Takaisin listaukseen

Uudenvuoden juhlien järjestäminen

27.12.2017 | Lukuaika 4 min
Uudenvuoden juhlien järjestäminen

Uudenvuoden juhlat päättävät hienon vuoden ja toivottavat tervetulleeksi tulevan. Säihkyvät koristeet, herkulliset snacksit ja upea kattaus kutsuvat juhlimaan. Näiden vinkkien avulla sisustat kotisi uudenvuoden teemalla ja järjestät muistorikkaan uudenvuoden juhlan perheelle ja ystäville.

GettyImages-678123640.jpg

Näyttävät juhlakoristeet

Aloita koristelu helpolla, ripustettavalla tervetuliaisviestillä tai uudenvuoden toivotuksella. Tarvitset sakset, kartonkia, hologrammi- tai glitterpaperia, puikkoliimaa ja narua. Jos kirjoitat ”Hyvää Uutta Vuotta!”, tarvitset 16 kartonkikolmiota ja jos taas kirjoitat ”Happy New Year!”, tarvitset 12 kartonkikolmiota.

 1. Leikkaa kartongista sopiva määrä salmiakkikuvioita
 2. Taittele yksi malliksi nauhan päälle siten, että kulmat kiinnittyvät (salmiakkikuvio menee puoliksi). Näin saat kolmiot pysymään narussa kiinni, mutta näet myös kuinka suuria kolmioita tarvitset narua varten
 3. Kirjoita kartonkiin haluamasi toivotus niin, että jokaiselle kartongille tulee yksi kirjain. Liimaa tarvittaessa, jos käytät esimerkiksi glitteriä
 4. Mittaa mihin kohtaan narua laitat kartonkikolmiot
 5. Liimaa paperin taitoskohta ja taittele se narun ympärille niin, että saat aikaiseksi tasaisen kolmion
 6. Jätä välejä, jotta viesti tai toivotus on oikein kirjoitettu
 7. Ripusta haluamaasi paikkaan

Jos haluat ottaa paljon kuvia juhlissasi, järjestä valokuvanurkkaus kauniilla taustalla. Tarvitset narua, sakset, kultaista tai hopeista paperia ja rei’ittimen. Kiinnitykseen voit käyttää tarrakiinnitystä, joka ei pilaa tapettia.

 1. Aloita leikkaamalla eripituisia naruja
 2. Leikkaa paperit tähden muotoiseksi
 3. Rei’itä tähden sakara ja kiinnitä se naruun
 4. Ripusta haluamallasi tavalla valokuvien taustaksi

Kattaus houkuttelee juhlaan

Uudenvuoden juhlan kunniaksi pöytä katetaan säihkyväksi. Metallinhehku, glitter ja hologrammivärit kruunaavat juhlapöydän. Aloita kattaus pöytäliinasta. Pöytäliinaksi voit laittaa rohkeasti esimerkiksi hopean tai mustan glitterkankaan. Jos ajatuksenasi on käyttää värikkäitä lautasia tai laseja, voit kokeilla mustaa pöytäliinaa. Tällöin pöytäliina korostaa värikkäitä astioita. Värimaailman voi päättää myös käyttämällä esimerkiksi kolmea yhteensopivaa väriä, joiden mukaan kattauksen voi koota. Kylmien värien ystävälle hopeat, siniset ja violetit toimivat hyvin, kun taas lämpöistä väriä saa aikaan kullalla, pronssilla ja ruusukullalla.

Pöydän keskipisteeksi voi laittaa viinipulloja, joihin on liimattu glitterpaperia. Tarvitset neljä pulloa koristeeseen. Paperin voi liimata pullon ympärille siten, että etiketti peittyy. Etiketin tilalle voit laittaa myös tulevan vuoden numerot. Lisää lopuksi serpentiiniä tai kimaltavaa koristenauhaa. Pullojen tilalla voit käyttää lasikynttilöitä. Jos haluat lisätä kynttilöihin lisää säihkettä, liimaa lasien reunoihin glitteriä.

Jos käytössäsi on pahvimukeja, voit koristaa ne myös kattaukseen sopivalla tavalla. Pahvimukit saavat uuden ilmeen helposti glitterin ja tähtitarrojen avulla. Lisää vain vuosi esimerkiksi tarralla tai glitternumeroilla. Viimeistele mukit lukuisilla tähdillä.

Lautaselle voi asettaa sädetikun odottamaan hetkeä, jolloin vuosi vaihtuu. Sädetikut voit laittaa myös pöydän päätyyn omaan astiaansa, jolloin kaikki vieraat voivat ottaa siitä sädetikun ennen kuin menevät ulos ihailemaan raketteja.

Helpot snacksit juhlapöytään

Koristelemalla joko valmiit tai itse valmistetut herkut saat aikaan nopeita, mutta herkullisia uudenvuoden snackseja. Kokoa snacksit yhdelle tarjottimelle, jolloin snacks-tarjoilua on tarvittaessa helppo liikutella paikasta toiseen.

Itse tehdyt dipit ja levitteet toimivat hyvin erilaisten suolaisten snacksien kyljessä. Leipätikut, suolaiset keksit ja leivät muokkautuvat näppärästi dipin avulla. Tuorejuustopohjaiset dipit ovat vaivattomia. Esimerkiksi herkulliseen pestodippiin tarvitset tuorejuuston lisäksi pestoa ja parmesaania. Jos pidät tulisesta dipistä, voit kokeilla chiliä ja tomaattia. Jos taas haluat mietoa, mutta herkullista, kokeile kolmen juuston dippiä lisäämällä tuorejuuston sekaan kolmea lempijuustoasi raasteena. Voit lämmittää juustodipin helposti mikrossa.

Muffinssit koristelet uudenvuoden tyyliin lisäämällä kuorrutteeseen syötävää glitteriä tai hopeisia rakeita. Kuppikakkujen tai muiden leivonnaisten kuorrutteesta saat kauniin myös värikkäillä ja näyttävillä jäätelötikuilla. Koristeen voit tehdä myös itse lisäämällä puutikkuun säihkyvää paperia ilotulitteen muotoisesti.

Lähteinä käytetty: Lemon Tree Dwelling, The Blue Eyed Dove

Aloita uusi vuosi uudessa kodissa! Löydä uusi kotisi Avaralta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit