Takaisin listaukseen

Avaran rahasto on ostanut 400 asunnon salkun S-Pankin rahastoilta

04.02.2021 | Lukuaika 2 min
Avaran rahasto on ostanut 400 asunnon salkun S-Pankin rahastoilta

Avaran hallinnoima Avara Residential Fund II -rahasto on ostanut S-Pankin konserniin kuuluvilta rahastoilta noin 400 asunnon portfolion. Asuntosalkku koostuu yhteensä 17 kohteesta, joista kahdeksan on kokonaan omistettuja ja yhdeksän osaomisteisia yhtiöitä. Yhteensä asuntojen pinta-ala on lähes 20 000 neliömetriä.

Valmiiksi korkealla vuokrausasteella olevat kohteet sijaitsevat suurissa Etelä-Suomen kaupungeissa. Salkun pääpaino on pääkaupunkiseudulla ja muut asunnot sijaitsevat Tampereen, Lahden ja Jyväskylän alueilla.

Perustimme vuonna 2019 jo toisen vapaarahoitteisen asuinkiinteistörahaston vastaamaan asumisen ja erityisesti vuokra-asumisen tarpeeseen. Tämä portfoliokauppa auttaa merkittävällä tavalla rahaston strategian toteutumista.

- Avaran sijoitus- ja talousjohtaja Harri Retkin

Puolen miljardin euron suuruista salkkua varten tavoitellaan 200 miljoonan euron pääomia ammattimaisilta sijoittajilta kotimaasta ja ulkomailta. Tämän hetken sijoituspotentiaali on noin 160 miljoonaa euroa.

Rahaston tavoitteena on portfoliohankintojen ja oman hankekehityksen kautta johtaa yli 2 000 asuntoa, jotka sijaitsevat kasvukeskuksissa.

Yhdessä meneillään olevien kehityshankkeidemme kanssa tämän kaupan myötä noin puolet rahaston tavoitteesta tulee saavutetuksi lähes ensimmäisen toimintavuoden aikana. Oman hankekehityksemme tarjonta on vahvaa, jonka myötä pidämme rahaston varainhankinnan auki vielä kesään asti.

-Avara Rahastojen toimitusjohtaja Arttu Ekqvist

Huolella rakentamamme asuntosalkku tuottaa vakiintunutta kassavirtaa. On hienoa, että osana portfoliojärjestelyjämme voimme myydä kokonaisuuden täydentämään Avaran kasvavaa asuinkiinteistörahastoa, kertoo toimitusjohtaja Petri Jokinen FIM Kiinteistö Oy:stä.

Lisätietoja

Harri Retkin, Partner, sijoitus- ja talousjohtaja, Avara Oy, p. 040 704 6014
Arttu Ekqvist, toimitusjohtaja, Avara Rahastot Oy, p. 050 566 5300
Petri Jokinen, toimitusjohtaja, FIM Kiinteistö Oy, p. 040 751 0081

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@avara.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit