Takaisin listaukseen

Yksiön sisustaminen - 4 tilaratkaisua

19.02.2020 | Lukuaika 3 min
Yksiön sisustaminen - 4 tilaratkaisua

Yksiöstä on moneksi, kunhan tila otetaan huomioon. Jos tilaa on vähän tai kaappitilaa voisi olla enemmänkin, tulevat nämä vinkit tarpeeseen. Lue nämä 4 tilaratkaisua ja järjestele yksiösi toimivaksi - unohtamatta sisustusta.

Hyllystä sermiksi

Kirjahyllyt ja tasot ovat erinomainen keino eristää esimerkiksi sänky omaan tilaansa. Oli kyseessä sitten korkea kirjahylly tai matala senkki, sopii se tähän käyttötarkoitukseen. Mitä leveämpi hylly tai taso, sitä enemmän sänky on piilossa katseilta.

Jos tilaa on vähän, voi hylly toimia samalla myös yöpöytänä. Näin ylimääräisiä tasoja ei tarvitse. Laita hylly siis siten, että se on sängyn vieressä. Tilanteen mukaan voit myös laittaa hyllyn sängynpäädyn taakse, jolloin hylly toimii sekä säilytystilana, että serminä. Kun hylly tai taso on laitettu, voit sisustaa sen haluamallasi tavalla. Jos haluat piilottaa ylimääräisiä tavaroita, voit laittaa hyllyille laatikoita. Älä unohda valaisinta! Voit laittaa senkin hyllylle, jolloin et tarvitse erikseen jalkalamppua viemään tilaa lattialta.

yksiön sisustaminen

Järjestelijät apuun

Jos kaappitilaa ei ole paljon, ovat vaihtoehtoiset säilytysratkaisut paikallaan. Sängyn alle voi mahtua vetolaatikko, jossa on renkaat. Sinne voit säilöä esimerkiksi tyynyliinoja ja petivaatteita, lakanoita sekä pyyhkeitä.

Kylpyhuoneen kaapit saattavat nopeasti täyttyä. Kaappien tasoille sekä peilikaappiin kannattaa laittaa järjestelijöitä, jotka pitävät myös pienet tavarat siististi paikoillaan. Hanki siis hyllyille akryylisiä tai teräksisiä säilytysjärjestelmiä, jotka kestävät kulutusta. Myös vanhat juomalasit, muovipakkaukset sekä pienet pahvilaatikot sopivat tähän.

Katso täältä lisää vinkkejä pienen tilan säilytysratkaisuihin!

 

Monipuoliset huonekalut

Pieneen yksiöön ei kannata hankkia suuria, jättimäisiä huonekaluja viemään tilaa. Panosta siis sellaisiin huonekaluihin, jotka tarjoavat myös ratkaisuja tilan puolesta. Esimerkiksi rahi, jossa on säilytystilaa, ei vie paljon tilaa. Samalla sinne saa tarpeen mukaan tavaroita piiloon. Sohva voi toimia myös sänkynä vieraille. Jakkaroista voit tehdä yöpöydän, sivupöydän tai kukkapöydän.

Ruokapöytä muuttuu tarvittaessa myös työpöydäksi. Pidä kuitenkin työvälineet, kuten kannettava tietokone tai muistiinpanot kaukana ruoasta tai juomista. Laita kannettava laukkuun tai säilytä sitä tv-tason päällä silloin, kun et tarvitse sitä. Muut välineet, kuten kynät, muistiinpanovihkot tai koulukirjat voit laittaa laatikkoon ja nostaa ne sieltä aina silloin, kun niitä käytetään. Näin ne pysyvät myös samassa paikassa.

 

Sisusta näyttäväksi

Valaisimilla on iso merkitys yksiön sisustamisessa. Jalkalamppuja ei välttämättä tarvitse, kunhan muistaa muut valonlähteet. Ripottele tasoille ja hyllyille valoja, jotka tuovat päivänvaloa. Jos iltaisin on hankala nukahtaa, voit valita myös sellaisia valoja, joita voit säätää mielesi mukaan. Älyvalot ovat myös hyvä vaihtoehto yksiöön, sillä ne toimivat puhelimen avulla ja voit säätää niitä kaikkia samalla kertaa.

Värivalinnat tuovat raikkautta pieneenkin tilaan. Suosi siis vaaleita sävyjä suuriin pintoihin, kuten vuodevaatteisiin, torkkupeittoihin ja huonekaluihin. Pieni tila ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö väreillä saisi leikitellä! Muista siis oma persoonallisuus, kun sisustat. Tummatkin värit toimivat, jos yhdistelet niitä vaaleiden kanssa. Kirkkaat värit tuovat elämää tilaan kuin tilaan, joten ronskit ja näyttävätkin väriyhdistelmät ovat sallittuja.

Vinkki! Pienet kuviot eivät teet tilasta liian ahdasta. Suuret kuviot puolestaan ovat loistava keino silloin, kun haluat korostaa jotain tiettyä asiaa asunnossasi. Voit myös katsoa täältä, miten sisustat erilaisilla kuvioilla!

Verhojen avulla voit sisustaa, mutta myös ratkaista ongelmia. Pimennysverhot ovat usein paksua materiaalia, joka samalla eristää ääntä. Näin asunnossa ei kaiu. Lisäksi jos valo haittaa nukkumista, ovat pimennysverhot pakolliset. Kuitenkin jos haluat asuntoon keveyttä, voivat verhot olla ohutta materiaalia. Jos kaikuminen ärsyttää, toimii verhojen lisäksi petivaatteet, koristetyynyt, pyyhkeet sekä matot hyvänä äänieristyksenä.

 

Juuri sinulle sopiva koti Avaralta! Katso kohteet lähelläsi täältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit