Takaisin listaukseen

Stailaa vuokrakodin parveke edullisesti - 4 vinkkiä

22.05.2020 | Lukuaika 3 min
Stailaa vuokrakodin parveke edullisesti - 4 vinkkiä

Parvekkeen saa sisustettua kauniisti myös pikkurahalla. Lisäksi parvekkeen sisustus kestää eri sesongit, sillä kaikki vinkit ovat helposti muokattavissa juhlien sekä kausien mukaan. Oli tyylisi mikä tahansa, voit muokata sen budjetillesi sopivaksi näillä vinkeillä!

Huonekalutarrat uudistavat ilmeen

Huonekalutarroilla saat edullisesti muokattua vanhoja parvekekalusteita. Esimerkiksi marmorikuviointi näyttää hienolta ja tuo uudenlaisen ilmeen parvekkeelle, mutta ei maksa maltaita. Voit myös vaihtaa väriä tai pintaa pöydän tasossa, jos laitat huonekalutarran. Voit muun muassa muuttaa puun sävyä erilaiseksi tai vaihtaa kokonaan uuteen väriin. Jos oikein innostut, voit maalata koko huonekalun uuden väriseksi.

Pienet huonekalutarrat ja koriste-tarrat löytävät paikkansa esimerkiksi kukkaruukkujen kyljistä tai laatikoiden pinnoilta. Voit samalla korjata pintoja tarrojen avulla. Jos vaikka kukkaruukkuun on tullut jälkiä tai laatikossa on naarmuja, peittävät tarrat pahimmat jäljet. Muista kuitenkin puhdistaa esineet ja säilytyslaatikot ennen tarran laittoa.

_DSC8740 (1)

Vanhat tyynyt uusiokäyttöön

Koristetyynyt teet helposti ilman ompelukonetta tämän vinkin avulla. Tarvitset vain sisätyynyn tai vanhan koristetyynyn ja tyynyn peittävän kankaan. Voit esimerkiksi leikata valmiista kankaasta sopivan tyynylle tai sitten käyttää vanhoja verhoja, pöytäliinaa tai lakanaa. Vain mielikuvitus on rajana!

Aloita mittaamalla tyynyn pituus sekä leveys. Tärkeintä on, että kangas ylettyy reilusti yli tyynyn. Kun tyyny on keskellä kangasta, taittele ylä- ja alareuna kankaasta tyynyn ylle. Nyt sivureunoille jää paljon kangasta ylimääräiseksi. Taita sitten nämä sivureunat siten, että reunat taittuvat sisään päin muodostaen kolmion. Kun nyt käännät sivureunat tyynyn ylle, ne näyttävät pieniltä kolmioilta. Nyt voit sitoa nämä kolmiot solmuun keskenään, jolloin tyynyn keskelle jää rusetti. Voit sommitella myös rusettia haluamallasi tavalla, mutta jo itsessään tämä tyyny on kaunis koriste. Täältä löydät kuvaohjeet rusetin tekoon!

Hylly toimii koristeseinänä

Monesti parvekkeella lattiat täyttyvät erilaisista koriste-esineistä ja huonekaluista. Kuitenkin koristeet voi nostaa myös ylös. Hylly on loistava keino tuoda koriste-esineet esille, mutta samalla se järjestelee parveketta siistimmäksi. Lisäksi se tuo lisää laskutilaa, jolloin pientä parveketta ei tarvitse täyttää pöydillä, raheilla ja jakkaroilla.

Kiedo hyllyyn säänkestävää valo- tai polttimonauhaa. Tällä tavalla saat myös kauniin valaistuksen parvekkeelle ilman suuria investointeja. Lisäksi se on kaunis kesät sekä talvet, sillä se valaisee tunnelmallisesti kesäisinä iltoina sekä talven kaamoksen keskellä. Hyllylle voit myös laittaa kynttilöitä palamaan silloin, kun olet itse paikalla.

Kasvit sisustuselementtinä

Jos budjetti on tiukassa, panosta viherkasveihin. Kestävät kasvit, jotka eivät piittaa sään vaihteluista, ovat paras vaihtoehto. Myös tekokasvit ovat loistava keino säästää rahaa pitkässä juoksussa, mutta hankinnan aikana ne saattavat kiristää lompakon nyörejä. Oli kyseessä sitten aito tai keinotekoinen kasvi, sopivat suuret sekä pienet viherkasvit parvekkeelle. Vaikka tilaa olisi vähän, voi suuri kasvi olla yksinään näyttävä. Se voi jäädä jopa ainoaksi sisustushankinnaksi, jos tilaa ei ole enempää.

Näin löydät sopivan viherkasvin itsellesi!

Suuret kasvit ovat itsessään näyttävä sisustuselementti. Samalla ne tuovat suojaa ja omaa rauhaa parvekkeelle. Lisää vielä näyttävä kukkaruukku tai maalaa itse mieleisesi, niin asetelma on valmis. Ruukkujenkaan ei tarvitse olla kalliita. Pienien kasvien ruukuiksi sopivat myös vanhat mukit, päältä avatut tölkit sekä purkit. Saat samalla persoonallisuutta sisustukseesi, kun kokeilet tällaisia ratkaisuja. Puhdista vain tölkkien ja purkkien pinnat ja revi mahdolliset etiketit ja liimapinta pois. Esimerkiksi tölkki sopii sellaisenaan kukkaruukuksi, kunhan se on puhdas. Lisäksi se on ekologista verrattuna siihen, että jokaiselle kukalle ostettaisiin uusi ruukku.

 

Lähteet: Organize Your Stuff Now

Mitä vinkkiä sinä kokeilet parvekkeellasi? Katso täältä Avaran asunnot!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit