenterit - Tee oma kalenterisi

Omatekoinen kalenteri on hauska ja käytännöllinen. Ennen kaikkea se on persoonallinen ratkaisu, jonka avulla piristät sisustustasi. Näiden vinkkien avulla voit koota omanlaisen kalenterisi, joka sopii kotisi tyyliin.

Kuvakalenteri

Jos olet innokas valokuvaamaan, on tämä kalenteri sinulle. Vuoden mittaan otetut kuvat pääsevät kauniisti näytille. Tarvitset noin 20 senttimetrin pituisen askartelulaudan (myös ylimääräiseksi jäänyt hyllypala sopii), ruuvattavat koukut, viivoittimen, kuumaliimaa, sakset ja rei’ittimen. Kuvat ja päivämäärät tulostetaan. Halutessasi voit tehdä itse myös numerot, jolloin tarvitset tussin. Jos haluat maalata laudat, voit valita myös sisustukseen sopivaa akryylimaalia.

  1. Mittaa mihin kohtaan haluat laittaa koukut. Koukkuja tulee kolme. Jätä hieman tilaa koukkujen väliin, jotta päivämäärä on helppo vaihtaa. Ruuvaa koukut taustaan.
  2. Halutessasi voit laittaa toisen laudan taustan alle, jolloin saat kalenterille pohjan. Liimaa pohja kiinni kuumaliimalla taustaan niin, että tausta on pystyssä keskellä pohjalautaa. Kalenteri voidaan myös asettaa nojaamaan seinää vasten.
  3. Valitse 12 kuvaa kuukausia varten. Tulosta haluamasi kuvat sekä päivämäärät (4x5 kokoinen sopii taustaan). Leikkaa ne irti paperista.
  4. Kirjoita kuviin kuukauden nimet.
  5. Rei’itä kuvat ja aseta ne koukkuihin siten, että vasemmalla ovat kuukaudet ja oikealla päivämäärät. Keskellä olevaan koukkuun tulee 0-3 numerot ja viimeiseen 0-9.

Sisustajan kalenterit tee oma kalenterisi bullet journal

Liitutaulukalenteri

Käyttämättömäksi jäänyt liitutaulu saa uuden elämän kalenterina. Tarvitset viivoittimen, liitutaulukynän ja liidut. Ohjeessa taulu on vaakatasossa.

  1. Aloita mittaamalla yläreunaan noin 2 sentin marginaali. Tänne voit kirjoittaa kuukauden.
  2. Jatka mittaamalla kuukauden alle viikonpäivät.
  3. Viikonpäivien alle kirjataan päivät aina 31:nteen päivään asti. Voit jättää muutaman tyhjän ruudun, jotta kalenterin ulkonäöstä ei tule epäsymmetrinen.
  4. Aina kun kuukaudessa on vähemmän kuin 31 päivää, voit pyyhkiä numeron pois.
  5. Vinkki: voit merkitä päiviä myös magneettien avulla.

Kuva- sekä liitutaulukalenteri voidaan laittaa seinälle ilman nauloja. Katso vinkit, miten voit ripustaa taulut ilman reikiä.

Bullet journal

Oletko jo kokeillut bullet journalin, eli kalenterimuistikirjan kirjoittamista? Se on tehokas tapa pitää kirjaa päivän tapahtumista päiväkirjamaisesti. Lisäksi se on rentouttava keino järjestellä tulevia tapahtumia. Voit ottaa luovuuden sekä mielikuvituksen käyttöön ja tehdä bullet journalistista täysin omanlaisesi.

Aloita merkitsemällä tietyt tapahtumat symboleiksi (voit käyttää tarroja). Halutessasi voit kirjoittaa muistiin symbolien merkityksen etusivulle. Kirjoita kalenteriosuudet normaalisti, mutta lisää symbolit tapahtumien kohdille. Kirjaa jokaisena päivänä tehdyt työt ja asiat, niin kuin kirjoittaisit päiväkirjaa. Näin sinulle jää myös muistijälki tehdyistä asioista päivän mittaan. Esimerkiksi kauppalistan kirjoittaminen kalenteriin voi myöhemmin muistuttaa sinua tarvitsemistasi elintarvikkeista.

Lähteinä käytetty: Harri Wren, A Beautiful Mess, I Heart Organizing

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit