Takaisin listaukseen

Vinkit joululahjaostoksille

01.12.2017 | Lukuaika 3 min
Vinkit joululahjaostoksille

Joulu lähestyy ja on aika pohtia lahjoja. Monesti tähän aikaan vuodesta stressi hiipii lahjojen ostamisen vuoksi. Näin ei tarvitse kuitenkaan olla. Aina lahjoja ei ole pakko myöskään ostaa, vaan ne voi tehdä itse. Tutustu kolmeen vinkkiin, joiden avulla lahjojen ostaminen helpottuu ja saat ideoita myös itse tehtyihin lahjoihin.

Hemmottele lahjansaajaa

Tämä hauska lahja jää varmasti mieleen. Tarvitset vain oikeankokoiset tohvelit, koristenauhaa ja valitsemiasi lahjoja, jotka mahtuvat tohveleihin.

 1. Valitse tohvelit, jotka ovat oikeankokoiset ja miellyttävän väriset
 2. Valitse tohvelin sisälle laitettavat lahjat. Esimerkiksi hemmottelevat lahjat, kuten kosteus- ja kuorintatuotteet tai kasvovoiteet ovat oivallisia lahjoja. Lisäksi muita tohvelin sisälle laitettavia lahjoja ovat suklaarasiat, huulirasvat, käsivoiteet, kynsilakat ja huulipunat sekä lahjakortit.
 3. Asettele lahjat tohvelin sisään ja sido kaunis rusetti tohvelien ympäriltä niin, että lahjat pysyvät tohvelien sisällä.
 4. Voit halutessasi paketoida tohvelit erikseen lahjapaperilla tai -laatikolla, mutta tohvelit näyttävät kauniilta myös ilman paketointia.

Mitä lapselle joululahjaksi?

Esimerkiksi sukulaisten lasten tarpeet kannattaa ottaa huomioon lahjoja ostaessa. Tässä lista asioista, joita voi pohtia ennen lahjojen ostamista.

 1. Onko lapsi pyytänyt jotain lelua tai merkannut lelulehdestä haluamansa lahjan?
 2. Tarvitseeko esimerkiksi sukulaislapsi urheiluvälineitä, vaatteita tai muita välineitä harrastuksia varten?
 3. Pitääkö lapsi lukemisesta? Onko nyt juuri julkaistu uusi lastenkirja, joka sopisi perheen pienelle luettavaksi?
 4. Onko kyseessä vanhempi lapsi tai esimerkiksi teini-ikäinen, joka voisi käyttää lahjakortteja mieluisiin liikkeisiin tai kahviloihin?
 5. Voisiko lapsi tykätä yhteisistä pelihetkistä vanhempien, sisarusten tai kaverien kanssa? Esimerkiksi lautapelit, tietokone- tai konsolipelit ovat tällöin toimiva vaihtoehto.
 6. Onko ystäväpariskunta saanut juuri lapsen? Minkälaisia tarpeita heillä esimerkiksi on?

Lahjojen hankinta kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä jos kyseessä on trendituote, se menee nopeasti. Vaatteiden kohdalla on hyvä varmistaa, että ne ovat sopivat tai että niihin on vaihto- ja palautusoikeus. Voit yllättää lapsen myös elokuva-, tapahtuma-, ja huvipuistolipuilla, sillä niiden käyttöikä on usein pitkä.

Jouluiset keksit lahjana

Itse tehdyn lahjan ei tarvitse olla vaikea tai monimutkainen tehdä. Se voi olla leipomus, joka tuoksuu joululta ja tuo joulumuistot mieleen. Voit valmistaa tämän itse, tai sitten antaa ystävälle reseptin ja aineksista kootun purkin. Tarvitset vain lasipurkin, mittoja ja keksien ainekset.

 1. 3 desilitraa jauhoja
 2. 1 teelusikallinen leivinjauhetta
 3. ½ teelusikallinen ruokasoodaa
 4. Hyppysellinen suolaa
 5. 2 desilitraa suklaamuruja tai muita jouluisia karkkeja
 6. Hieman alle yhden desin verran fariinisokeria
 7. 1 desilitra sokeria

Sekoita ensin jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola keskenään. Kaada ainekset lasipurkin pohjalle. Lisää päälle suklaamuru tai suklaapalat. Lopuksi sekoita sokeri ja fariinisokeri yhteen. Lisää sokerit viimeiseksi. Laita kansi purkin päälle ja sulje se tiukasti. Voit koristella purkin esimerkiksi koristenauhalla.

Kun taikina halutaan valmistaa, lisää mukaan sulaa voita 1 desilitran verran, 2 teelusikallista vaniljasokeria ja 1 kananmuna. Paista keksit 8-10 minuuttia 175 asteessa tai niin kauan, että pinta on kullanruskea.

Lähteinä käytetty: Celebrating Sweets, Pretty Providence

Jouluksi uuteen kotiin? Tutustu Avara-kohteisiin täältä.