etusivu-matkalla-kotiin-background

Vuokra-asumisen blogi

Astiat järjestykseen!

20.7.2020 9:46:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Otat ruokalautasen, mutta edessä on juomalasi. Yrität siirtää astiaa, mutta toinen astia lähes tippuu hyllystä. Jos astiat ovat kaaoksessa tai tarvitset vain vaihtelua ja helppoutta astiakaapin järjestelyyn, löydät vinkit täältä!

Lue lisää

Vessan siivoaminen ilman myrkkyjä

21.6.2020 9:18:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Tujut ja voimakkaat vessan pesuaineet voivat aiheuttaa monille allergisia oireita ja hengenahdistusta. Lisäksi niiden kanssa täytyy olla varovainen, jotta myrkylliset aineet eivät olisi kosketuksissa ihon kanssa. Vessan siivous onnistuu kuitenkin myös ilman myrkkyjä, joten kurkkaa täältä turvalliset ja samalla ekologiset vaihtoehdot!

Lue lisää

Miten siivota parveke? - 4 vinkkiä parvekkeen siivoukseen

21.4.2020 11:06:07 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Parvekkeen siivoaminen olisi hyvä tehdä samalla, kun kotia siivotaan. Kuitenkin monesti se tuntuu vaikeammalta kuin asunnon siivoaminen. Näiden neljän vinkin avulla teet kuitenkin ihmeitä nopeasti ilman, että vietät koko loppuviikon parvekkeen siivouspuuhissa!

Lue lisää

Näin pidät huolta astianpesukoneestasi - 4 vinkkiä

11.12.2019 12:42:47 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Astianpesukone tai tuttavallisemmin tiskikone helpottaa arkea ja tiskivuorta, mutta jotta kone toimisi, tulee sitä huoltaa tasaisin väliajoin. Astianpesukone voi mennä tukkoon tai se voi pestä astiat huonosti, jos sitä ei puhdisteta tai huolleta. Katso nämä neljä helppoa vinkkiä siihen, miten voit pitää huolta omasta astianpesukoneestasi.

Lue lisää

100 tavaran haaste - Näin vähennät kodista ylimääräistä tavaraa

17.11.2019 16:59:14 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Dave Brunon kehittämä sadan tavaran haasteen tarkoitus on vähentää tavaraa ja kulutusta. Näin ollen haaste on samalla ympäristöteko. Tavaroiden vähentämisen voi aloittaa asioista, joita sinulta löytyy liikaa tai sitten haasteen voi jakaa huoneiden kesken. Kokeile 100 tavaran haastetta Avaran kanssa!

Lue lisää

Opas kodin myrkyttömiin puhdistusaineisiin

13.9.2019 16:03:15 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Nykyään myrkyttömät sekä ympäristöystävälliset pesuaineet ovat nousseet monessa kodissa suosioon, ja ovat varsin tehokas vaihtoehto perinteisille voimakkaita kemikaaleja sisältäville pesuaineille. Myrkyttömyydellä tarkoitetaan sellaisia aineita, jotka eivät vahingoita pintoja, lapsia, eläimiä tai yleisesti asujia. Lisäksi myrkyttömät puhdistusaineet eivät jätä jäämiä, joista voisi olla haittaa myöhemmin. Oppaassa selvitetään mitä mikäkin ainesosa ja aine tekee, ja mihin kohteeseen puhdistusainetta tulisi käyttää.

Lue lisää

Konmarita lastenhuone siistiksi! - 5 askelta siistiin lastenhuoneeseen

6.9.2019 16:05:52 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Marie Kondon KonMari-teoriassa on tärkeä muistaa, mikä tavara on oikeasti merkityksellinen, käytännöllinen tai henkilökohtainen. Jos tavara tai vaate ei enää aiheuta iloa tai sitä ei oikeasti tarvitse, voi se siirtyä seuraavalle käyttäjälle. KonMarissa olennaista ovat viisi askelta, joiden mukaan siivoaminen on helpompaa: vaatteet, kirjat, paperit, komono eli sekalaiset, käytännölliset tavarat ja henkilökohtaiset, tärkeät tavarat. Oli kotona sitten pieniä taaperoita, koulu- tai teini-ikäisiä, toimivat nämä KonMari-askeleet huoneen siivoamisessa.

Lue lisää

Siisti ja järjestelmällinen työpöytä auttaa keskittymään - 5 vinkkiä työpöydän siistimiseen

30.8.2019 16:50:54 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Työpöytä voi olla täynnä papereita, kyniä, sekalaisia tavaroita. Moni saattaa sanoa sitä hallituksi kaaokseksi, mutta totuus on, että epäsiisteys hankaloittaa keskittymistä. Jotta työpöytä pääsee oikeuksiinsa, ja sinä voit keskittyä olennaiseen, on aika siistiä työpöytä käyttöön sopivaksi. Teitpä sitten kotona töitä, opiskelet tai luet pääsykokeisiin, ovat nämä vinkit sinulle.

Lue lisää

Meikkien järjestäminen - 3 vinkkiä meikkipöydän ja peilikaapin järjestelyyn

3.8.2019 18:18:22 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Tiedätkö, koska meikki on vanhentunut? Onko sinulla lukuisia meikkejä, jotka tarvitsevat siivoamista sekä järjestelyä? Oli sinulla sitten kasvava meikkikokoelma tai muutama arjen luottotuote, voit poimia täältä toimivat vinkit meikkien järjestelyyn sinulle sopivalla tavalla!

Lue lisää

Miten järjestää vaatehuone? - 5 vinkkiä toimivaan ja esteettiseen vaatehuoneeseen

24.7.2019 7:27:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Siivous ja kodinhuolto

0 Kommenttia

Vaatehuone ilman järjestystä on yhtä kaaosta. Vaatteita on vaikea löytää, tavarat tippuvat päälle ja mikään ei mahdu mihinkään. Oli vaatehuone minkälainen tahansa, näiden vinkkien avulla saat selkeyttä ja toimivuutta pieneen että suureen vaatehuoneeseen.

Lue lisää