etusivu-matkalla-kotiin-background

Vuokra-asumisen blogi

Juha viihtyy Kalasataman luovassa energiassa

17.6.2022 12:36:00 / Kirjoittaja Avara posted in Koti ja asuminen, Asukastarinat

0 Kommenttia

Juha Pälve muutti vuodenvaihteessa Kalasataman Verkkosaareen Vanhalle Talvitielle valmistuneeseen kaksioon. Suurin vetovoimatekijä oli Kalasataman tunnelmallinen alue, jonka kehitystä ja monia pilottihankkeita Juha mielellään seuraa.

Lue lisää

Viilennä asunto ja asukkaat kesän kuumuudessa

9.6.2022 11:37:08 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Vuokra-asuminen, Asumisen palvelut, Vastuullisuus

0 Kommenttia

Helteet ovat Suomessa harvinaista herkkua ja moni nauttii lämpimistä keleistä, kunhan olo ei muutu tukalaksi. Sopivina annoksina lämpö maistuu useimmille, jos välillä pääsee viilentymään eikä lämpö vie yöunia. Kesän ensimmäinen hellejakso on käsillä ja uusia saattaa olla vielä tulossa. Tarjoilemme tässä blogissa keinoja, miten sekä asunnon että asukkaan saa pidettyä mahdollisimman viileänä hellekeleilläkin.

Lue lisää

Veeran roskistaide ilahduttaa Kuhilaskujan asukkaita Joensuussa

20.12.2021 12:01:13 / Kirjoittaja Asumisen ääni

0 Kommenttia

Joensuun Kuhilaskuja 5:ssä parannettiin viihtyvyyttä 13-vuotiaan yksityisyrittäjä Veeran tekemillä lajittelua ohjaavilla jäteastia-taideteoksilla.

Lue lisää

Vaihtoehtoinen joulukuusi

9.12.2021 14:36:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Joulu

0 Kommenttia

Joulukuusen hankkiminen on monelle tärkeä jouluperinne. Kuitenkaan kaikki eivät hanki joulukuusta esimerkiksi allergian takia. Oli syysi sitten allergia taikka vain joulukuusen pois laittamisen aiheuttama ärsytys, voit silti tuoda kotiisi joulun tunnelmaa vaihtoehtoisella joulukuusella! Listasimme muutaman kauniin vaihtoehtoisen joulukuusen, joiden avulla piristät kotiasi uudella tavalla:

Lue lisää

Tania viihtyi kesätöissä Avaralla

23.11.2021 12:00:45 / Kirjoittaja Asumisen ääni

0 Kommenttia

Tania Harjunpää (kuvassa vasemmalla) oli viime kesän kesätöissä Avaralla. Pian 21 vuotta täyttävä Turun lääketieteellisen opiskelija palasi kesätöihin kotiseudulleen Helsinkiin ja pääsi Avaralla monipuolisiin tehtäviin. Tania kuljetti kesätyötiimiä kohteisiin ja tarkisti seuraavat kohteet aina etukäteen, ohjeisti kiinteistöhuollollisissa tehtävissä ja teki tehtävälistan valmiiksi. Lisäksi Tania pääsi esittelemään vuokra-asuntoja.

Lue lisää

5 ideaa isänpäivälahjaksi

8.11.2021 11:55:33 / Kirjoittaja Asumisen ääni

0 Kommenttia

Isä, isi, iskä, paappa, pappa, ukki, isoisä.. Rakkaalla vanhemmalla tai isovanhemmalla on monta nimeä! Isänpäivää vietetään sunnuntaina 14.11. Lahjan löytäminen voi tuntua hankalalta, jos isältä tai isoisältä löytyy jo kaikkea. Kurkkaa nämä viisi isänpäivälahjaa ja löydä isällesi, isähahmollesi tai isoisällesi loistava lahja!

Lue lisää

Näin ripustat taulut täydellisesti – jopa kokonaan ilman rumia reikiä

2.11.2021 9:00:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Sisustus ja inspiraatio

0 Kommenttia

Uuden kodin sisustamisen suurimmaksi haasteeksi osoittautuu usein taulujen ripustaminen. Tyhjät seinät kaipaisivat eloa, mutta sekalaiset taulut ja julisteet eivät tunnu löytävän paikkaansa. Etenkään vuokra-asunnon seiniin ei uskalla porata reikiä, jos ei ole varma, että kyseessä on taulun lopullinen sijoituspaikka. Edellisen asukkaan ruuvien ja naulojen kohdille omat taulut taas harvoin sopivat.

Lue lisää

Halloween on täällä!

26.10.2021 11:30:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Halloween

0 Kommenttia

Halloweenia pidetään usein amerikkalaisena perinteenä. Se juontaa kuitenkin juurensa kelttijuhlasta, Samhainista, jolloin ihmiset sytyttivät kokkoja ja pukeutuivat pahoja henkiä karkottaviin asuihin. Nimi Halloween syntyi All Hallow’s Evestä, johon naamiaisasujen lisäksi myöhemmin liittyi myös karkki tai kepponen -perinne. Suomessa puolestaan on vuosituhansien ajan juhlistettu sadonkorjuuta, kekriä. Toisin kuin nykypäivän Halloween, kekrisesonki oli koko lokakuun ja kekrin perimmäinen tarkoitus oli tuoda ihmiset yhteen juhlimaan uutta satoa.

Lue lisää

Korut järjestykseen!

18.10.2021 10:42:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kodin sisustus

1 Kommentti

Kaulakorut solmussa, sormukset kateissa ja korvakorut pitkin lattioita. Kaikki korut eivät pääse käytettäväksi, sillä niiden etsiminen lipastojen perukoilta ja rasioiden pohjilta vie liikaa aikaa. Lue niksit korujen järjestämiseen siten, että ne ovat helposti käden ulottuvilla ja aina kauniisti esillä.

Lue lisää

Pienillä muutoksilla kaunis ja toimiva eteinen

11.10.2021 9:47:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen

0 Kommenttia

Eteinen antaa ensivaikutelma koko asunnosta. Kuitenkin usein unohdetaan, että eteistäkin voi sisustaa ja koristaa mieleisellä tavalla. Tutustu budjettisisustukseen ja tyylittele eteisesi edullisesti toimivaksi ratkaisuksi, joka kutsuu vieraat peremmälle kotiisi.

Lue lisää