Takaisin listaukseen

Yöpöydän sisustus - Mitä laittaa yöpöydälle?

06.07.2020 | Lukuaika 4 min
Yöpöydän sisustus - Mitä laittaa yöpöydälle?

Yöpöytä on monelle olennainen osa makuuhuoneen sisustusta. Se myös vaikuttaa suuresti koko huoneen tyyliin, sillä se on lähes yhtä keskeinen elementti kuin sänky. Oletko pohtinut miten yöpöydän voisi sisustaa huoneeseen sopivaksi? Kokeile näitä vinkkejä ja piristä makuuhuoneen tyyliä!

Tyhjennä ja järjestä

Yöpöytä on usein lukuisten tavaroiden säilytyspaikka. Pöydältä löytyy esimerkiksi puhelin, silmälasit, vesilasi, käsivoide tai kirja. Kuitenkin yöpöytää kannattaa käsitellä muunakin kuin säilytyspaikkana. Se vaikuttaa sisustukseen, mutta myös huoneen rauhallisuuteen. Runsas tavaramäärä voi haitata rentoutumista, kun olisi aika nukkua.

Aloita siis yöpöydän sisustaminen järjestelystä. Puhelin on monien herätyskellona, joten sille voi varata paikan pöydältä. Aseta latausjohto siten, että se ei pyöri lattialla jaloissa. Se voi olla esimerkiksi pöydän takana, ellet nappaa sitä aamulla mukaan lähtiessäsi. Voit tarvittaessa kiinnittää pienillä johtojärjestelijöillä latausjohdon kiinni pöydän taakse, jotta se pysyy pois lattialta.

Puhelimen lisäksi on hyvä pohtia, mitä tavaroita oikeasti tarvitsee pöydällä. Jos pöydässä on esimerkiksi avohyllyjä tai laatikot, voi niitä hyödyntää sellaisille tavaroille, joita ei tarvitse jatkuvasti. Jos kuitenkin vaikka käsivoide on jatkuvasti käytössä, sille voi varata kauniin paikan pöydältä. Tästä tarkemmin sisustusvaiheessa.

yöpöytä-sisustus

 

Valaisimen tärkeys

Yöpöydältä löytyy usein valaisin. Valaisimella voi sisustaa, mutta se toimii usein myös lukuvalona. Jos rentoutuminen on haastavaa tai herääminen aamulla nihkeää, voi lampuksi laittaa sellaisen valon, jota voi säätää lämpöisestä kylmään. Lämpöinen valo helpottaa rentoutumista iltaisin, kun puolestaan kylmä piristää ja herättää.

Jos yöpöytä on valkoinen, voit laittaa väriltään mustan valaisimen, joka erottuu pöydästä. Kuitenkin jos haluat pitää kaiken vaaleana, valkoinen näyttää tyylikkäältä valkoisessa. Väripilkut ovat kuitenkin aina tervetulleita! Jos pidät räiskyvistä väreistä, voivat värikkäät valaisimet olla sinun juttusi.

Jos yöpöydällä on vähän tilaa, voi valaisimeksi valita sellaisen, joka on rakenteeltaan siro. Tärkeintä on, että valaisin on käytännöllinen. Jos tilaa ei muulle ole, kannattaa panostaa valaisimeen, joka on koriste itsessään. Yleissääntönä voidaan pitää sitä, että raskas huonekalu kaipaa päälleen kevyttä koristetta. Kuitenkin sääntöjä saa aina rikkoa oman tyylin mukaan. Jos puolestaan sisustaminen tuntuu haastavalta, ei ainakaan tällä säännöllä voi mennä pieleen.

Katso täältä, miten voit tuoda hotellimaisuutta makuuhuoneeseen!

 

Käytössä olevat tavarat järjestykseen

Oli kyse sitten käsivoiteista, juomalaseista, kirjoista tai silmälaseista, löytyy niille paikka yöpöydältä. Jos hyllyjä tai muita tasoja ei ole pöydässä, voi pöytää järjestellä tarjottimen avulla. Tarjottimen ei tarvitse olla suuri. Tarjottimen sijaan voi käyttää myös kynttilänalusia tai matalaa lautasta. Jos yöpöytä on ahdas, voi tarjotin tai lautanen olla malliltaan pitkulainen tai pieni ja pyöreä. Näin pienet tavarat, kuten käsivoiteet ja korut löytävät paikkansa. Silmälasit voivat olla joko omassa kotelossaan tai pöydän päällä siten, että ne eivät ole vaarassa tippua lattialle.

Juomalasin tilalle kannattaa harkita juomapulloa, jolloin ei haittaa, vaikka se tippuisi lattialle. Valitse lasinen vesipullo, jonka ympärillä on pehmeää materiaalia. Kirja saa olla pöydällä, sillä se tuo omalla tavallaan persoonallisuutta ja tyyliä yöpöydälle.

 

Koristeet muuttavat yöpöytää

Jos tilaa vain on, kannattaa yöpöytää koristella. Näyttävät korurasiat tai pienet säilytysrasiat ovat erinomainen tapa luoda mielenkiintoa sisustukseen samalla, kun ne toimivat järjestelijöinä. Rasioissa voit leikitellä muotojen, kuvioiden ja kokojen avulla.

Huonetuoksuista pitävälle sopivat tuoksukynttilät. Valitse tuoksu, joka rauhoittaa iltaisin. Jasmiini, pellava, laventeli ja tee ovat hyviä vaihtoehtoja tuoksuksi. Puolestaan huoneen raikastamiseen voi harkita diffuuseria tai ilmankostutinta, joka mahtuu yöpöydälle. Pienet diffuuserit näyttävät myös kauniilta pöydällä, jolloin ne ajavat asiansa sisustuksessa.

Tekokukat ovat oiva valinta yöpöydälle. Lisäksi tekokukista löytyy erittäin pieniä kukka-asetelmia, jotka näyttävät kauniilta eivätkä vie liikaa tilaa. Valitset sitten viherkasvin tai monivärisen kukkasen, tekevät kasvit aina suuren muutoksen huoneeseen kuin huoneeseen.

Voit myös yhdistellä kaikkia keskenään tilan mukaisesti. Esimerkiksi tarjottimelle voit laittaa tuoksukynttilän ja käsivoiteen kun taas korurasiat sopivat pienten kukkaruukkujen kanssa. Pyri kuitenkin siihen, että tilaa riittää tärkeimmille asioille. Koristeiden tehtävä on piristää huonetta ja yöpöytää, ei tehdä arkea hankalaksi.

 

Miten sinä sisustat makkarin uudessa kodissasi? - Avaran asunnot täältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit