Takaisin listaukseen

Syksy on sisustajan aikaa - Koristele syksy kotiisi!

17.09.2021 | Lukuaika 2 min
Syksy on sisustajan aikaa - Koristele syksy kotiisi!

Syksy on kaunista ja inspiroivaa aikaa, josta toiset ovat enemmän ja toiset vähemmän innoissaan. Kokosimme asunnon sisustamiseen muutaman idean, joilla saa syksyn kauneutta ja tunnelmaa houkuteltua sisällekin. Kutsu kotiisi syksy tunnelmallisilla koristeilla, jotka voit askarrella helposti yksin tai yhdessä perheen kanssa!

Kranssilla syksy kotiin

Löytyykö kotoasi vanha kranssi? Voit koristella sen uudestaan lisäämällä syksyisiä lehtiä. Voit halutessasi tehdä kranssin myös itse esimerkiksi oljista. Koristeeksi sopivat syksyn teeman mukaisesti muun muassa vaahteranlehdet ja kävyt. Päästä luovuutesi valloilleen! Tarvitset vain kranssin, käpyjä, vaahteranlehtiä tai muita syksyisiä lehtiä koristeeksi, liimaa sekä rautalankaa.

  • Käytä rautalankaa pujotellaksesi koristeet kranssin oksien läpi
  • Käytä tarvittaessa liimaa pitääksesi koristeet paikoillaan
  • Käpyjä käyttäessäsi tarvitset liimaa, jotta kävyt pysyvät kranssissa
  • Kiinnitä valmis kranssi oveen tai parvekkeelle

Syksyn_sisustus_kranssi_ruska

Syyslehdillä leikkisyyttä 

Ruskan väreissä hehkuvat lehdet ovat upea, ilmainen ja 100 % ekologinen koriste. Voit pistää neulalla langan läpi lehdistä ja tehdä niistä viirinauhoja ovensuihin, seinille tai ikkunoiden eteen. Lehdet näyttävät hauskoilta myös sellaisenaan hyllyillä ja sohvapöydillä. 

Jos et oikeastaan malttaisi odottaa joulua, mutta perheenjäsentesi mielestä on liian varhaista kaivaa joulukoristeita esille, voit sujauttaa ruskalehtien joukkoon kanelitankoja. Ne tuovat joulun ihanimmat asiat mieleen niillekin, joilla eivät vielä soi päässä joululaulut. 

Syksyn_lehdet_muki_kanelitangot

Kynttilät tuovat tunnelman

Syysiltojen pimetessä moni kaivaa kynttilät esille. Kynttilät tuovat lämmintä valoa asuntoon ja parvekkeelle ja antavat luvan istahtaa hetkeksi ihan vain liekin lepatusta seuraamaan.

Kynttilöiden kanssa täytyy aina muistaa paloturvallisuus! Jos asunnossa on lemmikkejä tai pieniä lapsia, kannattaa kynttilät  jättää yksinomaan parvekkeelle turvallisiin lyhtyihin ja nauttia sisällä korkeintaan led-kynttilöistä. Aikuisten taloudessakin täytyy aina huomioida, että kynttilät ovat palamattomalla alustalla ja kaukana kaikista palavista materiaaleista kuten verhoista - ja niistä äsken mainituista ruskalehdistä ja kanelitangoista. Kynttilöiden määrässä kannattaa muistaa kohtuus, sillä jokainen kynttilä heikentää sisäilman laatua hieman. 

Syksyn_sisustus_kynttilät

Sitten sisustamisen tärkein vaihe: siitä nauttiminen!

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit